Trend

Tanuljatok pózolni modellek helyett egy fotóstól, és ezentúl csak jó kép készül rólatok

Nap mint nap irigykedve görgetitek végig az Instagramot a mindig kifogástalan külsejű emberek láttán? „Ő miért néz ki ilyen jól minden képen? Hogy csinálja?” – kérditek magatoktól bosszúsan. Az egyik lehetséges válasz, hogy van egy állandó fotósuk, aki folyamatosan instruálja őket, hogyan mozogjanak a kamera előtt. A másik épkézláb válasz pedig kétség kívül az, hogy tisztában vannak testi adottságaikkal, és ezt ki is használják. Tudják, hogy melyik az előnyös arcoldaluk, mely testtartások segítenek kiemelni nőies formáikat.

vous - 2016.04.04.
Tanuljatok pózolni modellek helyett egy fotóstól, és ezentúl csak jó kép készül rólatok

Sokan utáljátok, ha fényképeznek titeket: leblokkoltok, nem tudtok természetesen viselkedni a fránya masina láttán. Sóbálvánnyá váltok, arcotokra fagy a mosolyra csak halványan emlékeztető vicsor – mert előre tudjátok, hogy ezt a képet sem mutogatnátok majd az unokáknak.

Pedig a helyes pózolás tanulható és amint ráéreztek, élvezni fogjátok, ha fényképeznek titeket. Első körben nem kell hozzá más, csak egy egész alakos tükör: vegyétek szemügyre magatokat, mozogjatok előtte bátran. Melyek azok a kritikus pontok, amiket picit elrejtenétek? Mi az, amit igazán szerettek a testeteken?

A VOUS-lányok segítségével megmutatom, hogyan pózoljatok lazábban a kamera előtt, és végre büszkék legyetek a rólatok készült fényképekre.

Így tűnhettek magasabbnak

A hosszú lábak titka talán a legegyszerűbb: kérjétek meg a fotóst, guggoljon le kissé. Az ő szemszögéből optikailag hosszabbnak tűnik így a test. Ha még magasabbak szeretnétek lenni, csak nyújtsátok a nyakatokat picit, a vállaitokat engedjétek le lazán. Egy enyhe terpesz segítségével pedig erőt, magabiztosságot sugárzotok majd.

Forrás:
Molnár Anikó

Így lesz valaki 180-ból 160 centis

Talán még sosem kérte tőlem senki egy fotózáson, hogy láttassam alacsonyabbnak. Nóri kívánsága ez volt, én pedig megpróbáltam fölé magasodni – ami lépcső nélkül nem sikerült volna, mert igazából én vagyok 160 centi. Láthatjátok, hogy az egész test megrövidült ennek hatására.

Forrás:
Molnár Anikó

A hattyúnyak titka

Egy apró trükk segítségével könnyen megmutathatjátok legszebb vonásaitokat: enyhén nyújtsátok ki a nyakatokat, az állatokat toljátok előre és döntsétek lefelé. Gyorsan kell pózolni, és hirtelen nem tudjátok előhívni a mozdulatsort? Emlékeztessétek magatokat a következő kérdéssel: hogy csinál a hattyú a nyakával?

Forrás:
Molnár Anikó

Ha keskenyebb arcra vágytok

A széles arccsont olyan, mint göndör hajú lányoknál az egyenes haj áhítása és fordítva. (Emlékeztek, amikor a VOUS-lányok becsavarodtak?) A karakteres arcvonalon így lehet lágyítani: forduljatok el félprofilba, döntsétek meg a fejeteket az ellenkező irányba. Ha az orrotokon is rövidíteni szeretnétek, emeljétek egy picit fölfelé az arcotokat.

Forrás:
Molnár Anikó

A homokóra

Ha nőies vonalaitokat emelnétek ki szívesen, először tegyétek a kezeteket csípőre, és a kézfejet csúsztassátok enyhén a hasatok felé. Már kezd is hasonlítani az alakotok egy homokórára, nem igaz? Második lépésként jöhet a jó öreg Hasat be, mellet ki! fogás.

Ha tovább szeretnétek fokozni a hatást, forduljatok el a kamerától egy kicsit, és a felsőtestet enyhén döntsétek a kamera felé. A kamerához közelebbi lábat hajlítsátok be kissé, így még egy pici játékosságot vihetünk a mozdulatba.

Forrás:
Molnár Anikó

Mi van akkor, ha ülve fotóznak?

Akár kicsi, akár nagy az ember lánya, az ülő helyzetben készült fényképek valahogy mindig nehezen sikerülnek előnyösre és természetesre. Persze erre is van egy nagyon egyszerű trükk, aminek a kulcsa nem más, mint a lazaság!

A legtöbben vagy úgy ülnek le a fotóhoz, mint az osztályelső kisdiák, vagy pedig összegömbölyödnek, mint egy kiscica. Ne tegyétek!

Üljetek egy lépcsőre, vagy támasszátok meg a lábfejeteket valamin. Kérjétek meg a fotóst, hogy hajoljon a ti szemmagasságotokig. Dőljetek előre, és a könyökötökkel támaszkodjatok lazán a combotokra. A kézfej kényelmesen lógjon a térdetek előtt. A másik kezetekkel fel is könyökölhettek – ugye, mennyivel kényelmesebb? És mennyivel jobban is néz ki, ha így ültök!

Forrás:
Molnár Anikó

Ugye, hogy a pózolás nem is olyan bonyolult és elítélendő dolog? Ha ezeket a trükköket észben tartjátok, nem lesz szükségetek a Photoshop segítségére sem!

Ajánlott cikkek