Egyéb kategória

Ha a 10 órás alvás nem segít, akkor irány a konyha: tippek a karikás szemek eltüntetésére

Legalább a szemem alatti táska lehetne Gucci, Chanel vagy Dior – de az a helyzet, hogy a szemem alatt inkább problémák lapulnak, semmint luxus. Ez van, ezt dobta a génlottó. Persze minden házi praktikát kipróbáltam már annak érdekében, hogy javítsak a helyzeten – több-kevesebb sikerrel. Most veletek is megosztom ezeket, és elárulom, mi volt az az egy dolog, ami valóban segített.

vous - 2017.06.03.
Ha a 10 órás alvás nem segít, akkor irány a konyha: tippek a karikás szemek eltüntetésére

Az alapok

Kezdjük a legelején: a táskás, karikás szem leginkább alkati kérdés. Van, akin a 3 órás alvás sem látszik meg, és van, akin még egy laza 10 órás beauty sleep sem segít (nyugi, én is ez utóbbi csoportba tartozom).

Már kicsi koromban is karikás volt a szemem, pedig akkoriban esténként anyukám tett ágyba, délutánonként meg az óvó nénik. Szóval higgyetek nekem, tényleg van, akinek a karikáin nem segít az alvás.

Ha ti is ebbe a csoportba tartoztok, akkor van nektek néhány hasznos tippem.

Első körben mindenkinek két dolgot javasolnék: hideg vizes arcmosást és szemcseppet. A hideg vizes arcmosás összehúzza az ereket, feszesíti és frissíti a bőrt – így általában a szem körüli területre is pozitív hatással van. A szemcsepp pedig a szemben lévő ereket húzza össze, így fehéríti – ezáltal élénkíti – a tekintetet.

Érdemes kerülni a durván sós ételeket is: reggelre bájos kis karikákat varázsolhat a szemek alá, ha előző este mondjuk egy nagy adag pop-cornt vagy csipszet majszoltatok. 

És persze az is segíthet, ha odafigyeltek a szükséges folyadékfogyasztásra: a dehidratáltság fakóvá és petyhüdtté teszi a bőrt – így a szem alatti területre is kedvezőtlen hatással van.

Szóval mit tanultunk eddig?

  • elegendő alvás (mert oké, hogy az elegendő alvás nem feltétlenül javít a helyzeten, de a kevesebb alvás mindenképp ront rajta)
  • vízfogyasztás
  • sós ételek kerülése
  • arcmosás
  • szemcsepp

Higgyétek el, ez már remek kiindulási alap lesz a továbbiakhoz! 

Forrás:
VOUS

Hideg kanál

Mini trükk azoknak, akiknek a hideg vizes arcmosás nem lenne elég: esténként tegyetek be egy-egy kanalat a fagyasztóba, és reggel ébredés után helyezzétek őket a szemetekre (értelemszerűen a domború oldal legyen a szem felé). Ez ugyanazt a hatást hivatott elérni, mint a hideg vizes arcmosás – csak koncentráltabb, hidegebb, és talán kellemesebb is. 

Uborka

Minden kislány hallotta már a tanácsot a nagymamájától/anyukájától/nővérétől/barátnőjétől/osztálytársától/szomszédjától: a karikás szemekre a legjobb megoldás a szeletelt uborka. (Na meg a legegyszerűbb és a legolcsóbb is!) Állítólag elég egy-egy szelet uborka a csukott szemekre, tíz perc relax, és az ember tekintete újjászületik.

Krumpli

Szintén a természetes és olcsó megoldások közé tartozik, de jóval kevesebben ismerik. Kicsit macerásabb az uborkás dolognál, ugyanis nem elég félbevágni egy nagy krumplit, és a két részt ráhelyezni a szemekre. Egy-két krumplit kell hozzá kifacsarni (ez leginkább gyümölcscentrifugával kivitelezhető, vagy úgy, ha a zöldséget átpasszírozzátok egy nagy lyukú reszelőn, és aztán leszűritek a levet), és a lével átitatott vattapamacsokat kell 20-30 percre a szemetekre helyezni. A procedúrát célszerű kúraszerűen alkalmazni egy héten keresztül.

