Egyéb kategória

Ha egyetlen sminkterméket kell választanotok, ez legyen az!

Ha csak egyetlen dolgot vihetnél magaddal egy lakatlan szigetre, mi lenne az? Az élet egyik legnehezebb kérdése. Annyi mindenünk van, vajon mi lehet az az egy, amire ott szükségünk lehet? Mi most ezt a kérdést a smink oldaláról közelítjük meg. Vajon mi lehet az az egy sminktermék, ami nélkülözhetetlen a mindennapok során?

vous - 2015.10.30.
Ha egyetlen sminkterméket kell választanotok, ez legyen az!

A szép smink alapja az igényes bőr

Manapság a normál bőr igen keveseknek adatik meg. Egy kis vízhiányt mindenki a magáénak tudhat, a zsírosodásra hajlamos vagy a száraz, hámló bőrről nem is beszélve. Minden az arcunkra ül, az étkezésünk, hangulatunk is befolyásolja bőrünk állapotát. Erről persze egyénre szabott krémekkel gondoskodunk, ez az alap. Ezután kezdődik csak a smink. Ha nem tudjátok, milyen krémmel ápoljátok igénybe vett bőrötöket, ide kattintva megnézhetitek korábbi arckrém-kisokosomat.

Egy dolog, ami tuti jó, ha van nálunk!

Kezdjük azzal, hogy a smink nem azért van, hogy tökéletessé tegyen minket, vagy bármit is elfedjen. A smink hozzátartozik az igényes nőhöz, és nélküle is szépek és értékesek vagyunk. A foltocskákkal, szeplőkkel, bármi egyébbel együtt vagyunk önmagunk. Persze, jobb érzés a tükörbe nézni, ha egyenletes az arcbőrünk, ettől jobb lesz a kedvünk, mosolygósabban indulunk neki a napnak. Így érthető, ha tényleg csak egyetlenegy sminkterméket választhatnék, akkor az egy bőrtökéletesítő krém lenne, nevezzük bőrelőkészítőnek, sminkalapnak. Ez egy hidratáló krém állagú termék, amelyet az egész arcra viszünk fel. Alapozó alá szoktuk tenni a még szebb fedésért, a még lágyabb hatásért, azonban önmagában is látványos eredményt lehet elérni vele.

Mikrocsillámokat tartalmaz, amely ragyogóvá teszi a bőrt, kiegyenlíti, simítja a bőrfelszínt és a piros foltokat is csillapítja.

De mi lesz a karikákkal?

Az egy terméken túllépve adunk másik lehetőséget is, hiszen van, aki elégedett bőre állapotával, viszont más egyenetlenség okoz neki kellemetlen érzéseket. Személy szerint korrektor nélkül szinte ki sem teszem a lábamat a lakásból. A szemem alatti karikák nem vészesek, de épp annyira sötétek, hogy engem zavarnak. A tekintetem felélénkül, ahogy a szemem alatti rész kivilágosodik – nekem a korrektor a nélkülözhetetlen plusz egy kedvencem.

Forrás:
iStock

Van, akinek másra van szüksége

Világos, vagy sápadt bőrű lányok általában a pirosítót preferálják. A rózsás pír ugyanis amellett, hogy hamvassá teszi az orcákat, üdít, és a kissé halovány összhatást is színesítheti.

A piros orcák mellett a szemöldök az arc egyik legfontosabb része, mivel karaktert ad. Tiniként sokan elkövettük azt a hibát, hogy nagyon vékonyra szedtük, és nem nőtt vissza, vagy netán baleset folytán hiányosak a szálak, de néha egyszerűen csak halvány és formátlan. Aki ezek bármelyikével küzd, és már felismerte, milyen fontos az ívelt, egyenletes színű szemöldök, annak legyen a legfontosabb sminkterméke egy szemöldökspirál vagy szemöldök-színező készlet.

De ne feledkezzünk meg a szempillaspirálról sem! Ezt azon amazonoknak ajánlom, akiknek világos színű a pillája, netán rálógó szemhéjjal áldotta meg őket a sors. Akinek ez van, érteni fogja. Ívelő, hosszító spirállal extra hangsúlyt adhattok a felső pillasornak, amitől kinyílik a tekintet. Válasszatok igényeteknek megfelelően vagy ide kattintva nézzétek meg, a VOUS-lányok melyik spirálra esküsznek.

Nektek mi a nélkülözhetetlen kedvencetek?

Ajánlott cikkek