Egyéb kategória

Ezekkel a természetes szerekkel mossátok le a sminket, ha kifogytatok a sminklemosóból!

Minden szépségápolással foglalkozó oldal és szakember folyamatosan azt sulykolja belénk, hogy mossuk le a sminket lefekvés előtt, mert így egészséges. Igen ám, de mi van akkor, ha egy hosszú és fárasztó nap végén, mikor a boltok már rég bezártak, azzal szembesülünk lefekvés előtt, hogy kifogytunk a sminklemosóból? Ne essetek pánikba: egyszerű, természetes szerek használatával is eltüntethetitek a sminketeket!

vous - 2016.06.19.
Ezekkel a természetes szerekkel mossátok le a sminket, ha kifogytatok a sminklemosóból!

1. Olívaolaj

Az olívaolajat általában inkább salátákhoz és tésztaételekhez szoktuk használni, de bizony segítségünkre lehet akkor is, ha kifogytunk a sminklemosóból, ráadásul ez egy olyan összetevő, ami szinte minden konyhában megtalálható – egyszóval nem kell messzire mennünk érte! Ha pedig eddig még nem győztelek meg benneteket, a bőrünk is meghálálja, ha olívaolajjal kenjük be, ugyanis természetes hidratáló lehet azok számára, akik száraz bőrrel rendelkeznek. Mindössze annyit kell tennetek, hogy pár cseppet öntötök belőle a sminklemosó kendőtökre, majd egy kis hideg vízzel elegyengetitek rajta az olajat, utána pedig irány az arc.

olíva olaj

Forrás:
pixabay.com

2. Joghurt

Mivel a joghurt tejből készül, olyan probiotikumokat tartalmaz, amik nemcsak megnyugtatják, de meg is tisztítják a bőrünket. A natúr joghurtban található enzimek és a tejsav segít az elhalt bőrsejtek eltávolításában és az olívaolajhoz hasonlóan hidratálja is a bőrünket. Használat előtt mártsátok bele az arctisztító párnácskákat a joghurtba, majd körkörös mozdulatokkal masszírozzátok bele a bőrötökbe. Ja, és lehetőleg natúr joghurtot használjatok, hogy még véletlenül se kreáljatok magatoknak színes arcmaszkot.

3. Tej

Ha elfelejtettetek bevásárolni és az a kínos helyzet áll elő, hogy se sminklemosó, se natúr joghurt nem található a háztartásban, még mindig nincs okotok kétségbeesni, ugyanis a sima tej is csodákat művel az arcbőrötökkel. A tejben található víz, protein és zsír kombinációja tökéletes arclemosószerként funkcionál, főleg azok számára, akiknek érzékeny a bőrük. Annak ellenére, hogy a túlzott tejivás káros lehet a bőrünkre, a tejjel való bőrápolás megnyugtatja az arcbőrt, és a tejsavtartalmának köszönhetően elősegíti a hámsejtek regenerálódását – írja a Purewow.

tej

Forrás:
pixabay.com

4. Babasampon

Persze babasampon legtöbbször csak azokban a háztartásokban található meg, ahol van egy baba is, de ez még nem jelenti azt, hogy a felnőttekre nincs pozitív hatása. Mivel speciálisan érzékeny bababőrre fejlesztették ki, semmilyen káros hatással nem lesz rátok sem, és újszülött csöppségetek sem fog megharagudni, ha kölcsönkértek tőle pár cseppet. Ráadásul garantáltan nem fog csípni a szemetek környékén sem!

5. Aloe vera

Az aloe vera egyike azoknak a dísznövényeknek, amelyeket számos módon használhatunk fel, mind a gyógyítás, mind pedig a szépségápolás terén. Azon kívül, hogy segít az alvásban és tökéletes házi fogkrémet csinálhatunk a felhasználásával, jó választás az olajos bőrre is. A benne található vitaminok, aminosavak és kristályok segítségével könnyedén eltüntethetjük arcunkról még a legerősebb sminket is. Ráadásul a sminkkel együtt a felesleges zsírrétegtől is megszabadít bennünket. Összehúzza a pórusainkat, így jól jöhet akkor is, ha a kialvatlanság vagy a sírás nyomait szeretnénk eltüntetni.

Ajánlott cikkek