Egyéb kategória

A női bajuszpara: egyre többen esküsznek az arcborotválásra

A bajusz nem túl szexi, ha nő arcán van. Amikor tinédzserként megjelentek a serdülés első jelei a testeteken, biztosan megvívtátok a magatok harcát a szüleitekkel, már ami a szőrtelenítést illeti.
vous - 2016.04.26.
A női bajuszpara: egyre többen esküsznek az arcborotválásra

Azóta pedig sokan letettétek a voksotokat a gyanta vagy a borotva mellett, annak minden kínjának ellenére is. Persze ha az arcotokon kell megküzdenetek a makacs szőrszálakkal, az már kicsit kényesebb téma. Próbálkoztatok biztosan a szőkítéssel, gyantázással, de mi van akkor, ha ezek egyszerűen nem válnak be?

Hallottunk már történeteket arról, hogy világsztárok is esküsznek az arc borotválására, és Sophie, hírszerkesztőnk is írt Marilyn Monroe-ról, akinek a rendszeres borotválkozástól volt puha és gyönyörű az arcbőre.

Pózoljatok Marilynként!

Fotósai szerint a legfotogénebb nő volt a világon, és senki sem tudott olyan könnyedén pózolni a kattogó kamerák előtt, mint ő. Volt, hogy rögtön magától tudta, mit tegyen, de volt, hogy görög istennők nevével biztatva hozta őt lázba a fotós. Egy kis bók, biztatás, dicséret és máris megszülettek az ikonikus képek azokkal az ikonikus pózokkal, amelyeket elfelejteni nem lehet, utánozni még kevésbé. Mi megpróbáltuk – a képekért kattintsatok IDE!

Sőt, időről időre belefutunk hírekbe arról, hogy egyre több nő használja a borotvát az arcán. Most azonban végre civil kézből is kaphatunk egy igazi élménybeszámolót arról, hogy ez a módszer valóban jó-e, vagy nem. A Popsugar írónője évekig küzdött a sok nőt érintő bajuszproblémával, egészen a lézeres kezelésig jutott, ám végül a heti kétszeri borotválkozás mellett döntött. Ilyenkor az egész arcán végigmegy egy speciális, direkt nőknek gyártott borotvával. És hogy miért döntött emellett? Mert ezzel a módszerrel több pozitív hatást is elért a bőrén:

  • tükörsima, ragyogó lesz az arca;
  • hámlasztja a bőrt, hiszen leviszi az elhalt hámsejteket;
  • ezáltal pedig öregedésgátló hatása van.

Forrás:
pexels

Elmondása szerint elképesztő érzés első alkalommal túlesni a borotválkozáson, egyáltalán nem fáj, és arra figyelmeztet, ne lepődjetek meg, hogy milyen sok szőr jön le az arcotokról, hiszen tele van apró pihékkel. Lábborotvát véletlenül se használjatok erre a célra – a pasitokét sem –, és hidratáljátok utána a bőrötöket, hiszen eltávolítjátok az elhalt hámrétegeket, így vigyáznotok kell, nehogy kiszáradjon. Jó hír, hogy így a krém is sokkal mélyebbre tud beszívódni, és ne higgyetek annak a tévhitnek sem, hogy a szőr megvastagodik a borotválkozástól, mert nem igaz.

Mit szólnátok, ha a dús hajért cserébe a hátatokat is szőrteleníteni kellene?

Irigylitek a dús, fekete hajú, mediterrán külsejű lányokat? Higgyétek el, sokuk szívesen elcserélné veletek hajkoronáját a ti vékony szálú babahajatokra. Míg nálunk a lányok maximum a bajuszukat gyantáztatják, addig például Iránban előfordul, hogy még a derekukat is. Világjáró VOUS-lányunk, Mariann az iráni nőkről mesélt EBBEN a cikkben.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.