Borkorcsolya leveles tészta

A lőre és a párja: tökéletes és egyszerű falatkák bor mellé

Borozgatni, beszélgetni baráti társaságban, egy kellemes estét közösen eltölteni már önmagában is fantasztikus, de a borhoz tökéletesen illő falat, egyszerű étel mindezt még magasabb dimenziókba emelheti. Nem kell nagy dolgokra gondolni, tényleg egyszerű kis apróságok is megemelhetik az együttlét és az ízek élményét. Mutatjuk a kedvenceinket!

Még a kevésbé figyelemreméltó borokkal is csodákat lehet művelni, ha megfelelő finom falatokat kínálunk mellé, de az alábbiak a legjobbakhoz is tökéletesen illenek. Egyszerű és még egyszerűbb borkorcsolyák, finom falatkák kellemes őszi borozáshoz!

1. A legegyszerűbb megoldás, ha finom sonkát, szalámit, friss kenyeret, pár szem fügét és körtét vásárolunk, ezeket csinosan elrendezzük egy nagyobb tálon vagy deszkán vékonyra szelve, a gyümöcsöket cikkekre vágva az asztal közepére tesszük néhány villával.

2. Hasonló vonal, ha mandulát, mogyorót, diót, néhány maréknyi aszalt gyümölcsöt teszünk tálkákba vagy halmozunk kupacokba. Egészséges és finom, könnyű, akár friss, szezonális gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk a csemegéket.

3. A sajt mindig jó választás a bor mellé. A minőségi érlelt sajtok vagy a házi pácolt sajt falatnyira kockázva, fogvájóval megböködve is tökéletes egy baráti borozáshoz.

bor

Milyen bor illik hozzátok a legjobban? Teszteljétek!

Ha a borlapot böngészve nehezen hoztok határozott döntést, bízzátok magatokat az ösztöneitekre. Párosítsátok a személyiségetekhez a kortyokat. Most kiderül, hogy melyik típushoz tartoztok.

A cikk folytatásához kattintsatok ide!

Borok a konyhában
Borok a konyhában
Forrás:
Alexandra

4. A sajtos vonalon kicsit tovább haladva készíthetünk parmezáncsipszet. Rém egyszerű, ropogós, karakteres, elképesztően jól illik a borokhoz.

5. Ha már csipsz: akár krumpliból, akár más zöldségből elkészíthetjük otthon is, kis fűszerrel megbolondíthatjuk, de a borokhoz azért óvatosan – nem jó a túl fűszeres kísérő. Sütőben vagy mikróban, olaj nélkül is remek csipszeket készíthetünk.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásához kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock