Egyéb kategória

Tehetségkutatóban feltűnt előadók első szereplései: álló- és hullócsillagok

Faktor napunk alkalmából muszáj megemlékeznünk a legtehetségesebb és a legtehetségesebbnek gondolt, tehetségkutatókban feltűnt énekesekről. Mennyi tehetség, minimum annyi, mint az első mondatomban. A két legtermékenyebb énekesműsor kétségkívül a Megasztár és az idén a 7. évadját kezdő X-faktor. A 2000-es évek elején ezek a show-k úgy termelték az énekeseket, mint a gyártósor a csokiskekszet.

vous - 2017.07.20.
Tehetségkutatóban feltűnt előadók első szereplései: álló- és hullócsillagok

Az alábbiakban megmutatjuk nektek a tehetségkutatókból kikerült legsikeresebb magyar énekeseket, akik azóta is állócsillagai a hazai zeneiparnak, számos elismerést kaptak már, és sokunk kedvencei. Majd pedig jönnek azok, akik nem élték túl a „gyártósort”, de azóta is rendkívül keserédes perceket okoznak nekünk.

Énekesek, akik a tehetségkutató óta is sikeresek

Tóth Gabi

Tóth Gabit a Megasztár második szériájában ismerhettük meg. Akkor a castingra nővére, az első Megasztár nyertese kísérte el. Gabi végül a harmadik helyezést érte el. Valószínű, akkor bánta, de az évek őt igazolták. Hiába nem ő lett 2004-ben a Megasztár nyertese, sikeres énekesnői karriert futott be, arról nem is beszélve, hogy három évadon keresztül ült az X-faktor zsűriszékében.

Objektum doboz

Oláh Gergő

Oláh Gergő az X-faktor harmadik évadának nyertese, talán a legegyértelműbb az ő győzelme volt. Mindig kifogástalanul teljesített, profin mozgott a színpadon, és zseniális hangjával levette a lábáról a zsűrit és a nézőket is. 

Objektum doboz

Gergő azóta zenekart alapított Roma Soul néven, amiben az ősi autentikus cigányzenét ötvözik a modern popzenével. A Roma Soul bejutott A Dal 2017 eurovíziós dalválasztó show élő műsorába is.

Objektum doboz

Gergő egyébként Radics Gigi unokatestvére.

Gáspár Laci 

Gáspár Laci az első Megasztár vigaszágáról, azaz a közönség segítségével került a döntőbe, és egészen a harmadik helyig menetelt. Misztikus ez a harmadik hely: akárcsak Tóth Gabi, Laci is hatalmas sikereket ért el, és szintén X-faktor-zsűritag lett. Ő már két évadot csinált végig, de a soron következő, hetedik évadban szintén zsűriszéket kap – Gabival ellentétben, akit 2017-ben Radics Gigi váltja 

Objektum doboz

Radics Gigi 

Hogyan lesz valakiből X-faktor-mentor, miután kétszer sem sikerült bekerülnie egy tehetségkutatóba? Radics Gigi erre a tökéletes példa. Gigi a Megasztár negyedik szériájába jelentkezett, azonban az akkor mindösze 12 éves kislány a válogaton halandzsája miatt nem juthatott tovább. A Megasztár 5-ben már bekerült a legjobb 24 közé, azonban ez sem az ő szériája volt.

Objektum doboz

Az igazi áttörés a 2012-es Megasztár 6-ban jött el Gigi számára,

 megnyerte a versenyt. 

Ezzel ő az utolsó Megasztár, hiszen nem volt több szériája a tehetségkutatónak. Érdekes, hogy ebből a csapatból Gigin és Nagy Adrin (színésznő/énekesnő) kívül senki nem ért el komolyabb sikereket. 

Objektum doboz

Janicsák Veca

Veca 2010-ben jelentkezett az X-faktor első évadába. Veca a későbbi győztessel, Vastag Csabával párbajozott, és kiesett a versenyből. Végül negyedik helyezett lett, és egyben a műsor legjobb női hangja.

Objektum doboz

Király Viktor

Király Viktor a Megasztár 4 nyertes énekese, azóta nem csak Magyarországon ért el sikereket.

