A nehéz főnök is könnyen kezelhető, ha ismeritek ezeket a trükköket Zsély Anna

A nehéz főnök is könnyen kezelhető, ha ismeritek ezeket a trükköket

Mindenki találkozott már kemény főnökkel vagy legalább az ismerőseitől hallott néhány rémtörténetet hiperkritikus, agresszív vagy más okból elviselhetetlen feljebbvalókról, akik megkeserítették az életüket a munkahelyen. Gillian Flynn első könyvének főszereplője nem utasítja el főszerkesztője hajmeresztő megbízását, ti azonban változtathattok az áldatlan viszonyokon.

 Éles tárgyak
Éles tárgyak
Forrás:
Alexandra

Októberben jelenik meg magyarul a Holtodiglannal befutott írónő első regénye, az Éles tárgyak. Főhőse, Camille Preaker chicagói újságíró élete legkeményebb szakmai kihívásával néz szembe, miután több hónapos pszichiátriai kezelését követően főszerkesztője visszaküldi nyomasztó szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson. Munkája során egyre inkább bevonódik a kegyetlen bűncselekményekbe, eközben pedig saját traumatikus gyerekkori élményei is felszínre kerülnek. 

Camille főszerkesztőjét aligha szavaznák meg az év főnökének. A pszichésen érzékeny kolléga gyilkossági helyszínre küldése finoman szólva felvet pár morális kérdést – alighanem sokan tudnak azonosulni a fiktív újságíróval, akinek feljebbvalója egy kicsit talán messzire ment. A mindennapokban sokan szenvednek attól, hogy valamilyen módon a ranglétrán felettük álló személy áldozatává válnak. Egy 4500 fő bevonásával készült dán tanulmány is igazolta, hogy nem állásokat, hanem főnököket hagyunk ott: a kutatás egyik fő tanulsága, hogy

a munkahelyi stressz és depresszió nem a túl sok munka és a határidők szorítása miatt alakul ki, sokkal inkább az igazságtalannak érzékelt vezetőknek köszönhető.

nő lány érzelmek

Az indulataitokért igenis ti vagytok a felelősek! – Tippek, hogyan uralkodjatok az érzelmeiteken

Mostanában megszaporodtak a konfliktusaitok, amiknek többnyire az a vége, hogy jól leordítjátok a másik fejét? Sok a stressz? Vagy csak úgy érzitek, nem értenek meg titeket? Ráadásul mindenki hülye körülöttetek? Ha így van, valószínűleg eljutottatok már oda, hogy belátjátok, ez nem jó nektek. És higgyétek el, a környezeteteknek sem. Változtatni viszont csak ti tudtok. Még akkor is, ha szerintetek más a hibás.

Hogyan? Ide kattintva elolvashatjátok!

Mire mondanátok a legszívesebben nemet?

Nem könnyű persze meghúzni a határt, hogy milyen extrém főnöki kérésre mondhattok nemet abban a tudatban, hogy nem veszélyeztetitek a tiltakozással a megítéléseteket vagy akár az állásotokat. Kíváncsiak voltunk, milyen húzások nyitják ki a zsebekben a bicskát, ezért minikutatásban próbáltuk felmérni, milyen vezetői viselkedéseket tartotok túlzásnak. 

Más tollával ékeskedés: „Nem szabad hagyni, hogy teljesen hülyének nézzenek. Ilyen az, amikor a főnök az alkalmazottra tol minden munkát, ráadásul ő aratja le utána a babérokat. Engem a szakmai fejlődésben is hátráltatott, egy idő után ott is hagytam azt a munkahelyet” – emlékezett vissza Vivien. 

Magánélet-tolvajlás: „Nem szeretem, ha kötelezővé tesznek olyan programokat is, amik amúgy nem lennének azok. Az én főnököm például nem engedte meg, hogy kihagyjam a karácsonyi bulit, és akkor is csúnyán néznek, ha a céges vacsorákra nem tudok elmenni” – mondta Enikő.

Igazságtalanság: „Nagyon nehéz megemészteni, ha olyat kérnek tőlem, amit nem érzek fairnek más kollégákkal szemben” – mesélte Ági.

Megalázás és kifizetetlen munka: „Nagyon sok mindent bevállaltam annak reményében, hogy jobb pozícióba kerülök. Többet dolgoztam, mint amennyit kifizettek, és elfogadtam egy rám nézve nagyon előnytelen – és jogilag nem teljesen korrekt – helyzetet az előrejutás érdekében. Akkor lett elegem, amikor már nagyon durván mások munkáját végeztem, és emellett még szóban is megalázott a főnököm” – idézte fel Valéria.

