Egyéb kategória

New York, London, Berlin és Kőbánya fodrászaitól mind ezt kérték: ikonikus frizurák az életünkből

Fodrászhoz fénykép nélkül egy lépést sem! Szakkifejezések híján az ember szavak helyett sokkal jobban tudja illusztrálni egy-egy képpel az elképzeléseit, így a félreértések elkerülése érdekében célszerű előre bekészíteni az áhított frizura fotóját. Bár mindannyian eredetiségre törekszünk, akadnak frizurák, amiket már mindannyian kértünk a fodrásztól. Íme öt ikonikus frizura, ami igenis összeköt minket. Nosztalgiázásra felkészülni!

vous - 2016.10.27.
New York, London, Berlin és Kőbánya fodrászaitól mind ezt kérték: ikonikus frizurák az életünkből

A Jóbarátok Rachelje

Jennifer Anistont irigylésre méltó hajkoronával áldotta meg az ég: egészséges, dús, csillogó loknikkal. Jen frizurája mindig tökéletes, mégis egy kilencvenes évekbeli hajviselete vált legendássá:

a Rachel frizura, amit New York, London, Berlin és Kőbánya fodrászaitól egyaránt kértek a vendégek.

A nagyjából kulcscsontig érő, rétegesen vágott frizura felül befelé, alul pedig kifelé volt szárítva. Semmi ciki nincs benne, de mivel a Jóbarátoknak már vége, furán szoktam arra nézni, aki még ma is ilyet visel…

Forrás:
Wikipedia

A Barátok Közt Zsófija

Éljen, éljen! Végre egy magyar hölgy is felkerülhet arra a listára, ami világsztárokat vonultat fel.

Nemcsak Amerika diktálta a divatot, hanem a Mátyás Király tér is! A Barátok közt színésznője, Kiss Ramóna ugyanis hajtörténelmet írt. 

A jómódú, Olaszországból hazaköltöző Szentmihályi Zsófiként ismerhette meg az ország. Nemcsak a lány ruháit és kiegészítőit figyeltük minden este nyálcsorgatva, de a frizuráját is irigyeltük, Zsófi maga volt a nagybetűs STÍLUS és mi igyekeztünk a lehető leginkább hasonlítani rá. Így történhetett, hogy tömegek indultak állig érő hajat vágatni, amit csíkos melírral és aszimmetrikus, tépett frufruval koronáztak meg. A „barátokköztzsófi”-frizurával sokan bűnbe estünk, de legalább van egy kollektív emlékünk, ami összeköt minket.

Forrás:
Youtube

Natalie Imbruglia

Bár a hosszú haj általában nagyobb népszerűségnek örvend, mint a rövid, mindig akad egy-egy idol, aki kedvet csinál a rövid frizurához. A kilencvenes években a Torn cimű számmal berobbanó Natalie Imbruglia is ilyen volt: állig érő frizuráját rengetegen szorongatták maguknál a fodrász székében ülve. Apropó, hírszerkesztőnk, Sophie is rá akart hasonlítani – igaz, nála a végeredmény köszönőviszonyban sem volt az eredeti elképzeléssel. Ha kíváncsiak vagytok rá, milyen frizurával távozott a szalonból, ide kattintva megnézhetitek.

Forrás:
AFP/MARK NELSON

Victoria Beckham

A világ első számú focistafelesége mindig is inkább diktálója, mint követője volt a divatnak. Sokféle frizurát kipróbált és mi nők szinte mindegyiket megpróbáltuk lemásoltatni a fodrászunkkal. A leghíresebb talán mégis a hosszú bob frizurája volt.

Az elöl hosszú, hátul egészen rövidre nyírt sérót a kétezres évek kis fekete ruhájának is nevezhetnénk: arcformától függetlenül mindenki életében helyet kapott.

A pletykák szerint Victoria volt az, aki egykor Katie Holmest is rábeszélte a rövid frizurára: tehát a football first lady keze tényleg mindenhová elért. Jelenleg hosszú, klasszikus hajjal nyomul – úgyhogy kíváncsian várjuk, mi lesz a következő húzása.

Forrás:
AFP/GABRIEL BOUYS

Brigitte Bardot

A francia színésznő nem véletlenül volt kora legnagyobb szexideálja: hatalmas cicaszemek, telt ajkak és dús frizura garantálta Brigitte vonzerejét. A Bardot haj talán minden idők legnépszerűbb lobonca: anno és most is tömegek igyekeznek lemásolni az elképesztően dús, kicsit kócos, hosszabb frufrus frizurát. Ez a hajviselet gyakorlatilag a francia sikk megtestesítője: erőlködés nélkül is vonzó és elegáns. A nagy haj egészségről és életerőről árulkodik, talán ezért sem megy ki soha a divatból.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.