Trend

Elmentem szemöldöktetováltatni – ez lett belőle

Hogy őszinte legyek, magamtól sosem jutott volna eszembe, hogy sminktetoválást csináltassak – a szemöldököm formájával nem volt különösebb baj, a színe nem volt fakó, és egyáltalán nem okozott problémát a formára igazítása sem. Aztán a sminktetováló barátnőm mégis rábeszélt, hogy látogassak el hozzá. És hogy megbántam-e? Határozottan nem, sőt! Talán életem egyik legjobb döntése volt, most el is árulom, miért.

vous - 2017.09.03.
Elmentem szemöldöktetováltatni – ez lett belőle

Amikor a legjobb barátnőm kijelentette, hogy ő sminktetováló lesz, elsőre kétkedve fogadtam a dolgot – nem tudtam elhinni, hogy 2017-ben ez még egy virágzó szakma lehet. A fejemben a sminktetoválásokról borzalmas kékes-lilás, homlokközépbe rajzolt szemöldökcsíkok és természetellenes szájkontúrok ugrottak be, amiket a kilencvenes évek óta mindenki pánikolva rohan eltüntetni.

Hát, talán mondanom sem kell, hogy hatalmasat és pozitívan csalódtam:

a szálazott technikával készült szemöldöktetoválás ugyanis minden, csak nem művi.

A tetoválásomat még márciusban csináltuk, és azóta kábé egy kezemen meg tudom számolni, hányan szúrták ezt ki. A végeredmény teljesen természetes benyomást kelt, mind színben, mind formában, ráadásul (szerintem) sokkal szebb keretet is ad az arcomnak és megnyitja a tekintetem, szóval a szalonból szinte teljesen átváltozva léptem ki.

De egészen pontosan hogyan is jutottam el ide?

És egyáltalán, hogyan néz ki a dolog?

Maga a művelet egy szemöldökigazítással és egy felrajzolással indul, amikor a vendég és a tetováló közösen eldönti, milyen legyen a végleges forma, amit később tetoválni fogtok. Fontos tudnotok, hogy a felrajzolásnál a szín mindig erősebb és a kontúrok mindig vastagabbak, mint amilyen az a valóságban lesz, ezért nem kell pánikba esni, ha hirtelen Kiszel Tünde néz vissza rátok a tükörből. Egyébként sokszor maga a rajzolás a legmacerásabb művelet, ez körülbelül 1-1,5 órát vesz igénybe. Sőt, sokan először nem is tetováltatni, hanem csak rajzoltatni mennek, így később van idő átgondolni, biztosan akarja-e a vendég a véglegesítést. 

Én bátor voltam, és belevágtam egyszerre mindkettőbe.

Felrajzoltak.

Felrajzoltak.
Forrás:
Mirkovics Klaudia

Ezután jöhet a lényeg, azaz maga a varrás.

Akkor sem kell izgulnotok, ha még sosem tetováltattatok: a sminktetoválás lényege ugyanis az, hogy nem hatol olyan mélyen a bőrötökbe, ezért nem is szól örökre. A legújabb technológiával készített tetoválások másfél-két év alatt elkezdenek kikopni, főleg, ha sokat napoztok/szoliztok, ami elsőre ugyan bosszantónak tűnhet, de higgyétek el: szemöldöktrendek jönnek-mennek, szóval ha néhány évente eljártok egy igazításra, abból bajotok nem lehet. És akkor el is jutottunk a legfontosabb kérdésig:

„Fájni fog?”

Őszinte leszek, nem lesz kellemes, de nem is lesz sokkal rosszabb egy szemöldökszedésnél. Nekem rémesen alacsony a fájdalomküszöböm, már egy durvább fejfájástól is könny szökik a szemembe, mégis túléltem, sőt, bármikor nyugodt szívvel visszaülnék a tetoválószékbe. Érzéstelenítőt fogtok kapni, bár az elején még így is lehet érezni a kissé csípő fájdalmat – a végére viszont már annyira megszokjátok (és annyira jól fog hatni az érzéstelenítés), hogy simán lehet, el is alszotok közben. (Nekem majdnem sikerült!)

És bár az arc elég érzékeny terület, azért ne feledjétek, hogy nem „valódi” tetoválásról van szó, tehát a két fájdalom nem is hasonlítható össze.

Elkészültem.

Elkészültem.
Forrás:
Mirkovics Klaudia/Alexandra Elite Szépségszalon

Mennyire időigényes ez az egész?

Felrajzolással együtt akár 3-4 órát is igénybe vehet a dolog, szóval mindenképp szánjatok rá egy délelőttöt vagy délutánt és NE stresszeljétek azzal a tetoválót, hogy rohannotok kell – csak ti fogtok vele rosszul járni. Ettől függetlenül sminktetoválás után nyugodtan folytathatjátok a napi rutinotokat, nem lesztek ágyhoz kötve, mindössze arra figyeljetek, hogy lehetőleg ne érje víz az adott területet.

Arra is készüljetek fel, hogy az első alkalom után a festék kilökődik a bőrből, ezért el kell majd mennetek egy második, korrekciós alkalomra (ez általában ingyenes). Ilyenkor tudtok megállapodni a végleges satírozási vagy szálazási technikában és színben is ilyenkor nyeri el a tetoválás a végleges verziót.

Előtte-utána.

Előtte-utána.
Forrás:
Alexandra Elite Szépségszalon – Facebook

„Úristen, NAGYON erős lett a szín!”

Pontosan ez volt az első gondolatom, amikor elindultam hazafelé és megláttam magam egy kirakat tükrében – borzasztóan bepánikoltam, de teljesen feleslegesen. Az első két hétben a szín 30%-ot veszít az erősségéből, amikor pedig már „beáll”, szinte vissza is fogtok vágyni a kezdetleges sötét állapotra – tapasztalat.

Ja, és attól még, hogy ti erősnek látjátok, a legtöbb ember észre sem fogja venni a változást, maximum annyit állapítanak meg, hogy jobban néztek ki, mint máskor

– szintén tapasztalat.

Tetoválás után pár nappal elkezd majd leesni a pörk, ami elég szörnyen hangozhat, de ez egyáltalán nem lesz feltűnő vagy gusztustalan. Arra viszont nagyon figyeljetek, hogy ezt sose ne kezdjétek el magatoknak lekaparni, mert csúnya, foltos lesz tőle a végeredmény! A legjobb, ha egy-két napig nem is éri víz a szemöldökötöket és szabad kézzel se nagyon fogdossátok, amíg be nem gyógyul teljesen. A kezelés után fogtok kapni egy E-vitaminos krémet, kizárólag azzal kenegessétek.

És a legfontosabb: 

Sose ezen akarjatok spórolni, mindenképp nézzetek utána, kihez mentek, a jó szakember ugyanis itt is elengedhetetlen. Bár eleinte csábítónak tűnhetnek az olcsó ajánlatok, hosszútávon a bőrötök bánhatja!

Pádár Detti szemöldök

Hogyan kerüljétek el a szemöldök-katasztrófákat? – kiderítettük

Azt hiszem, a szemöldök alakítása az, amit egyetlen nő sem úszhat meg anélkül, hogy ne futna bele néhány zsákutcába. Ha csak magamból indulok ki, elég, ha annyit mondok, hogy néhány régi fotómat visszanézve szerencsésnek érezhetem magam, hogy sikerült visszanövesztenem a szemöldököm.

A cikk folytatásáért KATT >>

Ajánlott cikkek