Diétás sült tejpuding

Az álom valóra válik: diétás sült tejpuding nagyon krémesen

A diétás desszerteknél gyakran kompromisszumot kell kötni, mert mégsem olyan finom kalóriaszegényebb alapanyagokkal, vagy a textúrája nem olyan kellemes. A sült tejpudingnál viszont csalhatunk úgy is, hogy tökéletes legyen ízre és állagra is, csökkentett energiatartalma ellenére is...

Mi finomabb van egy selymes, rezgős, hideg vaníliás pudingnál? Uzsonnának, desszertnek magában, vagy akár pár szem bogyós gyümölccsel, egy kanálka lekvárral, esetleg fahéjjal vékonyan meghintve – egyszerűen minden formában finom.

A baj csak annyi, hogy akkor igazán finom, ha van benne cucc, sok tojással és tejszínnel dúsítva... De nem feltétlenül, kispórolhatunk belőle nem is kevés kalóriát, mint az alábbi receptben.

Hogy alakbarát legyen, a zsiradékot és a szénhidrátot érdemes csökkenteni, így tejből érdemes a soványabbat, 1,5%-osat választani, tejszín helyett pedig kókuszkrémet, így a 30-33%-os zsírtartalmú tejszín helyett a csak 8-10%-os növényi változattal is sokat csalunk, viszont a kókuszkrém jó sűrű, így finom krémes, selymes lesz a végeredmény.

A cukor simán kiváltható sztéviával – vagy ha valakinek másmilyen bejáratott diétás cukor a favoritja, akkor cserélje nyugodtan arra. A tojás mennyiségét is lecsökkenthetjük, ha nemcsak főzzük, hanem a krémesre főtt pudingot még egy kis ideig gőzöljük is a sütőben, majd kihűtés után még egy ideig hűtjük - így lesz igazán remegős és tökéletes az állaga.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos