növények

Növényt adni karácsonyra? Miért is ne!

Ki mondta, hogy növényt nem adhatunk karácsonyra? És ha az az illető – akinek szánjuk a meglepetést – a legnagyobb növényrajongó, vagy ha épp most költözött be új otthonába, ahol még nincsenek cserepesek, vagy csak random imádunk növényt adni? Na jó, viccet félretéve, szerintem igenis jó dolog ilyesmit ajándékozni, ezért összegyűjtöttem nektek a korábbi cikkeimből azokat, amelyek valamilyen módon ezekhez a „zöldségekhez” kapcsolódnak. Ha szívesen ajándékoznátok egy jó kis vázát, cserepes vagy kagylóba/csigába ültetett növényeket, esetleg levéllenyomatos DIY tálkát, ez a cikk nektek szól!

Biztos vagyok benne, hogy találni fogtok benne olyat, ami nektek vagy a szeretteiteknek tetszene ezek közül: legyen az origamiváza, egy apró kis függőkert vagy egy öntözést nem igénylő kaktusz.

hippi kaspó

Bohém sikk – Inspirálódjatok a hippidivatból, és készítsetek makramé növénykaspót

Amikor megtudtam, hogy a Karszalag lesz a napunk témája, én egyből a fesztiválokra és a hippikre gondoltam. Megelevenedtek előttem a hosszú hajú fiúk és lányok, a madártollak és virágok, szalagok, hosszú ruhák és a horgolt- vagy épp makramésálak. Az utóbbi években napjaink fesztiváldivatja is ezekből a „woodstocki” időkből táplálkozik. De nem csak a divatba, a lakberendezésbe is jócskán beszivárogtak a '60-as, '70-es évek.

DIY tündérke(rt) – cukiságfaktor a köbön

DIY tündérke(rt) – cukiságfaktor a köbön

Nem tudom, hogy csak én érzem-e így, de valahogy az utóbbi időben újra divatba jöttek a cserepes növények. Na nem a páfrány és fikusz éli újra reneszánszát, de a kaktuszok és egyéb pozsgások biztosan. Hogy miért? Valószínűleg, mert viszonylag kevés törődést igényelnek, elképesztően mutatósak, miközben van valami letisztul modernség bennük. Számtalan fajtájuk van, és szinte bármibe beültethetőek. Tündérkert napunkon megmutatom, én milyen kaspót készítettem nekik.

kaktusz

Egy növény, amit soha nem kell meglocsolni – ehhez persze el kell készítenetek!

Szeretitek a növényeket, de egyik sem szeret nálatok lenni? Utáljátok őket locsolni? Vagy kevés a fény? Kellene valami az íróasztalotokra dekorációnak? Vagy csak készítenétek valamit saját kezűleg? Mutatok egy vicces, cuki, egyszerű és kifejezetten olcsó tippet, bármelyik esettel álljatok is szemben.

DIY függőkert kövirózsa növény

Készítsetek mini függőkertet – pofonegyszerűen!

Csak néhány kisebb méretű növényre, a nyaralásokon összegyűjtött kagylókra, tengeri sünre és csigára lesz szükségetek, és készülhetnek is a mini-, illetve függőkertek, amik sem túl nagy hozzáértést, sem pedig túl nagy energiabefektetést nem jelentenek majd számotokra,és tökéletes ajándék is egyben! Mutatom, hogyan csináljátok!

Vázal1

Két dimenzióból három – avagy készítsetek lakberendezési kiegészítőket az origami segítségével!

Ha szükségetek lenne egy dizájnos vázára, ceruzatartóra, lámpabúrára, mécsestartóra vagy egy-két dekoratív figurális kiegészítőre, vegyetek egypár színes papírlapot, és hajtogassátok meg magatok. Elképesztő, hogy mennyi mindent ki lehet hozni egy egyszerű papírlapból. Amellett, hogy szuper, egyedi lakáskiegészítőket hozhattok így létre, baromi pihentető és szórakoztató lesz, amíg elkészülnek, és persze ajándéknak sem utolsók! 

Hétköznapi luxus – avagy készítsetek Kardashian család ihlette vázát 5 perc alatt!

Hétköznapi luxus – avagy készítsetek Kardashian család ihlette vázát 5 perc alatt!

Az a jó ebben a vázában, hogy tényleg luxusérzetet kelt, viszont van annyira letisztult, hogy szinte bármelyik otthonba belepasszoljon. Használhatjátok vázának, mécses- vagy gyertyatartónak, de akár evőeszköz- vagy ceruzatartónak is – ami csak az eszetekbe jut.

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb „tökfaragás” nem létezik! Mojzes Nóra levél alakú tál

Keretes doboz szövege

A hidegben sok időt töltünk otthon, és ezt az időt szeretjük hasznosan tölteni. Van, aki olvasással, van, aki takarítással, mások filmnézéssel, megint mások barkácsolással, dekorációk készítésével. Persze a szabadban is jó ilyenkor óriási sétákat tenni, legtöbbünk ekkor begyűjt jó néhány termést: falevelet és gallyat – amikkel szívesen díszítjük a lakást. Ezek fúziójából született meg az alábbi tál, aminek elkészítését mindenkinek ajánlom. Jó móka, kiváló program és szuper dekoráció egyben.

További DIY anyagokat a linkre kattintva találtok!