Kezdjetek bele valami új dologba. Ne mártírok akarjatok lenni, hanem boldogok!

Kezdjetek bele valami új dologba. Ne mártírok akarjatok lenni, hanem boldogok!

A életmódváltás számos fronton megvalósulhat. Az étkezés, mozgás mellett változtathatunk olyan dolgokon is, amelyekről első körben nem gondolnánk, hogy sikert hozhatnak vagy előrelendíthetnek.

Az emberi élet azonban komplex rendszer, amelybe nagyon sok minden belefér. A lelki hatások is befolyásolják szervezetünk működését. A siker például egyértelműen pozitív élettani folyamatokat indíthat el vagy rájuk segíthet.

Ne mondjatok le a fejlődésről!

Mire gondolok? Például arra, hogy ha eddig sajnáltátok magatoktól az időt és a vágyott tevékenységre a pénzt, akkor ne halogassatok tovább egy percig se! Vágjatok bele abba a dologba, amit már régóta szerettetek volna kipróbálni, megvalósítani vagy újrakezdeni. Még idén, ne jövőre! Ne akkor, ha majd a gyerekek ovisok lesznek, ha a párotok munkahelyet vált, vagy ha már meglesz a saját lakás.

Azokról a dolgokról, amelyektől többek lesztek, amelyek fejlődéseteket vagy jó közérzeteteket garantálják, nem szabad lemondanotok. Nem éri meg.

Természetes, ha túlteljesítetek?

Most fizessetek be egy rajztanfolyamra! Most iratkozzatok be a filmklubba vagy kezdjétek el a táncórákat! Iratkozzatok be arra a kurzusra, amelyről régóta álmodoztatok!

Azt hisszük sokan (én is sokáig éltem ebben a hitben), hogy ha lemondunk a saját álmainkról, azt majd meghálálja nekünk a sors vagy MEGKÖSZÖNI nekünk valaki. Nem így működik az élet. Nincs köszönöm, mert ha túl is teljesítetek, azt a környezet természetesnek könyveli el. Egyszerűen ne engedjétek meg, hogy unalmasan peregjenek a napok!

És senki nem várja, nem is várhatja el tőletek, hogy ne igyatok azokból a forrásokból, amelyek valódi szomjatokat olthatják.

Vonjatok be másokat is, ne cipekedjetek egyedül!

Forrás:
Unsplash/Bảo-Quân Nguyễn

Van az a helyzet, amikor úgy tűnik, a vágyott, kedvelt dolgokat el kell halasztani – tényleg kicsi a gyerek, tényleg kevés a pénz. A tapasztalatok azonban azt bizonyítják, hogy ezek csak helyzetek, kihívások, amelyeket szervezéssel meg lehet oldani.

Még akkor is, ha az nagyobb erőfeszítést kíván, vagy arra kényszerít, hogy kilépjetek a komfortzónátokból. („Én ugyan nem bízom másra a gyerekem. Ne a nagymamája nevelje! Nem bírom elviselni, ha nincs tartalék a családi kasszában.”)

Esetleg arra kényszeríti az egész családot, hogy átgondoljátok közösen a munkamegosztást, a családon belüli feladatok igazságos újra felosztását. Lehet, hogy minden terhet te cipelsz?

Azért nem rajzoltok, léptek vissza a kórusba vagy veszitek fel a kapcsolatot külföldön élő barátokkal (akikhez igenis utazhatnátok akár évente többször), mert egy személyben menedzselitek a család életét, kerestek pénzt? Nem lehetne másokat is bevonni a feladatokba? Találjátok meg a pihenés-munka-család egyensúlyát!

Még idén változtassatok: merjetek boldogságra törni!

A Még idén! kampányról tájékozódhattok a kampány startvideójából, illetve Facebook-oldalán is találhattok további információkat vagy csemegézhettek életmódváltással kapcsolatos írásainkból, videóinkból.

Ha pedig arra vagytok kíváncsiak, mennyit fogyott az ország a Még idén! kampány kezdete óta, kattintsatok a KILÓ-MÉTER appra. És írjátok be ti is, mennyit dobtatok le egy hét alatt!