Egyéb kategória

„Nekem a tyúkok!” – Kiderítettük, mi jut eszükbe a külföldieknek Magyarországról

Nekünk rengeteg dolog beugrik, ha a hazánkról kérdeznek minket. A magyar lányok a legszebbek, a gulyásleves az egyik nemzeti ételünk, és ha valaki idelátogat, biztos, hogy pálinkakóstolás nélkül nem megy haza. De vajon mi az, ami egy külföldinek először eszébe jut országunkról? Ennek jártunk most utána!

vous - 2016.11.17.
„Nekem a tyúkok!” – Kiderítettük, mi jut eszükbe a külföldieknek Magyarországról

Amikor néhány hete sétáltunk egy barátommal az utcán, nem tudtam nem észrevenni, milyen sok külföldi vesz minket körül. Fotózkodtak a Duna előtt, vásárolgattak a Vörösmarty téren, és úgy tűnt, tényleg nagyon tetszik nekik az ország, hiába ez a bolond, esős időjárás. Aztán eszembe jutott a kérdés: vajon ha meghallják azt a szót, hogy Magyarország, mi jut eszükbe először? A pirospaprika, a Túró Rudi, a gulyásleves, a sok-sok hidunk, vagy egészen más? Úgyhogy eldöntöttem, kiderítem a választ, és megkérdezek néhány külföldit erről!

Forrás:
pexels.com

1. Volt, aki térképen sem igazán tudta belőni, merre van Magyarország

„Nem sokat tudok Magyarországról, csak annyit, hogy valahol északon van” – hát, majdnem!

2. Egy skót srácnak néhány meglepő dolog is beugrott

„Nekem a tyúkok! Meg persze Budapest is eszembe jut, és a kürtőskalács” – mondta, amikor pedig megkérdeztem, miért épp a tyúkok, azt válaszolta: „Láttam egyszer egy videót arról, hogy Magyarországon levágják a tyúkok fejét, mielőtt megfőzik őket.”

3. Egy indiai ismerősömet is megkérdeztem a témáról, aki megerősített abban, hogy az itteni lányok milyen szépek

„Egyértelműen a magyar lányok, nagyon jól néznek ki.”

4. Egy londoni srác az ételeinkért volt oda

„A szép lányok és az ételek. Egy barátom ajánlott néhány kaját, megkóstoltam őket, és nagyon finomak voltak, de sajnos a nevükre már nem emlékszem.”

Forrás:
pixabay.com

5. Az egyik legmeglepőbb választ viszont egy fiatal egyiptomi srác adta

„Négy dolog jut hirtelen eszembe Magyarországról. Az első, hogy nagyon szeretnék egy nap oda ellátogatni. A második Budapest, mivel elég sokat hallottam már a városról. A harmadik, ami talán kicsit viccesen hangzik, az Osztrák–Magyar Monarchia; hogy milyen erős birodalom volt, de vége lett. A negyedik dolog pedig, hogy kicsit azért mégis félek odalátogatni, mert sokszor halljuk a hírekben, hogy milyen bűntények történnek Európa északi részén, például Szerbiában vagy Romániában.”

6. Egy svéd lány épp nemrég ment haza az országból, és nagyon szeretett itt lenni

„Csak Budapestről tudok nyilatkozni, mert máshol még nem jártam az országban. A városról viszont elmondhatom, hogy nagyon király épületekkel és jó kajákkal van tele. Nagyon klassz hely, jól éreztem magam ott.”

7. Egy olasz fiúnak olyan meglepő dolog ugrott be elsőre, amire biztosan senki sem gondolt volna!

„Már az előtt hallottam a magyar történelemről, hogy idejöttem volna, de két dolog jut eszembe mégis először. Az egyik, hogy Olaszországban gyerekként el kellett olvasnunk A Pál utcai fiúk című könyvet, a második pedig a kommunista korszak és az '56-os forradalom.”

ulsz-a-szinhazban-es-csak-pislogsz-mikor-lett-a-pal-utcai-fiuk-ennyire-meno

Ülsz a színházban, és csak pislogsz: mikor lett A Pál utcai fiúk ennyire menő?!

November elején mutatták be a Vígszínházban A Pál utcai fiúk musicalt. Ugye egy pillanatra ti is lefagytatok? Molnár Ferenc regénye énekes-táncos előadásban?! Mondok még durvábbat: rapbetétekkel! És hogy még egy kicsit tetézzem a dolgot: az egyik legmagyarabb regény vegyítése a legamerikaibb műfajokkal annyira jól működik, hogy az ember csak ül a színházban, és azon gondolkozik: ezek a Pál utcai fiúk mindig ennyire menők voltak?

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

8. Egy török ismerősöm hónapokon át élt Magyarországon, és kíváncsi voltam, a sok-sok élmény közül mi jut eszébe azonnal

„Az, hogy Budapest a legolcsóbb város egész Európában a forint miatt, és remélem, hogy nem váltanak át euróra a közeljövőben. A második a buliélet; az ár-érték arány nagyon jó, ami a diákoknak elég sokat számít, ha pedig valaki megemlíti nekem Magyarországot, mindig gyorsabban kezd el dobogni a szívem.”

9. Még Brazíliába is eljutott, hogy milyen különleges a magyar nyelv

„Elsőként a magyar barátaim jutnak eszembe, és hogy milyen gyönyörű a magyar nyelv, milyen szép Budapest, és persze az ottani lányok. Szintén beugrik még az a sok finom étel, amit ott ettem, és hogy mennyire kedvesen néztek rám az emberek, amikor én is megpróbáltam magyarul beszélni.”

10. Egy skót lánynak is a nyelvünk volt a legérdekesebb

„Nagyon nehéz a magyar nyelv, kimondhatatlan szavakkal van tele, de azért néha megpróbálkozom velük” – aztán elárulta, hogy a kedvence a „bömböl” és a „cipőfűző”.

Rajtuk kívül sokan mondták még az ételeket, és még többen a csinos lányokat; de akadtak olyanok is, akiknek magyar káromkodások jutottak eszükbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.