Egyéb kategória

Kleopátra után szabadon: szépüljetek rózsás bőrradírral!

A bőrradírok az utóbbi időben mintha nagyobb figyelmet kapnának, mint korábban. Ez most sincs másként, gyertek, készítsétek el ezt a mennyei illatú, jótékony hatású, rózsás testradírt!

vous - 2016.11.01.
Kleopátra után szabadon: szépüljetek rózsás bőrradírral!

VOUS-lányok, akad köztetek olyan, aki nem szereti a rózsát? Akár a vázában, akár szárítva, akár önmagára kenve? A rózsavizet és a rózsamaszkot korábban már bemutattuk nektek, és itt a sorban a következő bőrápolási kedvencünk: a rózsás bőrradír!

rózsavíz rózsabimbó rózsaolaj

Még Süsü is erre esküdött – rózsával szépül a világ

„A rózsaolajjal gyerekkoromban találkoztam először egy Bulgáriában szuvenírként vásárolt 'nememlékszemmilyenalakú' fatartócska közepén egy üveg fiolában lapulva.

Aztán felnőttként egy igazi rózsafeldolgozó üzemben járva átértékeltem a kapcsolatomat a rózsával. Mindez Iránban történt, ahol a rózsatermesztésnek és -feldolgozásnak évezredes hagyománya van, hiszen már az ókori perzsák is a szépség és egészség szimbólumaként tekintettek a virágra.”

Mariann tovább meséli a történetét itt!

A recept egyik alapanyaga a rózsa illóolaj lesz, melyről tudnotok kell, hogy tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal. Ezek segítenek megszüntetni a gyulladásokat, üdévé és puhává varázsolják a bőrt, ráadásul a ráncok ellen is felveszik a küzdelmet. Ha száraz, esetleg extrém száraz a bőrtípusotok, akkor ez egy igazi megváltás lehet a számotokra.

Objektum doboz

A bőrradírhoz tehát szükségetek lesz:

  • 1 csészé kristálycukorra
  • 1/2 csésze kókuszolajra
  • 10–20 csepp jó minőségű rózsa illóolajra
  • 1-2 maréknyi friss rózsasziromra
Objektum doboz

Egy turmixgépbe rakjátok bele az összes alapanyagot, kivéve az illóolajat. Azt csak a turmixolás után csepegtessétek hozzá, óvatosan keverjetek a masszán párat, majd szedjétek ki egy műanyag dobozkába, vagy abba, amiben tárolni szeretnétek. És már készen is vagytok!

Objektum doboz

Azt tudtátok, hogy Kleopátra imádta a rózsavizet, és rendszeresen azzal mosta az arcát? 

Ajánlott cikkek