Egyéb kategória

Ne pánikoljatok azonnal a rossz szájszag miatt! – ezek okozhatják

Talán mindenkivel megesett már, hogy azt vette észre, kellemetlen a lehelete. Ez sok esetben egy betegség előjele lehet, ám nem biztos, hogy azonnal be kell pánikolnotok tőle. Most nyolc dolgot hoztunk nektek, amik a szájszagot okozhatják, így ha ezekre odafigyeltek, akkor meg is szabadulhattok a problémától.

vous - 2016.10.06.
Ne pánikoljatok azonnal a rossz szájszag miatt! – ezek okozhatják

Tudtátok, hogy a fogmosás önmagában nem elegendő ahhoz, hogy elűzzük a rossz szájszagot? A sokakat érintő probléma természetesen a kutatókat is lázban tartja, rengeteg vizsgálatot és tanulmányt szenteltek annak, mi okozhatja és hogyan lehet megszüntetni. Az ő eredeményeikből készített egy listát a Lifehack, amit most nektek is elhoztunk, hogy ha ti is küzdötök a kellemetlen lehelettel, talán most megtudhatjátok, miért.

1. Kihagyjátok a reggelit

A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk. Ha kihagyjátok a reggelit, akkor a nyáltermelésetek nem indul be olyan intenzíven és emiatt kiszárad a szátok, ami rossz szájszaghoz vezethet.

Forrás:
https://www.pexels.com

2. Kávé: elszínezi a fogakat és kellemetlenné teszi a leheletet

Igen, sajnos ez egy rossz hír a kávé szerelmesei számára. Csökkenthetjük a szájszagot azzal, ha kevesebb kávét fogyasztunk. Próbáljatok meg egy vagy kettő csésze kávét inni egy nap és mindig igyatok utána egy pohár vizet.

Forrás:
iStock

3. A rossz baktériumok is okozhatnak rossz szájszagot

Nem túl meglepő, de a szánk telis-tele van rossz és jó baktériumokkal. A rossz baktériumok is lehetnek okai a rossz szájszagnak. Ha tudtok, mossatok fogat minden étkezés után.

4. Meglepetés! A rágógumi is okozhat kellemetlen szájszagot

Kutatások kimutatták, hogy csak a cukormentes rágógumi tudja megelőzni a rossz szájszagot.

5. Ne feledkezzetek meg a fogselyemről

Gyakran mossatok fogat, de mindig használjatok fogselymet is. A baktériumok, a maradékok bennmaradhatnak a fogaitok között, ez is eredményezhet rossz szájszagot.

6. Munka utáni koktélok

Mindenki szeret kikapcsolódni egy stresszes munkanap után, de ha ti túl sok alkoholt visztek be a szervezetetekbe, az rossz hatással van a leheletetekre (is). Továbbá nem túl szép látvány egy magáról nem tudó „hölgy”. Szóval csak okosan!

Forrás:
pexles

7. Túl sok fehérje fogyasztása

A proteinben gazdag ételek nagyon trendik napjainkban. A protein szuper a szervezeteteknek, ám ebből is megárt a sok. Ha szeretnétek fogyni, de nem akartok kellemetlen szájszagot, alkalmazzatok kiegyensúlyozott diétát és mozogjatok.

8. Elegendő zöldség és gyümölcs bevitele

Az anyukátok biztos mondta, hogy mindig egyetek elegendő zöldséget és gyümölcsöt, hogy frissek és egészségesek maradjatok. Ha nem esztek eleget, az is vezethet kellemetlen lehelethez. A friss zöldségek és gyümölcsök bevitele által nő a nyáltermelésünk, ami elpusztítja a baktériumokat a szánkban.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek