Egyéb kategória

Járunk? – Járjunk, csak kényelmes cipőben!

Az utóbbi időben igyekszem egyre többet mozogni, hiszen a napi 8–10 órás ülőmunka, mint tudjuk, megköveteli, hogy ha minimálisan is, de legalább valamennyit mozogjunk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pláne, ha évek óta nem sportoltatok. Kezdjétek apró változtatásokkal! Én például egy ideje rákényszerítettem magam, hogy gyalog menjek a munkába, és vissza. Persze én szerencsés vagyok, hiszen ez éppen az napi ajánlott 2 x 25 perces sétát jelenti számomra. De nem csak a mozgás fontos, az is, hogy miben teszitek. A tökéletes lábbeli pedig alapfeltétel!

vous - 2017.05.20.
Járunk? – Járjunk, csak kényelmes cipőben!

A napokban a Skechers sajtótájékoztatóján jártunk, amit a Hosszúlépéssel együtt szerveztek. Alig vártam ezt az eseményt, hiszen két nagy kedvencem kollaborációja volt. Az eseményen több cipő közül választhattunk, amit a lábunkra kapva indulhattunk neki városi sétánknak.

Megfázni csak az fog, aki nem jól készül fel - A legfontosabb tippek a téli futáshoz!

Utáltok futni? Akkor sétáljatok a tökéletes alakért!

„Ti is elfoglaltak vagytok, de szeretnétek egészségesebben élni és jobban kinézni? Ha könnyen és egyszerűen szeretnétek ezt elérni, akkor nincs más hátra, kezdjetek el sétálni!

2:1-ben mozgás és szórakozás

Az ember lánya ugyan sokat tekereg a városban, amikor A-ból B-be igyekszik, de ilyenkor ritkán nézelődik – ismerve az utcákat és épületeket –, ösztönösen mozog a cél felé. De feltettétek magatoknak egyszer is a kérdést, hogy…

…vajon tényleg ismeritek-e a városotokat?

Most nem arra gondolok, hogy honnan indul egy adott busz, vagy hogy hol vannak a múzeumok, szórakozóhelyek. Sokkal inkább azokra a titkokra, városi legendákra, történetekre és épületekre, amelyektől izgalmas, érdekes lesz számotokra a metropolisz. Merthogy ezektől lesz ismerős, otthonos, személyes egy város – amelynek komoly múltja és történelme van. Annyi érdekesség lengi körül az épületeket és utcákat, amit nem is gondolnátok.

grafika séta budapest

3 dolog, amit a sétamániások imádnak a császkálásban

„A séta –  ha lehet ilyet mondani – egy drog. Ha valaki rászokik, akkor annak annyi, sétafüggő lesz, és örökké csak róná a köröket a városban, hegyekben, mindenhol. Biciklizés? Autózás? MINEK, ha van két lábatok? A sétaimádók bibliájába adok most egy kis betekintést nektek.

Járunk? Járjunk!

Én amellett, hogy sokat sétálok, igyekszem szórakoztatóbbá is tenni azt, például úgy, hogy másokkal járok, vagyis eljárok olyan városi sétákra, amire most is ellátogattunk, és amin már rengetegszer részt vettem.

Forrás:
Hámori Zsófia

A Hosszúlépés például olyan tematikus sétákat szervez csoportoknak (Budapesten, Szentendrén) amelyben megismerhetitek a városok különböző negyedeit, lakosait, művészetét, építészetét stb.

Forrás:
Hámori Zsófia

„A Hosszúlépést azért hoztuk létre, hogy megmutathassuk a város ezernyi arcát, illatát, történetét és titkát egy-egy sétába sűrítve. Mindig új dolgokat keresünk, miközben a régit újra felfedezzük. Hiszen ráérősen sétálva minden új és izgalmas: szeretünk kiszállni az autóból, leszállni a buszról, feljönni a metróból és látni a házakat, embereket, koptatni a járdát. Elhagyni a járt utat a járatlanért, tekintetünket a lábunk helyett a magasba emelve, hogy lássuk, hogyan elevenedik meg a történelem, halljuk, miről mesélnek a házfalak és megismerjük a város kevésbé ismert vagy épp elfeledett részeit.”

Forrás:
Hámori Zsófia

Találtok náluk többek között gasztro-, kutyabarát, kortárs és történelmi sétákat is. Mivel én már elég sok ilyenen részt vettem, bátran ajánlom nektek bármelyiket. Menjetek, mert egészséges, szórakoztató, vidám, tanulságos és remek program!

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban Mojzes Nóra

5 tipp, hogy hova menjetek kirándulni a napokban

Ha kicsit kikapcsolódnátok, szép helyre vágytok, sétálnátok vagy bicikliznétek egy jót, piknikeznétek, vagy csak élveznétek a napsütést a természet lágy ölén, adunk pár tippet, hogy hova érdemes ellátogatnotok, ha egy kicsit kiszabadulnátok a városi nyüzsgésből. Szubjektív top 5-ös listánk következik.

GoWalk4

De bárhol is sétáljatok, figyeljetek arra, hogy kényelmes cipőben tegyétek. Ne olyanban, aminek magas a sarka, nehéz vagy töri a lábatokat. Válasszatok könnyű, kényelmes topánkákat, hiszen enélkül garantáltan nem fogjátok jól érezni magatokat a saját cipőtökben.

Forrás:
Hámori Zsófia

A sajtótájékoztatón is éppen erre szerették volna felhívni a figyelmünket. Fontos, hogy különleges technológiával fejlesztett lábbeliben lépkedjetek.

A városi sétacipő észrevétlenül erős, miközben kellemesen könnyed. Masszív és megbízható külső talpa bírja a strapát, komfortos felsőjében minden lépés egy újabb öröm. Mert a séta is sport.

Ajánlott cikkek