Legényfogó leves

Nagyanyáinknak igaza volt: legényt fogni egy jó levessel kell – hajrá!

A legényfogó leves fogalom, bár igazából nincs pontos vagy eredeti receptje. A mondás szerint a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. Ez azért kicsit árnyaltabb. Szerintünk nem elég egy tuti levesrecept, de az biztos, hogy az otthonosság, a meghittség megteremtéséhez sokban hozzájárulhat egy tál fűszeres, forró, pikáns étel.

Mindenki szereti a finom fogásokat – nem csak a férfiak! –, de való igaz, hogy a pasik szeretik a kényeztetést és gondoskodást, meg persze a pocakjukat és a jóféle tartalmas fogásokat is. Egy házias, gazdag levesnek van hangulata, érződik benne az odaadás, így kaphatta ez a fogás valamikor nagyanyáink idejében – vagy még régebben – a legényfogó leves elnevezést.

01-1-1

A pasik a legjobb nők – Ti el tudjátok dönteni, fiú vagy lány van a képen?

Mint a Fiúk a klubból sorozaton nevelkedett nőgeneráció tagja, én is először „élőben” ebben a műsorban találkoztam transzvesztitával. Persze a sorozat élményéhez hozzátartozott az obligát, melegbárban tett látogatás és az éjféli travishow megtekintése. Azóta pedig elkötelezett csodálója vagyok ezen művészeknek, így most elhoztam nektek a kedvenc valóságshow-mat, amiben a legdögösebb csajok mind férfiak. Ismerjétek meg RuPaul traviversenyét, és ismerjétek fel az igazi nőket az imitátorok között! A cikk folytatása ITT jön!

Pontos recept nincs, a hozzávalók tájegységenként, de még családról családra is változnak. Ami biztos: van benne hús, sokféle zöldség – sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, karalábé, zeller, krumpli –, máj vagy gomba, esetleg mindkettő, sok zöldfűszer, elsősorban petrezselyem, de van, ahol kaporral vagy tárkonnyal teszik izgalmasabbá, esetlegesen egy kis mustár, citrom vagy pár csepp ecet is kerül bele, hogy kellemesen pikáns legyen, valamint tejszín, amitől krémes, selymes, még tartalmasabb és gazdagabb lesz a leves. A lényeg, hogy igazán laktató és ellenállhatatlanul harmonikus legyen: ha megfogni nem is, de megtartani sikerülhet vele a kedvest.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock