Egyéb kategória

Az év színeivel csodás tavaszi sminket varázsolhattok magatoknak – megmutatjuk, hogyan csináljátok

Idén rózsaszínbe és kékbe borul a világ, csak győzzük kivárni a tavaszt. A Pantone 2016-ra kivételesen kettő színt hirdetett ki, amelyek a rózsakvarc és a derűskék. Megmutatom, hogyan használjátok a sminketekben!

vous - 2016.01.30.
Az év színeivel csodás tavaszi sminket varázsolhattok magatoknak – megmutatjuk, hogyan csináljátok

Elválaszthatatlan árnyalatok

A két árnyalat egymás mellett él igazán, kiegészítik egymást, sőt együtt teremtenek egyensúlyt. A rózsakvarc puhaságával elcsendesít, megnyugtatja a lelket, segít jelen lenni, és a kegyelem érzésében füröszti viselőjét. A derűskék a fejünk felett lévő végtelen égbolt könnyedségét és légiességét hozza el. Ezzel az érzéssel ad egy kis szünetet a zajos időkben, és vigasztal minket, így lelhetünk a hétköznapok kapkodásában is békére. A derűskék segít, hogy könnyed kapcsolatunk legyen megérzéseinkkel.

Úgy érzem, a Pantone idén is jól választott, ez a két szín derűs hangulatba emel minket, átvisz az élet napos oldalára. Szükségünk is van a megnyugvásra, a boldogságra.

Hiszem, hogy ezek a lágy árnyalatok változást indítanak el bennünk is, így rálelhetünk higgadtságunkra, arra a nyugalomra, „aki” tudja, és érzi bennünk, hogy ha kívül káosz is van, valójában az életben rend van.

Így ragyogjatok az év színeiben!

Az árnyalatok természetesen a smink világát is fel fogják forgatni. Ezek a szép pasztellek mindenkit éterivé, légiesen könnyeddé varázsolnak. Persze az árnyalatokat lehet csúsztatni, saját színeink figyelembevételével.

1. lépés: Kezdjük a sminket egy áttetsző alapozással, amihez BB krémet használunk, amely természetes fedést biztosít, majd korrektorral világosítjuk a szem környékét.

Forrás:
Hámori Zsófia

2. lépés: A szemöldök alá és a belső szemzugba világos szemhéjfesték kerül.

3. lépés: Szemhéjbázissal krémes alapot adunk, amelyre rózsakvarcszínű szemhéjfesték érkezik. Ezt a külső szemzugokban nagy ecsettel és egy semleges, antik fényű barnával elsatírozzuk, keveset mosunk belőle a rózsaszínre is, amely át fog tűnni a barna alól.

Forrás:
Hámori Zsófia

4. lépés: Vízálló ceruzával kék tusvonalat alakítunk ki a felső pillasor vonalán.

Forrás:
Hámori Zsófia

5. lépés: Az alsó pillasort ugyancsak a barnával emeljük ki, a határvonal semmiképp se legyen éles!

Forrás:
Hámori Zsófia

6. lépés: Ideje megigazítani a szemöldököt és a pillákat! Használjunk fekete vagy barna spirált.

Forrás:
Hámori Zsófia

7. lépés: Az orcákat rózsás árnyalattal üdítjük, az arccsontra és a halántékra, a szemöldök irányába rózsaszín irizáló highlighter kerül.

8. lépés: Jöhet az utolsó simítás! Az ajkakat rózsás rúzzsal színezzük.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek