Egyéb kategória

Savval leöntött arcú lány vonult végig a New York-i divathét kifutóján

Reshma arca 17 éves korában teljesen eltorzult, mikor a sógora leöntötte az arcát kénsavval. A lány azonban a hegeit arra használja, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy milyen sok hasonló tragédia éri a nőket Indiában. Ennek érdekében most a New York-i divathét kifutóján is végigvonulhatott.

vous - 2016.09.09.
Savval leöntött arcú lány vonult végig a New York-i divathét kifutóján

Reshma Qureshi egy átlagos tinilány volt, sorsa mégis máshogy alakult, mikor 2014-ben vizsgázni indult Allahabadi északi városrészébe: sógora rátámadt, és leöntötte kénsavval. A fiatal lány már ismerős lehet nektek, ugyanis beszámoltunk arról, mikor egy olyan sminkvideót készített, amit minden lányak látnia kell. Ekkor figyelt fel a világ a fiatal lány tragikus történetére és videójára, melyben nők ezreinek adott erőt. Célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a hasonló kegyetlenségekre, ugyanis Indiában évente mintegy 1000 ilyen támadás éri a nőket. 

savval leöntött nő

Savval leöntött arcú lány írt divattörténelmet

Laxmi 15 éves volt, mikor egy 32 éves férfi leöntötte savval – csupán azért, mert a lány nem akart hozzámenni. Ám ahelyett, hogy eltakarná az arcát, bátran vállalja sebeit, sőt, történelmet írt azzal, hogy egy divatmárka arca lett.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Az ő története tehát csak egy példa a sok közül, de erőfeszítései nem voltak hiábavalók. A lány egyik nagy álma vált valóra, ugyanis idén végigvonulhatott a New York-i divathét kifutóján. (Ide kattintva megnézhetitek, hogy örült annak, mikor megtudta, hogy részt vehet a divatbemutatón.)

Objektum doboz

A 19 éves lány életében először lépett a kifutóra szeptember 8-án, mikor egy földig érő, mintás Archana Kochhar ruhában és egy ékköves fejdíszben megnyitotta a show-t. Abban reménykedik, a modellkarrierje közelebb viheti célja megvalósításához, hogy felhívja a figyelmet a nőket érintő támadásokra Indiában. Reshma az Associated Pressnek így nyilatkozott a bemutatóról:

Ez a bemutató fontos volt nekem, mert nagyon sok hozzám hasonló lány van, akiket ugyanúgy savas támadás ért, és ez bátorságot adhat nekik.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek