Egyéb kategória

Házi feladat: ezt az 5 hajápolási trükköt minden nőnek tudnia kell

Mi, nők legalább annyira kényesek vagyunk a hajunkra, mint a pasik a kocsijuk külsejére. Szeretnénk egészséges, fényes, hosszú loknikat, azonban ezek nem mindig jönnek maguktól, néha bizony tennünk kell az álomhajért. 

vous - 2016.11.18.
Házi feladat: ezt az 5 hajápolási trükköt minden nőnek tudnia kell

A hajápolás nem merül ki annyiban, hogy a dupla samponozás után balzsamozás jön, na meg hogy a ricinusolajtól fenékig érő frizuránk lesz. Vannak ugyanis egyéb, de szintén fontos trükkök, melyekre legalább annyira szükségetek lehet, mint egy jó szárazsamponra.

Forrás:
iStock

1. Aloe vera a hidratáltságért

Télen sajnos gyakorta látjuk, hogy a hajunk sokkal szárazabb, mint az év más részében. Ha van kéznél a csodálatos Aloe verából, akkor törjetek le egy levelet belőle, a géllel pedig kenjétek be a megviselt részeit a frizurátoknak.

2. Szódabikarbóna a fényességért

Hajmosás után próbáljátok ki ezt a hajöblítőt, ha szeretnétek fényes frizurát. A szódabikarbónából mérjetek ki egy csészével, hígítsátok fel 2 csésze vízzel, majd öntsétek a fejetekre. Ne aggódjatok, nem fogja zsírosítani a hajatokat.

3. Így használjátok helyesen a hajlakkot…!

Szakítsatok a hagyományokkal, a fejetek helyett a kezetekbe fújjatok a lakkból, és így dolgozzátok a hajatokba azt. Ezzel elérhetitek, hogy csak oda kerüljön a termékből, ahol szükségetek van rá. Amint készen vagytok, jöhet egy alapos kézmosás.

Objektum doboz

4. …és a hajhabot!

A hajhabot viszont ne a tenyeretekbe nyomjátok, hanem egy megtisztított, szellős fogú kefére, és úgy vigyétek fel a hajatokra. Így jobban el tudjátok majd oszlatni a fejeteken. 

5. Hajformázók nélkül is alakíthattok a frizurátokon

Vegyük végig először azt, miként lehet az egyenes hajatokból hullámosat varázsolni hajformázó és hő nélkül. Az egyik leggyakoribb módszer erre a fonás vagy a csavarók használata. Mi ezeket korábban már mind leteszteltük, és ezt az eredményt kaptuk. Mindeközben pedig ott a másik probléma: szögegyenes haj hajvasaló és letöredezett hajvégek nélkül? Ez nem teljesíthetetlen feladat, csak olvassátok el ezt a cikkünket hozzá.

Ajánlott cikkek