Citromlé, paradicsomlé

Facsarjatok ki egy fél citromot, az így kapott léhez adjatok hozzá kétszer annyi frissen facsart paradicsomlevet. A keverékhez egy kevés Graham-lisztet és egy kevés kurkumát is adjatok hozzá, majd a kész masszát vigyétek fel a szem körüli területre – de óvatosan, nehogy a szemetekbe menjen! 15 percig hagyjátok hatni, majd mossátok le alaposan!

Teafilter

A koffein nemcsak belülről élénkít, hanem kívülről is!

Főzzetek le magatoknak egy csésze zöld teát két filterrel, majd a filtereket tegyétek be a fagyasztóba. Ha lehűltek, helyezzétek őket a kényes területre 10 perc erejéig. A teában lévő koffein és antioxidánsok élénkítik a mikrokeringést, ezáltal lejjebb viszik a duzzanatot.

Koffeines krémek

Ha a teafilternél koncentráltabb dologra lenne szükségetek, akkor válogassatok a drogériákban és gyógyszertárakban kapható, koffeintartalmú szemkörnyékápolók közül. Ajánlanék nektek konkrét terméket, de bevallom, még én sem találtam meg a Szent Grált, folyamatosan kísérletezem.

Korrektor

…mert ha nem sikerül teljesen eltüntetni, akkor álcázni még mindig lehet.

A legtöbb oldal és beautyguru azt tanácsolja, hogy a bőrötöknél egy árnyalattal világosabb színű korrektort használjatok, én viszont hosszú évek tapasztalatai alapján azt tanácsolom: NE TEGYÉTEK!

Azt vettem észre magamon (és másokon is), hogy a világosabb színű korrektor csak még jobban felhívja a figyelmet arra, amit el akarunk vele tüntetni. Elrettentő példaként álljon előttetek Donald Trump, akinek a szeme alatt mindig ott virít a világos korrektor. (Mondjuk ez még a legkisebb baj vele.)

Objektum doboz

Szerintem a tökéletes eredményt a bőrszínnel megegyező, jól fedő, zsírosabb állagú korrektorokkal lehet elérni. A terméket vigyétek fel, majd finoman ütögessétek bele a bőrötökbe. Alaposan dolgozzátok el, hogy ne legyen „éle” sehol, és púderrel fixáljátok a végeredményt. Én a frissebb összhatás érdekében még pirosítót és szempillaspirált szoktam használni – a szemceruzával viszont bánjatok óvatosan az alsó pilláknál, mert a lehulló kis festékpöttyök könnyen még szürkébbé tehetik a szem alatti területet.

Viszlát, táskás szemek! – Így tüntessétek el az olimpiai ötkarikát a szemetek alól!

Viszlát, táskás szemek! – Így tüntessétek el az olimpiai ötkarikát a szemetek alól!

Mi más is juthatna eszünkbe az ötkarikás játékokról, ha nem a szemünk alatti – ötméteres – karikák?! Az elkövetkezendő hetekben lesz is belőlük elég, éjt nappallá téve fogunk drukkolni. A témából sosem elég, mindig van új a nap alatt!

Korábbi cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

De a legesleghasznosabb tanács, amit adhatok nektek, az mégicsak az lenne, hogy…

Félre a túlzott önkritikával!

Az ember könnyen belepörgeti magát a vélt vagy valós szépséghibáiba. A bibi viszont ott van, hogy ezek nagy részét csak mi magunk vesszük észre – másoknak sokszor fel sem tűnik az, ami miatt szorongunk. Higgyétek el, senki más nem áll hozzátok olyan kritikus szemmel, mint ahogyan ti álltok magatokhoz.

Ha viszont mások ilyen megengedőek a „szépséghibáitokkal” szemben, akkor miért éppen ti lennétek magatokkal a legszigorúbbak?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.