Egyéb kategória

„Aki mások öltözködésén pufog, annak túl sok a szabadideje” – 5 dolog, amit érdemes megemlíteni az ugly fashion kapcsán

„Pfuj!” – egy négybetűs szó, ami sokszor hangzik el, ha divatról van szó. Ízlések és pofonok különbözőek, viszont semmi sem vált ki olyan szélsőséges reakciókat, mint az „ugly fashion”. De mi is ez valójában? Miről szól? És miért bolondulnak érte még a hibátlan ízléssel megáldott divatrajongók is?

vous - 2017.06.14.
„Aki mások öltözködésén pufog, annak túl sok a szabadideje” – 5 dolog, amit érdemes megemlíteni az ugly fashion kapcsán

Szőrös papucs, magas sarkú sportcipő, háremnadrág, csúnya pulcsi, gumiszandál – néhány dolog a rengetegből, amit a közvélemény az „ugly fashion” kategóriába sorol. 

Ugly fashion alatt olyan ruhadarabokat és kiegészítőket értünk, amik se nem ízlésesek, se nem esztétikusak, se nem előnyösek – cserébe viszont épp nagyon trendik.

Szezonról szezonra megjelennek a kifutókon, aztán a boltok polcain is felbukkannak, az online térben kommentcunamit hagynak maguk mögött, az utcákon pedig meglepő reakciókat váltanak ki a járókelőkből. Megosztó kérdésekben nehéz egyetérteni, de most elárulom azt az öt dolgot, amit szerintem mindenkinek tényként kellene kezelnie a témával kapcsolatban. Akkor is, ha imádja az ugly fashion trendet, és akkor is, ha gyűlöli.

Objektum doboz

Úgyhogy most befejezem helyettetek azt a mondatot, hogy:

Az ugly fashion…

…mindenkiből véleményt vált ki

Mint már említettem, az „ugly fashion” megosztó. Lehet imádni vagy utálni, de senkit nem hagy hidegen. Nem csoda, hiszen a többség máig nem tud azzal mit kezdeni, ha valaki kilóg a sorból – azzal meg főleg nem, ha ezt direkt teszi.

A polgárpukkasztó trend értelemszerűen megbotránkoztatja az internet és az utca népét is – ha hódolni akartok neki, ne lepjen meg titeket a vegyes fogadtatás… 

Forrás:
Vogue, Zara

…csak azok számára véresen komoly dolog, akiknek nincs humorérzéke

Ha már a záporozó véleményeknél tartunk, szögezzük le: aki veszi a fáradságot ahhoz, hogy mások öltözködésén pufogjon, annak túl sok a szabadideje. Aki pedig véresen komolyan vesz egy szőrös belsejű strandpapucsot vagy egy magas sarkú sportcipőt, annak szimplán nincs humorérzéke.

Az ugly fashion ugyanis nem veszi magát komolyan – ettől válik olyan szerethetővé.

Az iránta való rajongás pedig nem egyenlő az ízléstelenséggel, ugyanis kifinomult ízléssel rendelkező nők és férfiak egyaránt elkalandoznak néha a világába, mert…

…emlékeztet minket arra, hogy az öltözködés egy játék

Objektum doboz

Mert az öltözködés nemcsak az önkifejezés egyik eszköze, hanem játék is. Az a csodálatos a ruhákban, hogy nem kell mellettük elköteleződnünk: magunkra vehetjük őket reggel, és a nap végeztével le is vehetjük őket. Kedvünkre szórakozhatunk, játszhatunk és kísérletezhetünk velük – a kísérletezésbe pedig belefér néhány rossz döntés is. Szerintem semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki alkalomadtán egy-egy értelmezhetetlen darabban parádézik az utcán. Nemcsak az ő élete válik színesebbé ezáltal, hanem a miénk is.  

Objektum doboz

…viseléséhez kell egy jó adag magabiztosság

Csak annak van bátorsága állást foglalni, aki nem fél a külvilág reakcióitól, mert tudja, hogy a saját véleménye a legfontosabb. Ez erre a trendre is igaz: a rajongói mind meg vannak áldva egy nagy adag magabiztossággal. Azt ugye nem kell bizonygatnom, hogy egy önbizalom-hiányos ember nem képes teljes vállszélességgel vonulni egyetlen megosztó darabban sem?

Nem mindegy, hogy az ember viseli-e a ruhát, vagy fordítva – és az ugly fashion esetében ez utóbbi szóba sem jöhet!

…bebizonyítja, hogy a „szexi” jelző nem konvenciófüggő

A „szexi” jelzőt előszeretettel aggatjuk egy bizonyos öltözködési stílusra, ami szerintem nagy hiba. A kilógó csipkemelltartó vagy a szűk ceruzaszoknya önmagában nem garancia semmire, mert a szexisség ennél összetettebb dolog – és közhely, de leginkább belülről fakad. Van, aki még tökéletes adottságokkal sem lesz szexi egy nőies ruhában – és van, aki minden tökéletlensége ellenére még egy krumpliszsákban is meghódítaná a fél világot. A titok? A kisugárzás, amiben a magabiztosságnak és az önazonosságnak is óriási szerepe van. Aki egy csúnya pulcsiban érzi magát önazonosnak, az egy csúnya pulcsiban is vonzó lesz mások szemében.

600

Mit mond a stylist?

Szerkesztőnk, Nóri immár végzett stylistként így látja az idei helyzetet:

„Természetesen az idei tavaszi–nyári trendekből sem maradtak ki az 'ugly' darabok. A neten terjedő kommentek és a boltban elkapott mondatok alapján nemcsak a már említett szőrös papucsok, de az 'egyszerűbb' strandpapucsok is kiverik a biztosítékot az utca emberénél. Pedig egy egyébként kényelmes darabról beszélünk, amiben semmi kivetnivaló nem lenne, kivéve, hogy az idei kedvencek díszesek, giccsesek, színesek, fényesek – egyszóval nem lehet bennük elvegyülni. De ugyanez a helyzet a már évek óta hódító szaggatott farmerekkel is – azt hiszem, sosem fogja elfogadni őket a világ.”

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.