Egyéb kategória

Tudtátok? Így hat a párkapcsolatotokra az, hogy mit csináltok elalvás előtt

A kialvatlanság ingerlékennyé és nyűgössé teszi az embert. Ha valaki kimerült, az kevesebbet foglalkozik a párjával, stresszesebb – azaz bátran állíthatjuk, hogy a rossz alvás negatívan befolyásolja a párkapcsolatot. De mi a helyzet azokkal a tevékenységekkel, amit a durmolás előtt csináltok az ágyban, párnák közt? Összegyűjtöttünk néhány szituációt, amelyek így vagy úgy, de kihatnak a szerelemre.

vous - 2017.02.19.
Tudtátok? Így hat a párkapcsolatotokra az, hogy mit csináltok elalvás előtt

Az ágyatok a szentélyetek, mondanom sem kell, mi mindent lehet benne csinálni elalvás előtt. A párterapeuták és párkapcsolati szakértők az egymáshoz simulás mellett a takaró alatti bolondozás fontosságát is kiemelték – ha értitek, mire gondolok. Egybehangzó véleményük, hogy pácienseik többsége kevesli vagy nem kívánja a szexet a párjával.  „A szex önmagában is gyógyítja a kapcsolatot, hisz a felek jó esetben együtt, egy csapatként 'dolgoznak' közben…” – fogalmazott Melody Li terapeuta.

Forrás:
iStock

Megannyiszor hallhattuk már a jól ismert bölcseletet: „Sose feküdj le haraggal”. Ezt a közhelyet cáfolja és meg is erősíti néhány tanulmány. Mellette szól az egyik pekingi egyetem kutatása, mely kimutatta, jobbat tesz a kapcsolatnak, ha még elalvás előtt rendezitek a nézeteltéréseket, hisz másnap csak nehezebben lehet megoldást találni. Mások, így például Melody Li is, inkább azt tanácsolják, hogy a problémákat tanácsosabb kipihenve, megnyugodva átbeszélni – ehhez pedig szükséges az alvás. Nos, azt hiszem, mindez emberfüggő. Tapasztalat útján kiderülhet, melyik út a járhatóbb számotokra.

Forrás:
Pexels

Az okostelefonotok nyomogatása minden romantikát megöl az ágyban. Egy friss felmérés szerint azok, akik mobilfüggőnek tartják párjukat, sokkal kevésbé elégedettek a kapcsolatukkal. Megoldás lehet, ha megegyeztek szerelmetekkel, hogy elalvás előtt egy-két órával már nem veszitek elő a készülékeiteket. Helyette koncentráljatok inkább egymásra – beszéljétek át mondjuk, mi történt veletek az adott napon. Ne feledjétek, az őszinte beszélgetés az egészséges párkapcsolat egyik ismérve!

Forrás:
iStock

Érdekesség, hogy az alvás- valamint a párkapcsolati szakértők is azt állítják, pozitív hatásai vannak annak, ha néha egyedül alszotok el, vagy éppen ha később csatlakoztok a már szunyókáló párotokhoz. Így marad egy kis idő az egyedüllétre. Ugyanakkor itt most visszautalnék az első pontra… Figyelni kell hát a mértékre.

Ajánlott cikkek