Egyéb kategória

Így hat a személyiségetekre, hogy hányadiknak születtetek

Az, hogy hány tesótok van, rengeteg dolgot befolyásol az életetekben. Például hogy mennyire kell összehúznotok magatokat a kocsi hátsó ülésén, vagy azt, hogy hány ezer órát kell várakoznotok, mire végre bejuttok a fürdőszobába. Jó, tudom, utóbbinál kicsit túloztam, de tapasztalatból mondom, tényleg egy örökkévalóságnak tűnik! A tesók viszont nem csak ezekre vannak kihatással: a születési sorrend például a személyiségeteket is befolyásolhatja.

vous - 2016.10.30.
Így hat a személyiségetekre, hogy hányadiknak születtetek

A játék kedvéért tegyük fel, hogy a család autós kirándulásra indul. Az alábbi három lehetőség közül melyik illik legjobban a ti személyiségetekhez?

1. Már hetekkel korábban elkezditek szervezni, lefoglaljátok a hotelszobát, megnézitek az éttermeket, és teli tankoljátok a kocsit. Arról nem is beszélve, hogy azt is tudjátok, hol vannak a legközelebbi pihenőhelyek.

2. Az egész reggel rohanásból áll, próbáltok mindent összeszedni, de végül csak beledobáljátok a táskába a cuccokat az utolsó pillanatban. Ha pedig ti vezettek, csak remélitek, hogy minél hamarabb találtok egy benzinkutat, és hogy a félig üres tank kibírja addig.

3. Családi kirándulás? Jól hangzik! Semmit sem terveztek meg előre, inkább csak hagyjátok, hogy az események sodorjanak valamerre. A lényeg a szórakozáson van, úgyhogy hátradőltök, megeszitek a tesótok elpakolt nasiját, és útközben jut eszetekbe, hogy kéne egy kabátot szerezni az eső miatt.

Ha az első állítás igaz rátok, valószínűleg ti vagytok a legidősebb testvér. Ha a második, akkor a középső gyerek, kizárásos alapon pedig az utolsó a legkisebb tesókra igaz. Már itt is látszik, hogy a születési sorrend sokat számít a személyiségben!

Forrás:
pexels.com

De vajon miért?

Nagyon sok kutató gondolja úgy, hogy a születési sorrend legalább annyira fontos, mint mondjuk a gyerek neme, vagy a genetikája. Az egész arra vezethető vissza, hogy minden szülő máshogy viselkedik a gyerekeivel, és ezt nem úgy értem, hogy valamelyiket előnyben részesíti. Dehogyis! Szimplán csak arról van szó, hogy amikor az első baba megérkezik a családba, a szülők minden apróságra odafigyelnek. Még arra is, hogyan ringatják a bölcsőt, és a legkisebb dolgoknak is hatalmas jelentőségük van. A második gyereknél ez már kicsit alábbhagy, nincs akkora aggodalom egy aprócska seb miatt; vagyis olyan, mintha egészen más szülőkről lenne szó. Ahogy pedig ezek a dolgok alakulnak, a gyerekek hajlamosak felvenni valamiféle szerepkört magukra.

az-ikea-tabudongeto-reklamja

Az IKEA tabudöngető reklámja: egy téma, amiről muszáj beszélni

A reklámokat alapesetben senki se szereti: átkapcsolunk, ha a tévében köszönnek ránk, és arrébb görgetünk, ha az interneten találkozunk velük. Pedig egy klassz hirdetés nemcsak terméket ad el, hanem társadalmi üzenete – és nem ritkán felelőssége – is van. Néhány cég most például épp a válást törölte a tabutémák sorából a reklámok világában.

A cikk folytatását itt találjátok!

Az elsőszülött: a sikerorientált

Általában a szülők az első gyereknél igyekeznek jobban irányítani, és persze mivel egyedül van, ezért több figyelmet is kap. Ha ti is elsőként érkeztetek a családba, valószínűleg megbízhatóak vagytok, tudjátok, hogyan illik viselkedni, és nagyon sokban hasonlítotok a szüleitekre. Szeretitek magasra tenni a lécet, dominánsak vagytok, és a tökéletességre törekszetek. Afféle miniszülőként szívesen „nevelgettétek” a tesóitokat, úgyhogy tudjátok, hogyan kell vezetőként viselkedni. Nem véletlen, hogy egy családban általában a legidősebbek futják be a legnagyobb karriert.

Forrás:
pixabay.com

Híres elsőszülöttek: Kate Middleton, Beyoncé, Emma Watson, Winston Churchill

A középső gyerek: a békítő

Második tesóként jellemző rátok, hogy megértőek, közreműködőek, és nagyon alkalmazkodóak vagytok – de ettől még ott van bennetek a versenyszellem. Mivel középsőként ti kaptátok a legkevesebb figyelmet (alapból meg kellett osztanotok a nagy tesóval, aztán amikor jött a kisebb, mindenki rá figyelt), hajlamosak lehettek a barátaitokra családként tekinteni, és itt keresni a figyelmet. A tesóitoknak egészen más személyiségük van, mint nektek, de ez nem baj, hiszen senki sem tud olyan ügyesen kibékíteni másokat, mint ti!

Forrás:
pexels.com

Híres második szülöttek: Diana hercegné, Madonna, Jennifer Lopez, Martin Luther King

A harmadik gyerek: a buli lelke

Legkisebb tesóként abban a szuper helyzetben voltatok, hogy bár a szüleitek nagyon odafigyeltek rátok, mégsem lesték minden lépéseteket. Vagyis sokkal lazábbak voltak, ha mondjuk bulizni akartatok, vagy befesteni a hajatokat. Emiatt nagy a szabadságigényetek, és igazi mókamesterek vagytok, elragadó személyiségetek miatt pedig bárkit le tudtok venni a lábáról. Nem igazán csípitek a felelősségteljes feladatokat, inkább a lazább dolgokat kedvelitek.

Forrás:
pexels.com

Híres legkisebb gyerekek: Angelina Jolie, Cameron Diaz, Ryan Gosling, George Clooney

Az egyke: az önálló

Egykeként főleg felnőttek vettek körül titeket, ami azt jelenti, hogy sokkal ügyesebben fejezitek ki magatokat, és érettebbek is vagytok. Mivel több időt töltöttetek egyedül, nagyon függetlenek vagytok, és kreatívak is, hiszen teljesen egyedül találtatok ki játékokat. Egyébként személyiségjegyeket tekintve sok a közös bennetek az elsőszülöttekkel.

Forrás:
pexels.com

Híres egykék: Leonardo DiCaprio, Elvis Presley, Daniel Radcliffe, Maria Sharapova

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.