Egyéb kategória

Audrey Hepburn fekete estélyije örök, de nem az egyetlen – 5 ikonikus Hubert de Givency ruha

Az a bizonyos fekete ruha mindenkinek megvan a fejében. Ikonikus darab. Audrey Hepburn viselte az Álom luxuskivitelben című filmben. Nem az egyetlen, amely összefonódik Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy legendás múzsa-tervező párosával. A francia divattervező 2018. március 10-én, 91 éves korában, álmában hunyt el. 5 ikonikus ruhájával rá emlékezünk.

vous - 2018.03.13.
Audrey Hepburn fekete estélyije örök, de nem az egyetlen – 5 ikonikus Hubert de Givency ruha

1952: Bettina-blúz

A divattervező 1952-ben mutatta be első kollekcióját Bettina Graziani modell közreműködésével, akivel jó barátságban voltak. Bettina akkor már sikeres modell volt, így a fiatal tervezőnek segített abban, hogy jó PR-t is kapjon. Ez volt a híres Bettlina-blúz éve, amely pillanatok alatt slágerdarabbá vált.

Objektum doboz

1954: Audrey Hepburn Oscar-ruhája

1954 volt az az év, amikor a bájos Audrey Hepburn először viselt nyilvános eseményen Hubert de Givenchy által tervezett ruhát.

1953-ban találkoztak először. A tervező akkor már ismertebb volt, mint a bájos színésznő. Eredetileg Cristóbal Balenciaga tervezte volna a Római vakáció jelmezeit, de ő végül lemondta a munkát. Itt kezdődött Audrey Hepburn és Hubert de Givenchy legendás barátsága.

Az Oscar-gálán viselt, övvel díszített virágos ruha szerencsét hozott a színésznőnek, aki abban az évben elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a Római vakáció című filmért. Givenchy a hét filmjében öltöztette a sztárt, és ketten megalkották a világháború utáni elegáns nőt.

Objektum doboz

A Mókás arc (Funny Face) ruhapróbája:

Objektum doboz

1961: Az a bizonyos fekete ruha

A 20. század egyik ikonikus pillanata, amikor Audrey Hepburn végigsétál ebben a ruhában az Álom luxuskivitelben nyitó jelenetében. A ruhához tartozó nyakláncot Roger Scemama francia ékszerész készítette. Az eredeti ruha a tervezőnél maradt, Audrey Hepburn két másolatot juttatott el a Paramount Studióba, ezek láthatók a filmben is.

Objektum doboz

kisfekete

Gyászruhából ikonikus darab – A kisfekete története

Minden nő szekrényének elengedhetetlen része. Egyszerű, mindenhez illik, és szinte bármilyen alkalomra felvehetjük. Hogy mire gondolok? Hát persze, hogy a kisfeketére! De lássuk, milyen utat is járt be a már több mint 90 éve hódító ruhadarab!

Kisfeketékért kattintsatok ide!

1961: Jackie Kennedy

Amikor a first lady elkísérte férjét Párizsba, Givenchy segített összeállítani a ruhatárát. A tervező később elmesélte, nem alakult ki közöttük olyan barátság, mint Audrey Hepburnnel. Az amerikaiak azt szerették, ha amerikai tervezők ruháit viseli, ezért Jakie végig bizonytalan volt azt illetően, hogy viselheti-e egy francia divattervező kreálmányait. A ruhapróbák titokban zajlottak, végül Jackie viselt is tőle egy estélyit, amit de Gaulle tábornok megdicsért. Azt mondta, olyan benne, mint egy igazi francia.

Objektum doboz

Objektum doboz

1969: Audrey Hepburn esküvői ruhája

Az őzikeszemű színésznő 1969-ben ment férjhez Andrea Dottihoz. A nagy napon egy rózsaszín miniruhát viselt, valamint egy olyan illatot, amit a tervező kifejezetten az ő számára kreált.

Objektum doboz

Objektum doboz

Néhány fotó Audrey Hepburnről és Givenchyről.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

szep-ruha-eskuvo

VOUS szubjektív: 5 magyar fotós 5 esküvői képe 2017-ből, amit imádunk

Aki idén megy férjhez, az már valószínűleg tudja, ki fotózza az esküvőjét. A profi fotósok naptára általában már jóval a szezon kezdete előtt betelik, de talán még van esélyetek arra, hogy elcsípjetek a mi kedvenc magyar fotósainknál egy-egy időpontot.

A képeket ide kattintva >>> nézhetitek végig!

Ajánlott cikkek