Egyéb kategória

Pszichés eredetű női szexuális problémák, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynotok

A szexről beszélni ma már nem olyan nagy tabu, mint pár évtizeddel ezelőtt. Ma már természetes, hogy a nőnek igénye van a jó szexre, a nők is néznek jó pornót, a hüvelyi orgazmus nem kötelező kelléke a jó szexnek, a határok rugalmasabbá váltak. A szexuális zavarokról azonban még nem annyira beszélünk.

vous - 2017.05.14.
Pszichés eredetű női szexuális problémák, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynotok

Szexuális zavarok hallatán többnyire a férfiakról jut eszünkbe a merevedési zavar és egyéb hasonló problémák, pedig a nők is küszködhetnek hasonló szexuális zavarokkal. A női lélek is van olyan finom, mint a férfilélek, és igaz az az állítás is, hogy ha a lélekben valami nincs rendben, az a szexuális életben is megjelenhet. Ennek hátterében sok minden állhat, és akkor is megtapasztalhatjátok ezeket, ha egyébként megértő párotok van, működik köztetek a kémia, és kellő figyelmet kaptok a párnák között is.

Az okok között lehetnek a:

Forrás:
iStock

Csökkent nemi vágy

Nem csak akkor csökkenhet a vágy a szexuális élet iránt, ha megunjátok egymást, vagy ellaposodik a szexuális élet, vagy esetleg ha eltérőek a szexuális igényeitek. Ezekre léteznek rugalmas, mindkét félnek megfelelő megoldások, és ez nem keverendő össze azzal, amikor valakinek a szexuális igénye alapjáraton alacsonyabb szinten áll, mint másnak. Nem vagyunk egyformák. A csökkent nemi vágy hátterében állhat még depresszió, hormonzavar, terhesség, fáradtság, kimerültség vagy stresszes időszak.

Hüvelyi szárazság

A hüvelyi szárazság amellett, hogy alacsony izgalmi állapot vagy nem megfelelő előjáték miatt is előfordulhat, a túlterheltség, túlzott aggódás miatt is kiváltódhat. Idősebb korban az ösztrogén hiánya miatt is felléphet hüvelyszárazság, emiatt a hüvely veszít a rugalmasságából, sérülékenyebbé válik, ami fájdalmas aktushoz is vezethet.

Túlzott szorongás következménye is lehet a hüvelyi szárazság, ezt a lelki problémák feloldásával lehet megoldani, amiben viszont szakember segítségére és támogatására is szükség lehet.

Csak szex és más semmi: beszéljünk a fuckbuddy-jelenségről! Barok Eszter

Nem egyforma a szexuális igényetek? Van megoldás! 

A kívánósság egyedi, személyre szabott dolog. Mindenkinek van egy vérmérséklete, van, akinek heti kétszer van kedve huncutkodni, van, akinek pont elég havi egyszer összegyűrni a lepedőt, de akkor aztán tisztességesen teszi. Sőt, ez a kívánósság folyton változik, ha stresszes időszak van, ha trauma ér, vagy ha szimplán csak úgy gondolja a szervezetetek, hogy neki most a heti kettőnél jobb a kétheti légyott.

A cikk folytatását itt elolvashatjátok.

Fájdalmas közösülés

A fájdalmas közösülés hátterében sok tényező állhat. Például egy veszekedés is kiválthatja, vagy egy hosszabb ideje megoldatlan probléma a párkapcsolatban. A hüvelyi szárazság következményeként is megjelenhet, de petefészekciszta, endometriózis, hegesedés vagy valamilyen nemi betegség is meghúzódhat a fájdalom mögött.

A más néven vaginizmusnak nevezett betegség a hüvely bemeneténél lévő izmok görcsös, fájdalmas összehúzódását jelenti. Egyfajta belső kényszer hatására görcsölnek az izmok, amit akarattal nem tudunk szabályozni. Gyógyításához a kiváltó ok megszüntetésére van szükség, így ha hasonlót tapasztaltok magatokon, ne féljetek szembenézni a bajjal. A vaginizmusból is van kiút, bármilyen rossznak is tűnik az állapot.

Ajánlott cikkek