Egyéb kategória

5 dolog, ami egyetlen kezdő háziasszony konyhájából sem hiányozhat

Mindenkivel megesik legalább egyszer, hogy kollégiumba, albérletbe vagy új lakásba költözik, és többnyire egyiknek sem jellegzetessége a jól felszerelt konyha. Enni márpedig kell, ha lehet, akkor egészségesen, amit egy kis kreativitással és kevés alapfelszereléssel is sikeresen megoldhatunk.

vous - 2016.10.10.
5 dolog, ami egyetlen kezdő háziasszony konyhájából sem hiányozhat

Már minimális felszereltséggel is nekiállhatunk egyszerűbb ételeknek: egy tésztaételhez, salátához, leveshez, egy tartalmas tojásételhez, kiadós főzelékhez, de akár egy csirkepaprikáshoz sem kell sok kellék, robotgép. Ősszegyűjtöttük az 5 legfontosabb konyhakelléket – feltételezve, hogy hűtő és tűzhely van. Ha hűtő nincs, az még nem tragédia, de akkor ügyelnünk kell arra, hogy ne romlandó alapanyagokkal dolgozzunk, vagy ha igen, akkor csak annyit vegyünk belőlük, amennyit egyszerre el is fogyasztunk. Ha tűzhely sem lenne, akkor érdemes indukciós főzőlapra beruháznunk: ez a leggazdaságosabb és ma már jó áron beszerezhető megoldás a főzéshez, kis helyen elfér, könnyen tisztítható és biztonságos.

Gyerekjáték a konyha kitakarítása ezzel a néhány egyszerű trükkel!

Szomorú, de igaz: nagyon hizlal a rendetlen konyha

Megfogadtuk: fogyni akarunk. Eljárunk mozogni, odafigyelünk az étkezésre, átalakítjuk a napi rutinunkat. Egyvalamit viszont még mindig rosszul csinálunk: a mosogatást. Többségünk nem foglalkozik annyira a mosogatással, elvégre még sajnos nem találták fel az öntisztuló edényeket. Ezt bizony rosszul tesszük: egy új tanulmány kimutatta, mekkora hatással van ránk és a diétánkra, ha lusták vagyunk a mosogatáshoz.

Korábbi cikkünket keressétek ITT!

Konyhalexikon

Konyhalexikon
Forrás:
Alexandra

1. Miben főzzünk?

Ha csak egyetlen edényt kell választanunk, akkor fura módon a legideálisabb megoldás a wok. Lehet benne sütni és főzni, leves, tészta, egytálétel, reggeli rántotta vagy tükörtojás is tökéletesen készíthető benne. Ha van lehetőség második és harmadik opcióra is, akkor egy palacsintasütésre is alkalmas serpenyő és egy kisebb lábas, nyeles edényre voksolnánk.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek