Egyéb kategória

10 fotó, amit tényleg ne posztoljatok a közösségi oldalatokra!

Mindannyian büszkék vagyunk a családunkra, a házi kedvencünkre, az új ruháinkra, de még az ebédünkre is, amiket gondolkodás nélkül ki is posztolunk.

vous - 2016.02.04.
10 fotó, amit tényleg ne posztoljatok a közösségi oldalatokra!

Amióta az okostelefonoknak köszönhetően lehetővé vált, hogy magunkkal vigyük az internetet szinte bárhová, egy teljesen új világ bontakozott ki. Ebben a világban végre mindenki teljesen önmaga lehet, vagy éppen teljesen más, a lényeg ugyanaz: nonstop aktivitás és posztolás. Azonban az ártalmatlannak tűnő közzétételeknek megvannak a veszélyei, és néha jobb, ha inkább marad minden az eredeti helyén: a fejünkben.

Most hoztam is nektek 10 példát, amit jobb, ha inkább nem posztoltok a közösségi oldalaitokra.

1. Ajándékok

Ajándékot kapni remek érzés, és mindig nagyon hálásak vagyunk. Olyannyira, hogy ki is posztoljuk, mások is lássák, mennyire szerencsések vagyunk. Azonban ha csak egy Snickers csokiról van szó (félreértés ne essék, én most nagyon örülnék egy Snickersnek), a barátaitok valószínűleg csak továbbgörgetnek majd, hiszen mások számára nincs olyan jelentősége. És felesleges kérkedésnek tűnhet, ha azzal próbálunk lájkokat szerezni, hogy bizonygatjuk, mennyire szeretnek minket.

Forrás:
giphy.com

2. Vakuval készült ételfotók

Martha Stewart sem teszi, így azt kell, hogy mondjam: ne. A vakufénnyel csak kiemeljük azokat a tulajdonságait az ételnek, amiket pont, hogy el szeretnénk nyomni. Ha már mindenképpen szeretnétek a világ tudtára adni az ebédeteket, természetes fénynél fotózzátok le különböző kompozíciókban.

3. Ugyanaz a kép – mindenhol

Gondolok itt a Facebookra, Instragramra, Twitterre. Ugyanaz a kép megosztása mindegyiken nem szerencsés, mivel nagy valószínűséggel ugyanazokkal az ismerőseitekkel tartjátok a kapcsolatot minden felületen, így csak untatjátok őket, ha ugyanazt a képet látják háromszor. Ráadásul mindegyiknek megvan a maga szerepe: az Instagram a tapasztalatoké, érdekességeké, a Facebook az emberi kapcsolatoké, a családé, a Twitter pedig a véleményé, nem a képeké.

4. Élő közvetítés a bulikról

Ezt tényleg NE! Elhisszük, hogy remekül érzitek magatokat, imádjátok a barátaitokat és a tequilát, és remekül nyomja a DJ is. De sajnos nem mindenki ennyire toleráns. Alkoholfogyasztáskor sajnos felelőtlenebbek vagyunk, és nem biztos, hogy a nagyszülők vagy a főnök örülne, ha azt látja, mennyire sikerült jól a tegnapi buli, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg mi leszünk az elsők, akik szégyenkezünk emiatt.

5. Szelfi

Forrás:
giphy

Nem azt mondom, hogy ne! Alapvetően semmi gond a szelfikkel. A probléma csupán a posztolás mennyiségével van. Tartsatok egy minimumot, egy rendszert, és máris több lájkolótok lesz. Ne menjen a mennyiség a minőség rovására.

Forrás:
giphy.com

6. Kondi, fitnesz

Fontos az egészség, az erőnlét, a szép test és tök jó, ha motiváltak vagytok és tesztek mindezért. De a világnak nincs szüksége naponta több fotóra, videóra minderről, elég csak az eredményről.

7. Lementett képek beszélgetésekről

A privát beszélgetések azért privátok, mert nem tartoznak a világra. Lehet számotokra bármennyire vicces, nem biztos, hogy mindenki számára érthető és talán beszélgető partnereteknek rosszul esne, ha mindenkinek megmutatnátok, így inkább ne.

Forrás:
giphy.com

8. Rejtélyes üzenetek

Mindenkinek vannak hangulatingadozásai, fájdalmai, hiszen emberek vagyunk érzésekkel. Ám ha egy zeneszámon keresztül próbáljuk az ismerőseink tudtára adni, mennyire megbántott az a srác két hete, ne legyünk felháborodva, ha nem értik mások. Sokkal jobb, ha van egy barátnőnk, akivel meg tudjuk beszélni.

9. Drámai repülőgépes fotók

Biztosan különleges élmény először a felhők felett szállni, bevallom, nekem még nem volt benne részem, bár manapság már lassan olyan, mint a vonatozás. De valljuk be, ezek a fotók már olyanok, mint egy kép az aktuális koktélotokról: szép, szép, de semmi extra.

10. Lábak

Lábak, lábak mindenhol. Fürdőkád lábakkal, tengerpart lábakkal, kedvenc sorozat és nasi lábakkal, új harisnya lábakkal, lábak lábakkal. Alapvetően nincs baj a lábakkal, szépek, szexik, viszont nehéz egy olyan kompozíciót találni, ahol nem virsliknek tűnnek.

Ajánlott cikkek