Egyéb kategória

Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

Ha szükségetek lenne egy dizájnos vázára, ceruzatartóra, lámpabúrára, mécsestartóra vagy egy-két dekoratív figurális kiegészítőre, vegyetek egypár színes papírlapot, és hajtogassátok meg magatok. Elképesztő, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy egyszerű papírlapból. Amellett, hogy szuper, egyedi lakáskiegészítőket hozhattok így létre, baromi pihentető és szórakoztató lesz, amíg elkészülnek. Ha unjátok már a sorozatokat és a felnőttszínezőt, sajátítsátok el az origami csínját-bínját!

vous - 2017.03.08.
Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

Az origamiban az a jó, hogy mindig „trendi” lesz, viszonylag könnyen elsajátítható, és minél többet gyakoroljátok, annál bonyolultabb formákat tudtok majd létrehozni a segítségével, vagyis annál izgalmasabb tárgyakat hozhattok majd létre. A napokban a barátnőmmel összeültünk az egyik este – miután szebbnél szebb színű papírokat szereztünk be –, és nekiálltunk mindenféle izgalmas dolgot legyártani. Nem mondom, hogy elsőre egyszerű volt, de nagyon jól szórakoztunk, miközben megalkottunk egy szuper farkasfigurát meg egy halom színes vázát.

Amit tudnotok kell, hogy nem mindegy, milyen papírt mihez használtok. Míg nálunk a sima, dipa jellegű papírok a vázánál tök jól működtek, addig a farkast nagyon megszenvedtük – és nem lett túl szép a végeredmény, így inkább nem is mutatom meg nektek. Túl vastag volt a papír ahhoz, hogy többször hajtogassuk meg. Emellett nem tudtunk olyan szép éleket és sarkokat létrehozni.

Na igen, ez azért van, mert az igazi origamihoz igazi origamipapír dukál, amit viszont bármelyik hobbiboltban beszerezhettek.

Ami nagyon fontos tehát, hogy mindig nézzétek meg, mennyire bonyolult hajtogatást igényel a kiszemelt origami, és azt is gondoljátok végig, hogy milyen funkciót lát majd el az adott tárgy, majd ennek fejében döntsetek arról, milyen papírra lesz szükségetek.

Forrás:
Instagram / savalepoonam, nlmorigamipassion, dearmybear, chelellou

Ha ti is szívesen tennétek egy próbát egy egyszerű, de nagyon mutatós lakáskiegészítővel, mutatom, hogyan készíthettek vázát papírból! Habár a váza önmagában is nagyon mutatós, még ennél is ütősebb lesz a végeredmény, ha egy egész csoportot készítetek belőle, különböző színben és méretben.

Amire szükségetek lesz

  • papír
  • vonalzó
  • sniccer/kés
  • ceruza
  • vágólap
  • olló
  • ragasztó

Forrás:
Molnár Anikó

Elkészítése

  1. Vágjatok ki először egy 10 x 26 cm-es, majd egy 14 x 26-os, végül egy 20 x 26-os méretű lapot.
  2. Mindhárom papíron a következőképpen járjatok el: a papír hosszabbik oldalán alul-felül jelöljetek be 6-6 cm-t. Az egyik oldalon pedig alul-felül 2-2 cm-t.
  3. A jelölések mentén vonalzóval átlósan húzzatok vonalakat, majd igazítsátok újra a vonalakhoz a vonalzót, és óvatosan húzzatok vonalakat a késsel a jelölések mentén – csak éppen hogy, hogy egyszerűbben és szebben tudjátok majd behajtogatni a lapot.
  4. Ha az összes vonalat „megtörtétek”, a 2 cm-es függőleges csíkkal is tegyétek ezt meg.
  5. Végül illesszétek össze és ragasszátok össze a papír két oldalát úgy, hogy a két cm-es hajtás befelé kerüljön.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Ha készen vagytok, helyezzetek bele egy poharat vagy vázát, és tegyetek bele vágott virágot, ceruzákat vagy sminkes cuccokat – ami tetszik.

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
600

További DIY lakáskiegészítők

  • Egyedi falikép pillanatok alatt – csajok, ne féljetek a kalapácstól!
  • Fessetek textilt jéggel – a végeredmény titeket is meg fog lepni!
  • Hétköznapi luxus – avagy készítsetek Kardashian család ihlette vázát 5 perc alatt!
  • Így készítsetek egyedi faliórát – pillanatok alatt!
  • Csalogassátok elő a bennetek rejlő csillámpónit: készítsetek szupercsajos evőeszközt otthon!
Ajánlott cikkek