Egyéb kategória

Legyünk a saját gondnokaink, és a testünk mellett a lelkünket is tartsuk karban

Időközönként érdemes egy kicsit lassítani, vagy akár meg is állni egy pillanatra, és eltölteni egy kis „énidőt”, amikor vagy egy jó kis wellnesszel kényeztetjük magunkat, vagy csak gyertyát gyújtunk, és kicsit befelé figyelünk. Erre pedig szerintem a legjobb a jóga – ami kikapcsol –, egy kádfürdő, de akár az is, ha csak ülünk egy fotelban, és anélkül hogy a telefon, laptop, tévé vagy bármilyen kütyü a kezünkben lenne, rendezzük a gondolatainkat. Ahhoz, hogy nyugodtan aludjunk, stresszmentesen éljünk, és megtaláljuk a boldogságot, nem elég arra várni, hogy ezek mind-mind megoldódnak majd maguktól. Érdemes végiggondolni, hogy mi mit tehetünk, hogy elérjük ezt az állapotot.

vous - 2017.11.01.
Legyünk a saját gondnokaink, és a testünk mellett a lelkünket is tartsuk karban

Engem mindig is foglalkoztattak ezek a dolgok és gondolatok, így többször is írtam már nektek hasonló témában: volt, hogy a boldogsághoz vezető útról, az elengedésről, vagy épp arról, hogy hogyan tanuljunk a hibáinkból. Merthogy nem elég, ha a testünket karbantartjuk, a lelkünknek is egészségesnek kell lennie, ehhez viszont igenis el kell csendesednünk néha, és meg kell szüntetnünk minden zavaró külső tényezőt. Ha úgy érzitek, nektek is jól jönne egy kis lelki nagytakarítás vagy karbantartás, ezeket a cikkeinket nektek ajánlom!

„Akinek a száját megégette a forró leves, az a nyers halat is fújja” – így tanuljunk a hibáinkból!

„Akinek a száját megégette a forró leves, az a nyers halat is fújja” – így tanuljunk a hibáinkból!

Veletek is előfordult már, hogy a homlokotokra csapva rádöbbentetek, „jaj, már megint ugyanabba a hibába estem”? Amikor valamit elbaltáztatok, akkor és ott azonnal meg is fogadtátok, hogy máskor nem léptek bele ugyanabba a folyóba. Könnyelmű ígéretek ezek, de inkább fel kéne tennünk a kérdést, hogy miért? Miért nem tanulunk igazán soha a saját hibáinkból?

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet

„Megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni” – így kezdhettek új fejezetet

Vannak dolgok, amik nap mint nap nyomasztanak bennünket, vannak olyanok, amikhez görcsösen ragaszkodunk, és vannak olyanok is, amelyeknek már „lejárt a szavatossági idejük”. Hogy mit tegyünk velük? Engedjük el őket! Persze ez így kimondva könnyűnek tűnik, a gyakorlatban azonban már sokkal nehezebb feladat. Egyrészt sokszor azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá, másrészt van, hogy ha meg is próbálkozunk vele, kudarcba fullad a küldetés, mert elengedni valamit baromi nehéz, azonban nagyon fontos! 

Dalai Láma

Hogy mi a kulcs a boldogsághoz? A dalai lámától megtudhatjátok!

Láma napunkon írhatnék akár a lámákról is, de úgy gondolom, talán hasznosabb, ha a dalai lámáról, vagyis Tibet spirituális vezetőjéről, illetve annak tanításairól írok nektek. Ezeket érdemes időközönként újra és újra elolvasni, hogy bölcsebbek, megfontoltabbak, boldogabbak, kiegyensúlyozotabbak lehessünk, és hogy valóban tudjunk élni, és értékelni tudjuk az élet szépségeit. Coelho helyett következzenek tehát azok a sorok és életbölcsességek, amiket érdemes elolvasni és érdemes fejben tartani!

hygge

Mi az a hygge, amiről mindenki beszél? – A dánok trükkjei a boldogabb élethez

Tudtátok, hogy a Facebook, a ma esti vacsorátok, az otthonotok és még a zoknitok is lehet hyggelig? És azt, hogy mi az a hygge? Annyit már most elárulhatok, hogy van íze, hangja, illata, és látni, meg érezni is lehet. A hygge (hüge) maga a „jóllét”, a meghittség, az otthonosság, vagyis minden, amitől a dánok a legboldogabb nemzet a világon. Élvezzétek úgy az élet egyszerű örömeit, mint ők!

zen

12 tipp a zen állapotért, hogy ne legyetek annyira stresszesek

„Ha úgy érzitek, hogy túlontúl sokat stresszeltek, pedig egyébként szeretitek a munkátokat, akkor valamit nem jól csináltok. Néha tényleg csak annyi kell a változáshoz, hogy elkezdjetek odafigyelni néhány apróságra. Brenda Della Casa szerint ugyanis, aki vezető pozíciót tölt be egy médiavállalatnál, ha a következő tizenkét dolgot mindig betartjátok, sokkal kevesebb stressz lesz az életetekben.

pozitív gondolkodás

Ha túltoljátok, káros – a pozitív gondolkodás veszélyei

„Boldogabbá, harmonikusabbá, kiegyensúlyozottabbá válhatunk általa – állítólag. A pozitív gondolkodást magasztaló írások, videók, oldalak népszerűsége töretlen, csakhogy a pozitív gondolkodás bizonyos esetekben kifejezetten káros is lehet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.