Egyéb kategória

Súlyos következményei lehetnek a körömrágásnak

Tudom, hogy nem egyszerű lejönni a körömrágásról, 17 éves koromig én is fogyasztó voltam. Mikor anyukám már megvette a piacon kapható összes csípős, keserű és rossz ízű körömlakkot, hogy leszokjak a rágásról, támadt egy jobb, élhetőbb ötlete!

vous - 2017.01.04.
Súlyos következményei lehetnek a körömrágásnak

Műköröm!

Még mielőtt az gondolnátok, hogy én voltam az a suliban, akinek először volt befestve a haja és minden egyéb „nagylányos” dolgot kipróbáltam, mert anyukám laza volt és engedte, tévedtek. Bár óckodott tőle, mégis elvitt műkörmöshöz, annak reményében, hogy leszokom a körömrágásról – és így lett.  

A műkörmöt már nem rágtam, nem tudtam rágni, ellenben a kezem egyfolytában a számban volt, egészen addig, amíg leírhatatlanul begyulladt a fogínyem valamilyen fertőzés következtében, amit azért kaptam el,

mert matattam a számban a koszos kezemmel.

Pfúj! Én így szoktam le a körömrágásról, ha gondoljátok, próbáljátok ki ti is a műkörmöt ennek érdekében, de addig jöjjön pár riasztó tény, amit a körömrágás okozhat, mert van, amikor az észszerű érvek sem hatnak!

Árt a fogaknak

Egész nap harapásnak teszitek ki a fogaitokat, arról nem is beszélve, hogy megsérthetitek a fogzománcot, vagy bár elég gusztustalan, de a körömdarabkák az ínyetek közé ragadhatnak. Arról nem is beszélve, hogy az okozott kár mennyibe fog kerülni a fogorvosnál…

fogorvos fogak vizsgálat

Fogós kérdés: fogorvosok vallottak titkokról, kamus páciensekről 

Rengeteg embernek hatalmas fóbiája a fogorvos. Számomra nem jár különösebb félelemmel meglátogatni a fogak doktorát, talán azért, mert az évi egy kontroll alkalmával a fogkő leszedésén kívül nem végeznek rajtam semmilyen extra beavatkozást. Éljen! Ez egy páciens véleménye, de van bizony a fogdokiknak is.

A cikk folytatása ITT jön!

Betegek lehettek tőle

Nem mostok kezet minden körömrágás előtt, és nem fertőtlenítitek mielőtt a szátokba vennétek. Utaztok a buszon, bementek a közértbe stb., majd a koszos kezeteket a szátokba veszitek. Súlyos fertőzéseket okozhattok így magatoknak.

Fájni fog az ujjatok

A harapástól a körmötök beszakadhat, ami aztán be is gyulladhat… Nagyon fájdalmas!

Szemölcsök

A vírus okozta szemölcsök nagyon gyakoriak a körömrágóknál, ami aztán továbbterjed a szátokra, vagy éppen hogy onnan hoztátok… 

Ajánlott cikkek