Így készül a szerelem ihlette smink, amitől minden férfi elolvad télen (is)

Így készül a szerelem ihlette smink, amitől minden férfi elolvad télen (is)

Szerelmesen más a világ. Könnyedebb a lét, illatosabb a levegő, élénkebbek a színek. Szívünk dobban, lelkünk nyílik, amint a kedves színre lép, hangját halljuk, elég csak rágondolnunk. Ezt mindenki látja rajtunk, szavakra nincs szükség, sőt, az érzést sminkbe is lehet önteni.

A szerelmes nő szeme csillog, lelke ragyog

Tetszeni egy férfinak az egyik legcsodálatosabb érzés. Élettel telít, feltölt és simogat. Olyan, mint amikor ránk süt a nap: fürdőzünk a napfényben, bőrünkön annak melege, szinte egybeolvadunk vele. Ettől a fénytől az árnyékaink hirtelen semmisnek is tűnnek, és máris királynőnek érezzük magunkat. Ugye volt már lehetőségetek ezt megtapasztalni?!

Szóval, a szerelmes nő szeme csillog, lelke ragyog, sugárzik belőle a melegség, arca is kipirult a szerelemtől. Leginkább a heves szívdobogásoktól. Nem foglalkozik apró-cseprő kérdésekkel, hogy látszanak-e a szeplői, elég hosszú-e a szempillája, rendezett-e a frizurája.

Úgy érzi jól magát, ahogy van, mert érzi, hogy szeretik.

A szerelem sminkje

Forrás:
Kerepeczki Anna

Szerelmes állapotban jobban tetszünk magunknak. Tükörbe nézve nem is kívánunk oly sok sminket, csak fokozzuk ragyogásunkat. Ezt egy fátyolfedésű alapozóval érjük el, amely a bőrt egységes színűvé teszi. Nem szükséges lemattítani, a bőr természetes textúráját és csillogását megtarthatjuk, ez amúgy is érzékivé teszi a külsőt. Ha zsírosabb a bőr, akkor a T-vonalra kerülhet púder. Egyébként az alapozó akár el is hagyható. A szem alatti részt persze korrektorral világosítjuk, így még ragyogóbb lesz a tekintet.

Ragyogó szemek

Forrás:
Kerepeczki Anna

A szemhéjra bőrszínű, bársonyfényű szemhéjfestéket simítunk, körbeárnyaljuk az alsó és felső pillasoron a szemet, majd sötétbarna ceruzával a vízvonalat is kiemeljük. Utóbbi lépés igézővé és hangsúlyossá teszi a tekintetet. Nem szűkíti, csak abban az esetben, ha nincsen megfelelően árnyalva a szem többi része. A pillákat fekete spirállal íveljük, és a szemöldököt sem feledjük!

Érzéki orcák

Forrás:
Kerepeczki Anna

Az orcákat krémes pírral festjük. Ez a textúra csak akkor maszatolódik el, ha fogdossuk az arcunkat, bár ebben az esetben semmi nem marad a helyén. A ma kapható krémes pírok enyhén púderesen száradnak, kellemes viselni őket. A krémes állag érzékivé teszi az orcákat, természetes hatású lesz.

Tapogassuk finom mozdulatokkal a bőrbe, az orrhoz közelebb is hozhatjuk a helyét, mint ahogy általában szoktuk tenni a pírt. Az arcfény, vagyis a highlighter még rátesz egy lapáttal, fénye a ragyogást fokozza. Az arccsont felső részére és a halántékra is kerülhet belőle.

Az ajkakra enyhe fény kerüljön, a szerelmes csókoktól úgyis hamar lejön.

Legyetek szerelmesek magatokba!

Forrás:
Kerepeczki Anna

Ha csak várjuk, hogy majd valaki felébreszti bennünk ezt a hőn áhított érzést, akkor várhatunk az idők végezetéig. Persze, a partnerek azért jönnek, hogy ébresszenek, csak aztán az érzést, amivel találkoztunk általuk, tartsuk is meg.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Legyetek szerelmesek magatokba, a ruháitokba, a munkátokba, az almába, amit éppen esztek, és sminketekkel segítsetek, hogy érezhessétek, milyen, amikor szárnyal a lelketek!

Forrás:
Kerepeczki Anna