Lélek

„Nem azért jön vissza, mert szeret” – Őszinte vallomás a megcsalásról

A megcsalás egy törékeny pont a párkapcsolatban. Vannak, akik azt állítják, érdemes újrakezdeni, mások szerint ilyenkor menekülni kell, esélyt sem szabad adni a csalfa félnek, mert úgyis megteszi újra. Félrelép, összetöri a szíveteket, összeragasztja, majd újra félrelép. Kell ez nektek?

vous - 2021.12.22.
„Nem azért jön vissza, mert szeret” – Őszinte vallomás a megcsalásról

Azt hiszem, Csernus Imre-előadáson voltam egyszer, amikor a közönség soraiból szólásra jelentkezett egy lány. Azt kérdezte, ugyan hogy lehet megváltoztatni egy férfit, aki hajlamos a félrelépésre. Csernus akkor kérdéssel válaszolt:

Mit vár? Hogy változni fog? Ne várja, nem fog.

YourTango szerzője is ezen a véleményen van, annyi különbséggel, hogy számára ez egy élettapasztalat. Átélte, megélte, és levonta a tanulságokat, amiket megosztott az olvasóival.

„Van néhány dolog, ami tönkrevágja az önbecsülésedet, ilyen például az, ha próbáltok rájönni, hogy miért csalt meg benneteket az a pasi, akit szerettek, és aki állítólag még mindig szeret titeket. Miért csinált káoszt a világotokban?

A megcsalás ténye és tudata arra kényszerít, hogy megkérdőjelezzétek az egész együtt töltött múltatokat – minden hazugság volt? A legszörnyűbb, hogy az agyatok becsap benneteket, elfeledteti, hogy áldozatok vagytok, és felteszi azt a kérdést, hogy biztosan olyan szörnyű-e az, hogy félrelépett.

Az önbizalmatok akkor kap csak igazán léket, amikor a csalfa pasitok visszakönyörgi magát hozzátok. Semmi értelme, higgyétek el. Hosszú hónapokat hazudozott a hátatok mögött azért, hogy más nők ölelő karjai között feküdjön, és minden lépésük azt sugalja, hogy nem tartanak tiszteletben sem titeket, sem a kapcsolatotokat.

Szerintem egy ilyen helyzetben a legjobb, amit tehettek, hogy azt a hidat, amin a pasitok – immár exetek – vissza akar menni hozzátok, felégetitek. Nem is értem, hogy van merszük visszajönni, és mégis, újra és újra visszajönnének.

Forrás:
iStock

Nem érted, miért?

A válasz abban rejlik, hogy természeténél fogva hűtlen típus. Ez abból fakad, hogy sunyi a hozzáállásuk, és sosincs merszük kimondani, hogy hé, én nem érzem jól magam ebben a kapcsolatban, nem vagyok boldog. Szakítsunk! Ez ugyan pokolian fájna, de legalább őszinte lépés lenne.

Egy csaló mindig több vasat tart a tűzben. Nem a szívüket rabolták el, hanem csak hajszolják az izgalmat, vonzza őket a titkolózás, a tiltott gyümölcs, de mégis visszamennek hozzád. Úgy döntenek, hogy megtartanak téged, mintha tárgy lennél, és közben másokkal henteregnek az izgalomért. Nem bíznak bennetek mint a társukban, mégis bíznak bennetek, mert ti vagytok neki a biztonsági háló.

Ezért van az, hogy a legkínosabb lebukások után is visszamásznak, térden csúszva és könyörögve, ígérgetve, hogy megváltoznak, sőt már meg is változtak.

Ez ne tévesszen meg. Nem fognak megváltozni.

Nem azért jönnek vissza, mert rájönnek, hogy ti vagytok életük értelme, és nem akarnak elveszíteni benneteket. Nem is azért, mert rájöttek, mekkora hibát követtek el. Nem is azért, mert szeretnek titeket. Ti csak egy biztonságos menedék vagytok számukra.

Szóval ha vissza akanak jönni, tartsátok zárva az ajtót!

Higgyétek el, találni fogtok valakit, aki önmagatokért szeret, és tisztelni fog.”

Ajánlott cikkek