Egyéb kategória

„Ha eddig nem tettünk magunkért, adjunk időt a testünknek a változásra!” – Avagy miért ne adjuk fel az életmódváltást az első kudarcnál?

Most már elég! Megfogadtátok, hogy ez így nem mehet tovább, életmódot váltotok. Egészségesebbek lesztek, többet fogtok mozogni, törődtök testetekkel. Különböző fitbloggerek által inspirálódtatok, edzésterveket írtatok, összegyűjtöttetek egy rakás egészséges süti-, zabkása-, csirke-, salátareceptet, és belevágtatok. Irtó büszkék vagytok magatokra, hogy egy egész hetet vagy már kettőt kibírtatok nagyobb kilengések nélkül, barátaitoknak büszkén újságoljátok, hogy igen, csináljátok, és még mindig, és bírjátok, sőt, sokkal jobban érzitek magatokat! Eltelik még egy hét, meg még egy és még egy… 

vous - 2016.07.27.
„Ha eddig nem tettünk magunkért, adjunk időt a testünknek a változásra!” – Avagy miért ne adjuk fel az életmódváltást az első kudarcnál?

Bár tudjátok, hogy az egészséges életmód egy életre szól, azért úgy gondoljátok, most már ideje lenne valami eredményt is látni… De hiába nézegetitek a program előtt olyan gondosan körbefotózott „előtte” képeiteket, nem láttok óriási változást. Majd elkezdtek kétségbeesni:

Mi lehet a gond? Miért nem fogytok? A mérleg talán egy kicsivel kevesebbet mutat, de hihettek neki?

A ruhatárat még nem kell kisebbre cserélni, bikinis alakotok látványa sem tölt el titeket sok jókedvvel. Lehet, hogy az egész nem ér semmit. Minek ennyit szenvedni, izzadni, mi célja az önmegtartóztatásnak? Bánatotokban megisztok egy pohár bort ma este. Holnap pedig pizzázni megy a baráti társaságotok, és még egy fagyi is belefér utána…

Na most álljunk meg! Ne adjátok meg magatokat ilyen könnyen, ha már idáig eljutottatok! Hány évet is vesztegettetek el pocsék étkezéssel és minimális mozgással? Mennyi ideig nem figyeltetek oda a testetek valódi igényeire? Hosszú éveken, netán évtizedeken keresztül csak rohanva bekaptatok valamit, amit épp megkívántatok, az edzőtermet csak január első pár hetében láttátok belülről, amíg tartott az újévi fogadalom lendülete, de ezenkívül nem figyeltetek oda az egészségetekre. Miért várjátok, hogy most három hét alatt csoda történik?

Forrás:
iStock

Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN szerint a fogyasztói társadalomban könnyű megszokni, hogy mindent azonnal megkaptok, amire ránéztek. A csodafogyókúrák heti háromszor öt percért cserébe álomalakot ígérnek – ebből mondjuk végül sosem lesz semmi.

Ha 30 éven keresztül nem tettünk magunkért, adjunk legalább 1-2 évet a testünknek a változásra!

– mondja Péter. A szervezetetek egy csodálatos rendszer: mindig megtanul alkalmazkodni a körülményekhez. Amilyen környezetet biztosítotok neki, ahhoz fog adaptálódni, úgy tervez hosszú távon. Ezért jó pár hónap kell neki ahhoz, hogy átálljon az új rendre, a rendszeres mozgásra, a minőségi tápanyagokra, de higgyétek el, el fog kezdeni formálódni kívülről is.

Pont ezért fontos tudni, hogy nem érdemes májusban belevágni az életmódváltásba, mert ilyenkor muszáj túlterhelni magatokat, hogy nyárra meglegyen az áhított bikinialak, és ez fogyókúrán kívül máshogy nehezen megy. Azonban ha most, nyár végén, ősszel kezditek az átalakulást, garantált a változás következő júniusra.

21 nap logo

Pont neked találtuk ki a 21 NAP-ot!

Eldöntötted, hogy életmódot váltasz, de szükséged van étrendtanácsadóra, edzőtársakra, mentorra? A VOUS nagy nyári életmódprogramja mindezt megadja neked – és még sokkal többet. Hamarosan minden részlet kiderül.

Addig is kövesd a 21 NAP – Pont neked Facebook-oldalát, és kövesd az Instagramon is!

Csábító lehet a különböző fogyást gyorsító zsírégető tabletták használata. Az L-carnitine, pyruvat, zöldkávé-kivonat és társai működésének az alapja az anyagcsere gyorsítása, így valóban fel tudják pörgetni a zsírvesztést. Ezek használata nem tiltott, nem károsak, kampányszerűen lehet őket használni – de figyeljetek oda, hogy ha hozzászokik a szervezetetek a felgyorsult anyagcseréhez, akkor a kapszulák nélkül könnyebben visszakúsznak a kilók!

„A formás testet ne hetekre tervezzétek, hanem évekre! Felejtsétek el végre a jojózást, és tanuljatok meg hinni magatokban: nem a zsírégetőktől fogtok fogyni elsősorban, hanem az egészséges, aktív életmódtól.

Kropkó Péter, IRONMAN, a 21 nap - PONT neked szakértője

Kropkó Péter IRONMAN, a 21 NAP – Pont neked szakértője
Forrás:
Hámori Zsófia

A férfiak azokra a nőkre buknak, akiknek van önbizalmuk, karizmájuk. A nőknek lehet kisugárzásuk, azonban a bogyóknak nem, szóval a modellalkat önmagában semmit nem ér, ha nincs meg hozzá a belső jóllét!

– buzdít Péter. Higgyetek magatokban, és élvezzétek, ahogy az egészséges életmódból nyert önfegyelem, kitartás a jellemeteket is formálja, energikusabbak és kipihentebbek vagytok a hatására – ezek mellett a formálódó test csak pozitív mellékhatás! 

Fontos: Ha már tényleg hónapok óta nyomjátok az egészséges életmódot, de valóban nem fogytok egy centit sem, akkor érdemes lehet egy orvosi kivizsgálást elvégezni, hogy minden rendben van-e a hormonháztartásotokkal.

Ajánlott cikkek