Az aszalt gyümölcsök kiváló nassolnivalók, azonban a gyümölcsökhöz képest sokkal koncentráltabb formában tartalmaznak mindent. Beleértve a rostokat, ami jó dolog, de a cukrokat is, ami viszont még több kalória. Ha megfelelő mennyiségben és módon fogyasztjátok, egészséges nasi lehet.
A szárított és aszalt gyümölcsök vitaminokban, ugyanakkor cukrokban is gazdag nassolnivalók. Persze még mindig egészségesebbek a legtöbb nasinál, a csokinál, chipsnél. A Women’s Health szerint csak ne essetek túlzásba az aszalt gyümölcsökkel, és helyesen fogyasszátok.
Aszalt gyümölcsfogyasztás helyesen:
- Igyatok vizet
A vízfogyasztás nagyon fontos, ugyanis a nem megfelelő hidratáltság miatt az aszalt gyümölcsök székrekedést okozhatnak. Szóval ne felejtsetek el nasizás közben inni se. - Beosztás
Porciózzátok ki az aszalt gyümölcsöket, hogy ne mértéktelenül eszegessétek egész nap. A kisebb adagok segítenek beosztani a jó mennyiséget. - Párosítsátok proteinnel
Az aszalt gyümölcs proteinforrással párosítva, mint a magvak vagy a görög joghurt, sokkal laktatóbb.
Objektum doboz
Objektum doboz
Objektum doboz