Egyéb kategória

Ilyen a nő élete, aki mindennap leborotválja az arcát

Abban a korban élünk, amikor mi, nők eszeveszetten borotválunk mindent. Sokan azért, mert a személyes higiéniájuk megköveteli, míg mások divatból, a pasi kedvéért, stb. Mindegy, hogy miért, de borotválunk mindent. Egyesek az arcukat is. 

vous - 2016.11.14.
Ilyen a nő élete, aki mindennap leborotválja az arcát

Tudtátok, hogy Marilyn Monroe borotválta az arcát? Nagyon érdekes dolog ez, egyesek azért borotválják az arcukat, mert behódolnak az őrült szépségtippeknek, mások pedig azért, mert tényleg erősen szőrös az arcuk. Most tegyetek félre mindent: egy szőrös arcú lány nem szép látvány, nem és kész.

Ismerjétek meg Kate történetét, aki végül amellett döntött, hogy mindennap leborotválja az arcát, azonban a sztori üzenete a lényeg, NEM A BOROTVA ÉS NEM AZ ÍTÉLKEZÉS.

Kate éppen hogy bekerült a középiskolába, amikor egy barátnője felhívta a figyelmét az arcán illetve az ajka fölötti erős és sötét szőrzetére. A barátnője megnyugtatta, meg lehet szabadulni a nem kívánt szőrzettől. Elvitte egy kozmetikushoz, aki gyantacsíkokat alkalmazva eltávolította Kate arcáról a szőrt. A végeredmény közel sem olyan volt, amire Kate számított. Piros és nagyon erősen borostás lett az arca. Kate akkor elhatározta, hogy soha többé nem gyantáztat, viszont nem bírta elviselni a szúrós arcát, ezért bezárkózott a fürdőszobába és leborotválta az arcát. 

Beszappanoztam az arcom, gyorsan túl akartam lenni rajta és elkezdtem borotválni. Kilencedikes korom óta mindennap borotválom az arcomat. Azonban rettegek attól, hogy valaki véletlenül hozzáér az arcomhoz, na meg attól, hogy kihagyok egy területet.

21 éves korában azonban minden megváltozott. Egy feminista fesztiválon járt, ahol  szőrös lábbal és szőrös accal bulizó nőkkel találkozott. Megdöbbent, hogy míg ő mindennap leborotválja az arcát, és szégyenkezik, más nők hatalmas önbizalommal vállalják önmagukat.

istock_000043267622_full_1-2

A nőibajuszpara: egyre többen esküsznek az arcborotválásra

A bajusz nem túl szexi, ha nő arcán van. Amikor tinédzserként megjelentek a serdülés első jelei a testeteken, biztosan megvívtátok a magatok harcát a szüleitekkel, már ami a szőrtelenítést illeti.

Azóta pedig sokan letettétek a voksotokat a gyanta vagy a borotva mellett, annak minden kínja ellenére is.

A cikk folytatása ITT jön!

Ekkor realizálódott benne, hogy ő szőrös arccal is igazi nő. Ezért egy társadalmi kísérletre vállalkozott. Hagyta, hogy megnőjön az arcszőrzete, így járta New York utcáit. Az emberek megbámulták, ahogy mondja, látta rajtuk, hogy először nem tudták eldönteni, férfi-e vagy nő, aztán talán azon gondolkozhattak, hogy szándékos-e a szőr az arcán. Ahogy teltek a napok, Kate rájött, hogy csak az számít, ő hagyon érzi magát a saját bőrében. 

Kate úgy döntött, nem költ drága kezelésekre, holott létezik teljes és végleges szőreltávolítás, inkább ha úgy tartja kedve, büszkén magára zárja a fürdőszobaajtót és leborotválja az arcát. 

Ajánlott cikkek