Objektum doboz

Viktor 2015-ben jelentkezett az amerikai The Voice-ba, ahol végül Adam Levine csapatába került. Az itthoni közönség lázban égett, és libabőrös lett Viktor külföldi sikerei láttán. Viktornak sajnos nem sikerült bejutnia az élő show ba, de nem szomorkodott. 

Pontosan ezt akartam elérni, hogy megismerjenek. És hát ez sikerült. Még mindig hihetetlen, hogy ilyen emberekkel tudtam együtt dolgozni és remélhetőleg nem ez volt az utolsó alkalom. Remélem, büszkék vagytok rám!

– írta akkor Viktor. 

Objektum doboz

Tolvai Reni

Tolvai Reni a Megasztár ötödik szériájába jelentkezett és szintén vigaszágról, a közönöség szavazatai juttatták be a döntőbe. Reni végül megnyerte a versenyt, de nem csak azóta is tartó elismerést nyert. Versenytársával, Kállay-Saunders Andrással azóta is egy párt alkot. András egyébként a Megasztár 6-ban a 4. helyen végzett.

Objektum doboz

Természetesen a sor korántsem teljes, hiszen akárcsak Caramel, Rúzsa Magdi is egy tehetségkutatónak köszönheti a hazai zeneiparban elért kiemelkedő sikereit. 

A vicceskedők és a legalja

Ha már listáztuk a legjobb hangokat, szó kell essen a legrosszabbakról vagy a legszórakoztatóbbakról is. A tehetségkutató műsorokat sokan azért is kedvelik, mert a válogatás időszakában megismerhetnek olyan kevésbé egyértelmű tehetségeket, mint az alábbi versenyzők.

Bikicsunáj

A Bikicsunáj művésznévű Szarka László elődasával 5 perces hírnévre tett szert, amikor a Megasztár 5 válogatóján előadta az Alphaville Big in Japan című klasszikus dalát.

Objektum doboz

Bak Krisztián

Bak Krisztián Hien dalával próbálkozott.

Leállíthatatlanul nyomta.

Miután kudarcot vallott, sajnos könnyekben tört ki.  

Objektum doboz

bözsi néni

„Bözsi néééni teccesz, hiába jön felém az a szarvasember” – szürreális magyar YouTube-videók, amiket látnotok kell!

„Mengyán Eszter vagyok. 33 éves újságíró. Életem egyik nagy hiányossága, hogy nem vagyok tisztában a YouTube vicces slágervideóival, ezért a VOUS-lányok megszántak és összegyűjtötték nekem a 10 kötelező videót, amit AZONNAL meg kell néznem, különben több vagyok mint ufó” – ismerte el hiányosságait Eszter. Szívesen röhögnétek a videókon?

Kattintsatok IDE!

Balogh Rita

Ha egyszer valaki a színpadra született, akkor azt nagyon nehezen hagyja el, akárcsak Balogh Rita, aki L.L. Junior kézmozdulatainak utánzásával biztosan sikeres lehetett volna. Kiborulásának oka, hogy nem a kamerába énekelt, hanem a zsűri felé – természetesen nem csak ez volt a probléma…

Objektum doboz

Czuczor Ágnes 

Tipikus eset, amikor a bátorító italka túlcsordul. 

Annyira be vagyok b@szva!

– hangzott el a hölgy szájából…

Objektum doboz

„Menjé' more haza magadnak!” –  Amikor a mentornak, zsűrinek beszólnak

Természetesen a csalódott próbálkozók olykor nem tudják véka alá rejteni csalódottságukat, ilyenkor jól odamondják az őket hazaküldő mentoroknak, zsűrinek. 

Gáspár Laci megkapta, hogy beképzelt 

Objektum doboz

Nagy Ferónak nincs hangja, de legalább…

Objektum doboz

Kötekedő mentorok

Objektum doboz

Urbin Éva, az olasz énekesnő

Objektum doboz

Istenes Bence trollkodik – az eset után egyébként Bence a kamerák előtt kért bocsánatot az átejtett hölgytől

Objektum doboz

Mutassátok meg, amire mi nem emlékszünk már!

Ajánlott cikkek