Egyéb kategória

Piknikezzünk minél gyakrabban – több szempontból is érdemes!

A nyáriasan kellemes időjárás és a kirobbanóan zöld természet kicsalogatja az embert a szabadba, az ember ilyenkor pedig a legszívesebben még enni is a szabadban szeret. A legjobb módja ennek a piknik, amit nem kell feltétlenül kirándulással összekötni vagy kizárólag hétvégi programnak tekinteni, szép időben akár hétköznap is lehetünk és ehetünk a szabadban - ehhez adunk most néhány ötletet.

vous - 2018.05.14.
Piknikezzünk minél gyakrabban – több szempontból is érdemes!
Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Szemét, piknik! – Így tervezzetek hulladékmentes kirándulást!

Nemcsak a tavasz van itt, hanem végre a kirándulóidő is. Az időjárásappom szerint hétvégén már 23 fok és napsütés lesz Budapesten és környékén, szóval :DDDDDD! Tökéletes idő kiránduláshoz, piknikezéshez. Mióta kicsit többet foglalkozom a hulladékmentes életmód témájával, sokszor belegondolok, hogy egy-egy tevékenységgel mennyi szemetet termelünk, és hogyan lehetne ezen változtatni. A következőkben a tavaszi piknikezéshez mutatok hulladékmentes alternatívát, hogy ne ez legyen a vége: :((((((((((

A cikket ITT olvashatjátok tovább. 

1. Közösen jobb

A piknikezés a közösségi lét legjobb formája, hiszen úgy lehetünk együtt a barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel, hogy nem kell rágörcsölni, rendet vágni a lakásban, komoly ételeket készíteni, majd romeltakarítani, hanem az egész egy laza és könnyed együttlét lehet. A piknikben az a jó, hogy mindenki belead egy kicsit, így sokféle és színes, senkinek nem kell egyedül bevállalnia a közös étkezést, és pont ettől a lazaságtól és változatosságtól lesz kellemesen beszélgetős, oldott és örömteli.

2. Mikor és hol?

A piknikezéshez nem kell feltétlenül messzire menni, a közeli park is tökéletes, a lényeg csak az, hogy legyen fű és árnyas fa, ami alá leteríthetjük a plédünket. Akár hétköznap munka vagy iskola végén, délután vagy koraeste is érdemes kiheverni a zöldbe, és ott költeni el közösen, barátokkal, családdal a vacsorát – sokkal hangulatosabb és lazább tud lenni, mint egy étterem teraszán, ráadásul pénztárcabarátabb is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ide kattintva elolvashatjátok a Cookta oldalán. 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek