Egyéb kategória

Színjáték – avagy így hatnak a különböző színek a hangulatotokra

Nem először írok nektek arról, hogy nem véletlenül nyúlunk reggelente egy adott ruhához, hiszen a színek érzelmeket közvetítenek, vagyis amilyen a hangulatunk, az alapján fogunk kiválasztani egy adott ruhadarabot a szekrényből. Ha például baromi rossz a kedvünk, és vágyunk valami pozitívra, lehet, hogy egy élénk, színes darabra fog esni a választásunk, de ha inkább elbujdosnánk aznap az emberek elől, akkor egy sötét árnyalat lesz a favorit. A színek rengeteget segíthetnek a közérzetünkön, hangulatunkon, csak tudni kell, melyik milyen érzelmet vált ki belőletek. Segítünk!

vous - 2017.03.27.
Színjáték – avagy így hatnak a különböző színek a hangulatotokra

Színeket nem csak a pillanatnyi lelkiállapotunk szerint választunk, például ha a szobánk falát vagy egy nagyobb bútordarabot szeretnénk beújítani, okosan végig kell gondolni, hogy melyik lesz a megfelelő számunkra. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy milyen színt preferáltok a leginkább, mert nagy valószínűséggel

ez a szín az, amivel körbevéve jól érzitek magatokat, ami a legjobban illik a személyiségjegyeitekhez, és ami megfelelően befolyásolja a hangulatotokat, gondolataitokat.

színelemző

„A színhiányos öltözködés olyan, mint a vitaminhiányos étkezés” – nálunk járt Tarcsay Mária színelemző

„Nyáron még csak-csak hordunk színes ruhákat, de ahogy beköszönt a komor tél, szinte mindenki feketére vált. Pedig ha rátalálunk a típusunknak megfelelő színekre, nemcsak saját hangulatunkat dobhatjuk fel, de a környezetünket, a megítélésünket is befolyásolhatjuk vele. Hiszen a színekkel kommunikálni is tudunk.” Egy színelemzőt kérdeztünk arról, hogyan befolyásolják a hangulatunkat a színek az otthonunkban és a ruházatunkban.

Összeszedtünk nektek néhány közkedvelt színt, hogy ha még nem találtatok volna rá az „igazira”, most segítsünk egy kicsit benne!

Citromsárga

Ösztönöz, energetizál, jó kedvre derít, boldogságot áraszt. Kis mennyiségben! Túl nagy felületen viszont frusztrálhat, haragossá tehet.

Forrás:
Instagram

Narancssárga

Felélénkít, energetizál, jót tesz a kreatív éneteknek, és segít a gondolkodásban, ezek mellett pedig állítólag jó a tüdőnek, az emésztésnek.

Forrás:
Instagram

Piros

A piros szín növeli az adrenalin- és energiaszintet, ezek mellett pedig beszélgetésre ösztönöz.

Ha a hálószobában használjátok, biztosak lehettek benne, hogy izgalmas pillanatokat, éjszakákat élhettek majd át.

Bíborvörös

Míg a piros szín jó választás szinte bármelyik helyiségben, addig sötétebb társát jóval óvatosabban kell használni egy térben. Ingerlékenységet és dühöt válthat ki egyes emberekből, így célszerű csak kisebb felületen alkalmazni, mert hosszú távon és nagy felületen használva teljesen kifordíthat titeket önmagatokból.

Forrás:
Instagram

Rózsaszín

A rózsaszín és élénkebb testvére, a pink álomszerű mesevilágot varázsolnak környezetünkből, miközben gyengédséget, fiatalságot közvetítenek. Én azt javaslom, válasszatok belőle inkább egy lágy, pasztelles árnyalatot, főleg, ha férfitársaságot is fogadtok az otthonotokban.

Forrás:
Instagram
mojzes nóra lakberendezés rózsaszín

Tippek, hogyan használjátok a rózsaszín árnyalatait egy térben úgy, hogy azt még Dr. Szöszi is megirigyelje!

A rózsaszín minden árnyalata szupernőies, emellett némelyik közülük megnyugtat, némelyik lendületbe hoz, van, amelyik elképesztően dögös, van, amelyik inkább kislányos, és van, amelyik felmelegít, de olyan is van, ami kicsit lehűt. A legtöbb árnyalat jól kombinálható más színekkel is, éppen csak nem mindegy, hogy milyenekkel. Segítünk!

Lila

Sötétebb árnyalata, mint például a padlizsánlila, eleganciát, kifinomultságot, luxusérzetet és kreativitást kölcsönöz egy térnek, így ti magatok is másképp viselkedhettek egy ilyen helyen. Világosabb árnyalatai pedig nyugtatóan hatnak.

Forrás:
Instagram

Kék

Világos árnyalatai nyugtatnak, pihentetnek, hiszen csökkenti a vérnyomást, pulzust és általa a légzés is lelassul. Azonban ha nem megfelelő a fény, illetve kevés a természetes fény egy helyiségben, ridegnek hathat. Ha nem szeretnétek fázni egy ilyen helyiségben, érdemes meleg színekkel kombinálni. Sötétebb verziói nagy felületen használva szomorúság érzetét kelthetik.

Forrás:
Instagram

Zöld

Eleganciát, frissességet, békességet, harmóniát, stabilitást sugároz. Legalább annyira nyugtat, mint az előbb említett kék szín, azonban némi vidámságot is kiválthat az emberből. Egy ilyen színnel könnyebben elengeditek a napi stresszt, jobban tudtok lazítani, pihenni, jót tesz a szemnek, és ezek mellett van még egy nagyon jó tulajdonsága:

erősíti a családban az összetartozás érzését.

Forrás:
Instagram
Viseljétek 2017-ben az év színét úgy, ahogy eddig soha! Greenery Pantone

Viseljétek 2017-ben az év színét úgy, ahogy eddig soha!

„2017-nek jónak kell lennie, még az év színe is gyönyörű! – körülbelül ebben egyeztünk meg nemrég Takács Nórával, amikor arról beszélgettünk, hogy igazán véget érhetne már 2016, mert nem volt egy könnyű év, mindenkire a környezetünkben ránk férne egy könnyebb, kevesebb tanulnivalóval érkező esztendő. Most, hogy rábámulok a Pinteresten összegereblyézett, a lombkoronazöldnek szentelt boardomra, összegyűjtöttem, mennyi minden jutott eszembe ezzel a színnel kapcsolatban.

Semleges színek

Ide tartozik a bézs, szürke, fekete, fehér és a barna különböző árnyalatai. Nagy felületen használva a természetesség, tolerancia, a szabadság érzetét keltik, megnyugtatnak.

Forrás:
Instagram

Nektek melyik a kedvencetek?

Ajánlott cikkek