stílus divat trend

Anyának lenni, nőnek maradni – Éljenek az új-generációs anyukák!

Anyává válni a nők életének egyik legcsodálatosabb időszaka. Szándékosan nem pillanatot írtam, hiszen az édesanyává válás és ebben a szerepben a fejlődés hosszú folyamat.

A folyamat része, hogy megtanuljunk jó szülővé válni, ugyanakkor megtanuljunk vonzó feleségnek maradni, a világra nyitott, tájékozott nőnek lenni. A kisbaba körüli praktikus kihívások és teendők mellett tehát az is fontos momentum, hogy meg kell tanulnunk (még)többdimenziós nővé válni. Ugyanis az anyasággal egy fontos szereppel több lett az életünkben, és az igazi kihívás talán az, hogy ezek között ne szétforgácsolódjunk és elvesszünk, hanem kiteljesedjünk és beérjünk.

fészertitkok

Indul a #fészertitkok! Ismerjétek meg legújabb DIY-sorozatunkat!

A #fészertitkok a VOUS legújabb sorozata, amely egy virtuális menedék lehet minden nő számára. Egy hely, ahol egyszerre ismerhettek meg pofonegyszerű háztartási praktikákat, de akár kertszépítési-, szépségápolási tippekkel is gazdagodhattok. A #fészertitkokban lesz szó a női barkácsolásról, a főzésről, a mozgásról, a recyclingról, de még az autókról is – egy szóval mindenről, ami egy 21. századi nő életét körülveszi és amiket apróbb trükkökkel még élhetőbbé tehettek. Kíváncsiak vagytok a részletekre? ITT mindent megtudhatttok! 

Az igazi Wonder Woman nem karddal hadonászó hősnő...

hanem Te vagy! A kezdeti időszakban persze már az is nagy teljesítmény, ha nem pizsamában éri az embert az ebédidő. Az anyaság tölti ki a lényünket, nem baj, hogy lekerülnek a fülünkből a könnyen kitéphető fülbevalók és nem férünk bele a tavalyi ruhákba, hiszen egészen máshol van a fókusz. Stylistként azt tapasztalom a hozzánk forduló vendégek példáiból, hogy ahogy telnek-múlnak a hónapok, egyre fontosabbá válik, hogy a tükörbe nézve viszontlássuk azt az önmagunkat, azt a nőt, akik korábban voltunk. Akinek volt kedve színesen öltözni, akinek volt ideje sminkelni és fodrászhoz járni, aki szívesen komponált ízléses kiegészítőket a szettjeihez, aki sportolt és aki társasági életet élt.

Sokan azért fordulnak hozzánk, hogy megtanítsuk nekik azokat a fogásokat, trükköket, amelyekkel ebben a nehéz, de csodálatos időszakban is ízig-vérig nők tudnak maradni. Olyan nők, akiket örömmel tölt el, ha tükörbe néznek és ugyanezt az örömöt – és kaján elégedettséget – látják a párjuk szemében is. Megint más édesanyák a munka világába való visszatéréskor kérnek tőlünk segítséget, mások pedig akkor jönnek el, amikor a gyermek már önálló, akár kirepült és végre „én jövök!”.

Az új-generációs anyukák...

Ügyes szervezők. Nem hagyják magukat. Ha sportolni akarnak, akkor elmennek babakocsival futni. Ha megváltozik a testük – akár a szülés, akár a változókor miatt –, eljönnek és segítséget kérnek, hogy mi áll nekik a legjobban ebben a megváltozott helyzetben.

Blogokat olvasnak (vagy akár írnak), vállalkoznak, tájékozottak maradnak, tanulnak, programokat szerveznek a babával, vagy gyerekek mellett is, de megszervezik az „énidőt” is, ami csak róluk mint nőkről szól.

Az egyik legszívmelengetőbb stílustréningünkön a ”Fuss babakocsis” anyukákat láttuk vendégül a szalonban. Volt, akinek nem sikerült megszervezni a baba felügyeletét, de akkor is eljött a picivel együtt, így a szín- és évszakelmélet előadást a babával együtt hallgatta meg – aki egyébként nagyon érdeklődő volt –, a színelemzés alatt pedig a többiek szórakoztatták a kislányt, amíg az anyukának színkendős teszttel megmutattam, milyen színtípusba tartozik, mely árnyalatok üdítik fel az arcát. Mindig jó érzés olyan modern nőkkel találkozni, akiknek igényük van a gyermek, illetve az anyaszerep mellett arra, hogy vonzó, stílusos megjelenésű nagybetűs nők maradjanak.

Forrás:
Unsplash

Érdemes megtalálni azt az egyensúlyt, ahol még a kicsiről – de akár nagyobbacska gyerekről – és az ő igényeiről szól minden, de az édesanya megtalálja azokat az örömforrásokat, azokat a kutakat, ahonnan töltekezhet, erőt és kedvet meríthet, hogy még jobban végezhesse a dolgát.

Ahogy említettem, a nő- és anyaszerep összehangolása nemcsak a kisgyermekes anyák kihívása, később nagyobb gyerekek mellett olyan a család, mint egy logisztikai központ, a mama-taxi sosem áll meg, tehát más miatt nehéz időt szánni magunkra. De lehet és kell is.

Előbb-utóbb minden nő megérzi, hogy a stílusos megjelenés mekkora energiát ad, öltözködni akár öröm is lehet, nem csak szükséges rossz.

A stílus, a vonzó külső önbizalmat ad, magabiztossá tesz, ami minden nőnek, minden édesanyának jól jön és jár!

A stílus kialakítása, az esztétikus külső és ruhatár felépítése összetett, de örömteli folyamat. Stylistként azt javaslom, hogy kezdjétek azzal, hogy megtudjátok, milyen színek (színtípus besorolás) és szabásvonalak (alkatelemzés) állnak a legjobban. Ez segít kompakt, praktikus, jól kombinálható darabokból álló ruhatárat építeni, de iránymutatást ad a megfelelő hajszín, sminkszínek megválasztásában is. Ehhez választhattok csoportos stílustréninget, de akár egyéni tanácsadást is. Ez a kiindulópont, utána érdemes a gardróbot újragondolni, fejleszteni, új holmikat vásárolni.  

Legyetek csinosak, Anyukák, Nagymamák, hadd legyen rátok emiatt is büszke a család és legyetek büszkék ti is magatokra!