Egyéb kategória

Így éljétek túl a céges bulit, ha introvertáltak vagytok!

Ha introvertáltak vagytok, és ráadásul olyan munkátok van, ahol sok emberrel kell dolgoznotok, biztosan nem egyszerű véghezvinnetek a feladatot. Szerintem nem túlzás leírnom, hogy a kapcsolatépítés az egyik legutolsó dolog, amit egy introvertált csinálni akar. De a munka világában képtelenség enélkül boldogulni.

vous - 2016.12.18.
Így éljétek túl a céges bulit, ha introvertáltak vagytok!

A Designtaxi infografikája mentőöv lehet most egy olyan introvertált számára, aki éppen a karácsonyi céges rendezvénytől parázik. Nem csoda, sok ismeretlen arc, jópofizni kell, csevegni kell. Mégis hogyan fogjon hozzá olyasvalaki, akit a hideg is kiráz a túl sok kommunikációs helyzettől? Néhány trükkel azonban könnyen átvészelhetitek a legdurvább munkahelyi bulit is, csak készüljetek fel rá rendesen.

A rendezvény előtt

A céges rendezvény előtt csekkoljátok le az esemény résztvevőinek az adatlapját, így kissé könnyebb helyzetben lesztek, ha élőben is találkoztok velük. Készüljetek fel „belőlük”, akár egy kis kérdőívet is szerkeszthettek magatoknak, ami alapján felülkerekedhettek a szorongásotokon, és éles helyzetben is tudtok majd egy épkézláb kérdéshez nyúlni. Készítsetek be magatoknak egy csomó névjegykártyát, így a suta bemutatkozásotokból határozott bemutatkozást faragtok. Ne aggódjatok, sokan lesztek, így ha nem bírjátok a terhelést, bármikor megszökhettek a mosdóba, a névjegykártya segítségével azonban online megtaláljátok egymást, így máris könnyebbé válik a kommunikáció.

Forrás:
iStock

A rendezvény alatt

Érkezzetek korán, így még elkerülitek a tömegnyomort, és az sem mellékes, hogy ekkor még fesztelenebbül részt tudtok venni a társalgásban, mint később. Ne komplikáljátok túl a helyzetet, ne érezzétek azt, hogy ezen múlik minden. Lesznek más céges rendezvények is, így álljatok hozzá lazán, nem kizárólag kapcsolatépíteni mentek, hanem lazítani is. Gondolkodjatok el azon is, hogy mi az a kommunikációs stratégia, ami beválik nektek, amit önazonosan tudtok használni. Lecsaphattok a gyanútlan dohányzókra is, ők mindig kisebb csoportokat alkotnak, így könnyebben elvegyülhettek közöttük.

Nem muszáj állandóan beszélgetnetek valakivel, az is jó, ha félrevonultok és füleltek. Néha így juttok olyan információkhoz, amelyekhez társalgás közben nem biztos. Ha besokalltok, akkor meneküljetek el a mosdóba, töltsetek el ott annyi időt, amennyit szeretnétek, hogy aztán felfrissülve visszatérjetek a tömegbe. Ha van lehetőségetek, akkor vigyetek magatokkal valakit, aki jól ismer benneteket. Segíthet nektek elvegyülni, valamint visszavonulásra is tökéletes alibi kettesben beszélgetni egy félreeső helyen, míg újra frissé nem váltok.

Járjatok körbe a teremben, egyik embertől a másikig, így mindenkivel tudtok váltani pár szót. Higgyétek el, mindenki ezt teszi, nem szokatlan pár mondat után továbbállni. Az alkoholfogyasztással vigyázzatok, ne higgyétek, hogy az alkohol segít az oldódásban, illetve de, azonban könnyen áteshettek a ló túlsó oldalára, ami kellemetlenebb lehet, mint a magányos farkas szerepében végigtolni az estét.

A rendezvény után

A rendezvény után igazából nincs sok dolgotok, mint reflektálni az elmúlt céges rendezvény eseményeire, felvenni ismerősnek néhány kulcsfontosságú személyt a buliról, illetve felejtsétek el a szorongást. 

Mindent jól csináltatok, nem maradtatok le semmiről!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.