Egyéb kategória

Segítek, hogy ne veszítsétek el önmagatokat a párkapcsolatotokban

Tudom, mindenki könnyen felhorkan ezt hallva, hogy ugyan már, nem fordulhat elő, hogy elveszítsétek önmagatokat egy kapcsolatban! Pedig de, az az igazság, hogy szinte észrevétlenül belekerülhettek ebbe az alattomos gödörbe, és igen, ehhez ti is kelletek!
vous - 2016.02.21.
Segítek, hogy ne veszítsétek el önmagatokat a párkapcsolatotokban

Az egész apró dolgokkal kezdődik, mikor a rózsaszín ködben könnyedén elodázzátok a saját vágyaitokat, akaratotokat. Aztán azon kapjátok magatokat, hogy egyre bosszúsabbak vagytok: mert az ő filmjét nézitek, az ő barátaival lógtok, az ő kedvenc kajáldájában esztek. Húzzátok a strigulákat magatoknak, és egyre jobban eltávolodtok egymástól, mert úgy érzitek, nincsenek rátok tekintettel. Pedig az egész rajtatok is múlik!

Pánikra azért nincs ok, minden gödörből van kiút. Ha a most következő 3 dologra ügyeltek, akkor előbb-utóbb megtaláljátok a gödör mélyén azt a bizonyos kötelet, amivel ki tudjátok húzni magatokat a mélyből, és a kapcsolatotokba is visszatér a napfény: azaz ti.

Válasszátok magatokat először!

Forrás:
pixabay

Nem, ez nem önzőség, csupán bölcs döntés. Nektek is fel kell töltekeznetek, és igenis valósítsátok meg a saját álmaitokat, vágyaitokat, amire időt kell szánnotok. Miért ne részesíthetnétek előnyben a saját akaratotokat néha? A párkapcsolat arról is szól, hogy a társatok támogatja a ti céljaitokat is, és hagyja, hogy olykor a másik vágyai, kérései teljesüljenek.

Kerítsetek időt a saját dolgaitokra!

Legyetek egyedül néha, és csináljatok olyan dolgokat, amiket élveztek. Legyen az hobbi, sport, barátokkal való találkozás. Ha ezt a „kimenőt” nem időzítitek be magatoknak, előbb vagy utóbb azt fogjátok érezni, hogy valamit nem kaptatok meg, és ez sértődöttség formájában fog megjelenni. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ez milyen csipkelődős veszekedésbe csap majd át?

Húzzátok meg a határokat!

Ne tetszelegjetek az áldozat szerepében, mert ezt a feszültséget csak magatoknak generáljátok, és csak gyengíti a szövetségeteket. Megbillen majd az a bizonyos szék, ami a párkapcsolatotokat jelképezi. Amikor kompromisszumot köttök a másik javára, egyre dühösebbek lesztek, úgy érzitek, nem kapjátok meg a visszajáró kompromisszummennyiséget, de ugye tudjátok, hogy ehhez valamikor nektek is nemet kell mondanotok? Mutassátok meg a határaitokat, és mondjátok meg, mire van szükségetek!

Ajánlott cikkek