Egyéb kategória

Te fekszel baloldalt, én jobboldalt, közénk szellemtestével beférkőzik az ex

Minden kezdet nehéz. A párkapcsolatban is. Főleg, ha a párotok nyomában ott van az árny, a múlt árnya. És beférkőzik közétek, a hétköznapjaitokba, az intim pillanataitokba. Egyperces a lezáratlan múltról.

vous - 2017.07.29.
Te fekszel baloldalt, én jobboldalt, közénk szellemtestével beférkőzik az ex

Itt fekszem az ágyon, elképzelem, hogy felülről nézem magunkat. Látom, hogy te fekszel baloldalt, én jobboldalt, közénk pedig szellemtestével beférkőzik az exed. Nem, nem fogad szót, csak rád hallgat, de te nem nézel szembe azzal a ténnyel, hogy fél lábbal még a múltban vagy. Fogva tart, az árnyai átszivárognak a jelenbe. Közénk.

És ez engem egyre jobban zavar. Sőt. Most már fáj.

Nem is tudom, mikor jöttem rá. Talán, amikor láttam, mennyire óvatosan lépkedsz előre a párkapcsolatunkban. Mindig úgy éreztem, többször megrágod a döntéseidet a kelleténél: Költözzünk? Mikor? Pénzügy? Hogyan? Nem túl korai az összeköltözés? És azt is elmesélted, hogy az exed jól leszakított, mielőtt lelépett. 

Vagy talán az elejtett mondattöredékeidből gyanítottam valamit? Az olyanokból, mikor teljesen random felhoztad a cselekedeteit? Mert ő mennyire kétszínű volt? Hogy ő jobban elcsomagolt költözéskor, mint én? Vagy ő mennyire rosszult tájékozódott a bürokrácia útvesztőiben. Apró tüskék voltak ezek a bimbózó kapcsolatunk vásznán. Karmolásokat ejtettek rajta, mígnem egyszerre elkezdtek zavarni ezek a megjegyzések. 

Nem hasonlítottam magam hozzá, az sem annyira zavart, hogy miket mondasz róla.

Csak az, hogy még mindig téma tud lenni, és ahogy mondtad róla a dolgokat. Érzelem volt a hangodban, és ez egyáltalán nem tetszett. A gyűlölet a múltat táplálja, a közömbösség gyógyít. A harag, amit gyakran éreztem belőled sugározni, nyugtalanított. Úgy éreztem, még mindig lezáratlan benned ez az ügy. Tudtam, hogy szeretsz, de azt is tudtam, hogy amíg őt nem ebrudalod ki a kapcsolatunkból, addig nem fogod tudni igazán átadni magad nekem. És én tudtam, hogy így nem tudok élni.

Voltak jelek. De én akkor még nem aggódtam annyira. Amikor viszont találtam egy régi levelet tőled, amit neki írtál, arcul csaptak a soraid. Érzések voltak benne, amelyeket te szivárogtattál ki magadból a tollon keresztül a papírra. Akkor tudtam biztosan, hogy az a valaki, akit felém játszol el, csak a fele annak, aki valójában vagy.

Ha rám sütöttél, őt égetted, ha engem szerettél, őt imádtad. Ha velem felszabadult voltál, vele önmagad voltál. És fájt ezt látni.

Aznap este felkeltem az ágyból mellőled, hagytam, hogy az exed szellemhaja elterüljön a párnámon. Összepakoltam csendben, és elhagytam a lakásod. Hagytam neked egy üzenetet:

Rendelj ördögűzést, merülj meg a világ legisztább vizében, nem érdekel: csak tüntesd el az exed szellemét magad mellől.

600

Mi az az egyperces?

Fiktív történetek, amelyeknek van valóságalapja. Magamba szívom őket az utcán, a villamoson, a tanítási gyakorlaton, a szerkesztőségben, Budapesten és vidéken. Majd átdolgozom és elmesélem, hogy elgondolkodjatok, elgondolkodjunk, sírjunk, nevessünk.

Az összes #egypercesem itt találjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.