Egyéb kategória

Míg a halál el nem választ? Legyen inkább 10 év – már nem hiszünk a házasságban?

A filmekből már jól ismerjük az esküvői fogadalmak egyik leghíresebb mondatát, „míg a halál el nem választ”. Egy ausztrál házaspár azonban nem volt hajlandó kimondani ezt a menyegzőn, és néhány szakértő támogatja is ezt az ötletet.

vous - 2016.12.07.
Míg a halál el nem választ? Legyen inkább 10 év – már nem hiszünk a házasságban?

Ahány házaspár, annyiféle esküvő, de a fogadalmak általában mindenhol megegyeznek. Legalábbis eddig. Egy ausztrál esküvőn ugyanis az ifjú pár felhívta magára a figyelmet azzal, hogy egyikük sem szerette volna kimondani az ikonikus mondatot, „míg a halál el nem választ”. Helyette saját maguk írtak fogadalmat, anélkül, hogy olyat ígértek volna egymásnak, amit nem biztos, hogy be tudnak tartani – árulták el a Daily Mailnek.

diy-eskuvo-hogyan-miert-beszamolo-kepekkel-hogy-csinaltuk2

„A kaméleonunk is szerepet kapott az esküvőn” – DIY esküvőnk volt, így csinálhatjátok utánunk!

Szinte hihetetlen, hogy már három hét eltelt az esküvőnk óta, és igazán bizseregnek az ujjaim a vágytól, hogy legépeljem, milyen is volt összehozni egy DIY esküvőt dekoros nélkül, úgy, hogy ne legyen olyan semmilyen, klasszikus organzás hatású, amihez hozzádobnak néhány gyertyát, némi dekorkővel, de azért ne legyen a mostani divatos tematikus esküvőkhöz sem besorolható. 

Andi csodálatos esküvőjéről ITT olvashattok!

Dr. Nikki Goldstein szexológus és párkapcsolati szakértő szerint ez egyáltalán nem rossz ötlet, sőt, a legjobb megoldás az lenne, ha a párok 10 éves házassági szerződést kötnének. Ezáltal ugyanis leveszik a vállukról a nyomást, amikor pedig a kapcsolat eléri a 9. évet, a férj és a feleség egyszerűen leülnek, és megbeszélik, hogy szeretnének-e újabb szerződést kötni, vagy inkább külön utakon folytatják. A szakértő ugyanis sokszor találkozik olyanokkal, akik inkább belekapaszkodnak a házasságba, mert a válás és az egyedüllét gondolata túlságosan ijesztő számukra.

Forrás:
pexels.com

Ti mit gondoltok erről? Szerintetek reális ötlet, vagy épp hogy ettől veszítené el a házasság a varázsát?

Ajánlott cikkek