Ez nem lehet igaz, kirúgtak a munkahelyemről! – De volt hozzá joguk?

Ez nem lehet igaz, kirúgtak a munkahelyemről! – de volt hozzá joguk?

Sokan keressük a biztonságot az életünkben, még a munkahelyünkön is. De ha munkaviszonyban dolgozunk, akkor tisztában kell lennünk azzal, hogy teljes biztonságban soha nem lehetünk, mert ha tetszik, ha nem, sajnos bármikor szembesülhetünk azzal, hogy már nincs szükség ránk. Nem is lehet erre pszichésen felkészülni, nagyon tud ez fájni. No, de milyen jogaink vannak, ha elbocsátanak? Kattintsatok ide, és készüljetek fel!

Mit tehettek?

Noha elsőre úgy tűnhet, a nehezen viselhető főnökök esetében a menjek vagy maradjak, de tűrjek közül lehet csak választani, a két véglet között akad még pár lehetőség. Bármilyen reménytelennek is tűnik a helyzet, a felmondás előtt érdemes kipróbálni pár trükköt. 

Ismerjétek meg a főnökötöket!

Figyeljétek meg, mi viszi előre, mik az erősségei és a gyengeségei. Milyen értékekben hisz? Mi alapján hoz döntéseket? Hogyan látja a prioritásokat? Próbáljatok meg egy kicsit az ő szemével nézni a munkahelyetekre. Minél jobban értitek, mit csinál és miért, annál könnyebben megtaláljátok vele a közös hangot.

Apropó kommunikáció

Sokat segít, ha tudjátok, milyen csatornát részesít előnyben. Sokkal hatékonyabban célba ér a mondanivalótok, ha az általa preferált módon közvetítitek azt, legyen szó e-mailről, hosszú memókról vagy személyes találkozóról. 

Forrás:
istock, Superpunch/LaurieLipton

Ne hagyjátok, hogy a kapcsolatotok befolyásolja a munkátok minőségét!

A főnökötök viselkedése sose legyen mentség a saját munkátok minőségével vagy mennyiségével kapcsolatban. Gyakori hiba, hogy a dolgozók magukat tehetetlennek érezve minden mindegy alapon elkezdik félvállról venni a feladataikat, hosszabbra nyújtják az ebédszünetet és csak a szükséges minimum elérésére törekednek. Ne legyetek önmagatok ellenségei: a szakmai színvonal csökkenése és a nemtörődömség a saját fejlődéseteket és előrelépéseteket gátolhatja.

Kommunikáljatok megfelelően!

Bármi is a konfliktus oka, szánjatok rá egy alkalmat, hogy megpróbáljátok tisztázni a helyzetet. A munkahelyi tüskék gyűjtögetése helyett beszéljetek ezekről higgadtan a főnökkel. Nemcsak ő érdemli meg, hogy tudjon a sérelmeitekről, magatoknak is tartoztok annyival, hogy struccpolitika helyett nyíltan kiálljatok az érdekeitekért. Persze nem mindegy, hogyan: nyílt támadás helyett tegyetek fel kérdéseket, a potenciális félreértéseket megelőzendő ismételjétek el az elhangzottakat, és javasoljatok lehetséges megoldásokat! 

Járjatok egy lépéssel előbbre!

Ha már kiismertétek a főnök viselkedését, nagy valószínűséggel tudjátok, milyen történések hozzák elő belőle a legrosszabbat, és akár meg is tudjátok előzni, hogy elszakadjon a cérna. Akkor pattan el benne valami, ha késve kapja meg a beszámolókat? Dolgozzatok előre, így esélye sincs szemrehányást tenni a csúszás miatt. Tíz előtt képtelenség vele beszélni? A fontos kérdéseket később tegyétek fel neki. A tervezés fél siker! 

Dokumentáljátok alaposan a munkátokat!

Legyen írásos nyoma annak, hogy min dolgoztok és mik a főbb elvárások az aktuális teendőkkel szemben. Ha a felülről érkező kérések vagy kritikák e-mailben is követhetők, az esetleges igazságtalan számonkérésekkel szemben máris van a kezetekben bizonyíték. Sokan szeretik inkább szóban kiadni az alkalmazottaknak a feladatokat – ebben az esetben érdemes nektek írni egy rövid emlékeztetőt a főnöknek, amelyben vázoljátok, mit kért tőletek, pontosítva a részleteket.

Reméljük, ezek a módszerek segítenek abban, hogy kevesebb stressz érjen benneteket és hatékonyan működjetek a munkahelyeteken!