Egyéb kategória

Így vegyétek fel a harcot a „szálló hajjal” szemben!

Garbó, sál, sapka – mindet imádjuk, egészen addig, míg el nem kezd tőlük szállni a hajunk összevissza. Azonban ne stresszeljetek rá erre a jelenségre, inkább próbáljatok ki néhány trükköt, mellyel garantáltan a helyükön maradnak a hajszálaitok.

vous - 2017.01.21.
Így vegyétek fel a harcot a „szálló hajjal” szemben!

Még nincs két teljes éve, hogy Emcsi írt nektek erről a témáról, azaz arról, hogy milyen trükkökkel zabolázhatjátok meg a szálló hajszálaitokat. Az ő akkori négy tippjét most további néggyel egészíteném ki, hisz ki tudja, nektek épp melyik válik be a legjobban.

bőrkabát haj szőke tél hó

Egy téli hajbaki, amit minden lány elkövet

A téli hideg sajnos rossz hatással van a hajunkra. Szárazzá, fakóvá és élettelenné teszi, ezért ebben az időszakban még jobban oda kell rá figyelni, mint máskor. Pontosan ezért fontos, hogy ne kövessetek el egy népszerű téli hajbakit!

A cikk folytatását itt találjátok meg.

1. Ne maradjon ki a balzsam a sampon után…

A kulcsszó ebben a témában a hidratáltság, erre kell törekednetek minél jobban. Éppen ezért ne felejtsétek el a balzsamot is használni a hajmosásnál, sőt, rakjatok fel pakolásokat is, ha az időtök és a kedvetek engedi.

2. …és az olaj a balzsam után…

Én körülbelül egy éve kezdtem el rendszeresen hajolajat használni, és ezt a jó szokásomat továbbra is tartom. Ajánlom nektek is, szerezzetek be egyet, mely nektek és a hajatoknak is megfelel. Csak a hajvégekre vigyetek fel belőle, így nem fogja a töveteket lezsírosítani, viszont az érintett területet hidratálja majd.

3. …és a hajlakk mindezek után!

Arról már korábban írtam, hogy a hajlakkot inkább a kezetekre fújjátok, mintsem közvetlenül a hajatokra. Nos, ez most is legyen így, ez majd ott tartja a szálakat a helyükön.

4. A hajmosást pedig programozzátok estére!

Tehát a hajmosás maradjon estére, és itt nem is a mosás ideje a lényeg, hanem az, hogy ne szárítsátok meg, vagy ne teljesen. Miért? Mert a hajszárító elősegíti a szállóhaj-effektus kialakulását. Igaz, hogy ilyenkor télen nagyobb a kockázata annak, hogy megfázik a fejetek, de ha rendesen fűtötök, ugyanúgy minden rendben lesz, mint nyáron.

haj fésű kefe

Ne kövessétek el ezeket a hibákat, ha egészséges hajat szeretnétek!

Sokszor írtunk már arról, hogy miként hozzátok helyre a roncsolt frizurátokat. Azonban itt az ideje tisztázni azt is, hogy mivel kerüljétek el, hogy egyáltalán sérüljön a hajatok.

A folytatásért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek