Egyéb kategória

„Ahogy haladtam előre a füzetben, úgy láttam egyre tisztábban az évemet” – Így vegyétek kezetekbe az irányítást

Az, hogy 2017 mit tartogat nektek, csak rajtatok múlik. Tudom, nagyon elcsépelten hangzik, de tényleg így van. Ha nem így gondoljátok, akkor tegyétek magatokat próbára! Most olyan önismereti módszereket mutatok nektek, melyek segítségével nemcsak a jövő éveteket tehetitek jobbá, hanem az egész életeteket. Hogy mire lesz hozzá szükségetek? Csak arra, hogy egy picit magatokba nézzetek, és értékeljétek azokat a dolgokat, amikért hálásak lehettek.

vous - 2016.12.31.
„Ahogy haladtam előre a füzetben, úgy láttam egyre tisztábban az évemet” – Így vegyétek kezetekbe az irányítást

Ha pár évvel ezelőtt olvastam volna a fenti sorokat, valószínűleg annyit mondtam volna, hogy „na persze”, és már be is zártam volna a cikket. De van egy pont az ember életében, amikor úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy a kezébe vegye a sorsát. Nálam ez a pont egy fájdalmas szakítás volt, jobban mondva az azt követő gyászidőszak (gyakorlatilag csak bulizás) lezárása. Akkor elhatároztam, hogy szeretnék valamit kezdeni az életemmel.

Szeretnék valami olyat tenni, ami boldoggá tesz, és amit csak és kizárólag magamnak köszönhetek. Na, ekkor bukkantam rá az ÉvIránytűre.

Helló, ÉvIránytű!

Az ÉvIránytű egy nemzetközi mozgalom, melynek tagjai lezárják az előző évüket és megtervezik a következőt. Ehhez le kell töltenetek egy kis füzetet, melynek első felében csupa olyan kérdést találtok, melyek segítségével a múltatokból tanulva rendezhetitek meg a jövőtöket, hogy ne kövessétek el ugyanazokat a hibákat, mint eddig.

  • Ha a tavalyi évedből könyv készülne, mi lenne a címe?
  • Hogyan jellemeznéd az elmúlt évedet három szóban?
  • Ki az a három ember, aki a legnagyobb hatással volt rád idén? 

Ezek első ránézésre talán tényleg ártatlan kérdésnek tűnnek. Viszont megválaszolásukkal valami olyat kaptok tőlük, melynek hatására

olyan tisztán fogjátok látni az előző éveteket, mint még soha.

Én 2014-ben töltöttem ki először a füzetet, a legjobb barátnőmmel. Nem voltak nagy elvárásaink, pusztán volt pár órányi szabad időnk, és kíváncsiak voltunk arra, miért áradoznak sokan az ÉvIránytűről. Nem kellett hozzá sok idő, talán pár perc, mire rájöttünk arra, hogy ez nemcsak pár órányi irkálás lesz, hanem egy komoly fordulópont az életünkben.

Forrás:
www.yearcompass.com

Ahogy haladtam előre a füzetben, úgy láttam egyre tisztábban az életemet. Egyszerre világos lett, miről szólt az előző évem, és hogy mit várok el a jövő évemtől. Hirtelen lettek céljaim, és azt is tudtam, mit kell tennem azért, hogy azokat el is érjem. És ez a legfurcsább: a füzetben csak kérdések vagy feladatok vannak, de mire a végére érsz, úgy érzed, mintha tanácsokat és utasításokat kaptál volna a saját életedhez.

A lényeg a lényeg, akkor, ott, 2014-ben valami megváltozott. Az életem végre olyan irányba kezdett el haladni, ami nekem nagyon tetszett, és amit én irányítottam. 2015 életem eddigi legsikeresebb éve volt. Aztán abban az évben is kitöltöttem az ÉvIránytűt. Nos, nem kellett sok idő, 2016. január elsején már valóra is vált az, amit pár nappal előtte leírtam a füzetbe.

Nem tudom pontosan, miben rejlik a füzet ereje, nem tudom megígérni, hogy rátok is olyan hatással lesz, mint rám, viszont azt igen, hogy ha tényleg, komolyan a kezetekbe szeretnétek venni az irányítást, akkor ez a füzet segít hozzá megadni a lendületet.

Az idei ÉvIránytűt IDE kattintva tölthetitek le!

Helló, motivációs tábla!

A másik nagy kedvencem a motivációs tábla. Ez abban segít nektek, hogy tisztán átlássátok a céljaitokat, hogy inspiráljon titeket, és hogy jókedvre derítsen, ha ránéztek.

Mi kell hozzá?

  • egy nagy kartonpapír
  • olló
  • ragasztó
  • rengeteg képes magazin

A lényeg, hogy a sok-sok magazint lapozgassátok át, és vágjátok ki belőlük azokat a szavakat, mondatokat, formákat vagy képeket, amelyek megtetszenek. Nincs szabály, úgy állítjátok össze a saját táblátokat, ahogy szeretnétek: kerülhet rá pasi, modell, táska, felirat, bármi, ami valamiért megfog. Ha kész, a kivágott képekkel és szavakkal pedig borítsátok be az egész kartont!

Ez miért jó?

Ennek segítségével teljesen átláthatjátok, hogy mit szerettek, mi tetszik nektek, mi tesz titeket boldoggá, és hogy mit szeretnétek elérni. A tábla egy tökéletes belső tükör lesz a számotokra.

10 VOUS-lány összesen 50 szóban árulta el, mit jelent a boldogság

10 VOUS-lány összesen 50 szóban árulta el, mit jelent a boldogság

Szerkesztőnk, Engel Nóri még tavasszal azt kérte a VOUS-lányoktól, meséljék el öt szóban, mi jelenti számukra a boldogságot. Volt, aki rögtön tudta, mit mondjon, de volt, aki napokat agyalt azon, mi is jelenti az örömöt pontosan.

S hogy mi lett a végeredmény? Nézzétek meg!

Helló, 30 napos „hálakihívás”!

Ennek az a lényege, hogy értékeljétek azokat a dolgokat, amikért hálásak lehettek – ugyanis mindennap történnek velünk olyan apróságok, amik mosolyt csalnak az arcunkra, amiknek örülhetünk, de a legtöbbször észre sem vesszük őket. A hálakihívás ezeket segít észrevenni.

A feladat: Ragasszatok ki a falra egy kartonpapírt, melynek tetejére ráírjátok az 5 legnagyobb dolgot, amiért hálásak lehettek az életetekben. Aztán ezt folytassátok minden egyes nap úgy, hogy a nap végén ráírjátok a táblácskára azt a dolgot, amiért aznap hálásak vagytok. Mert biztos, hogy lesz ilyen. Így ahányszor ránéztek a kartonlapra, látni fogjátok, hogy milyen szerencsések vagytok!

De ami nagyon fontos: ezek nélkületek csak puszta kérdések és feladatok. Ahhoz, hogy eredményesek legyenek, az kell, hogy teljes szívetekkel akarjátok a változást. Hogy minden erőtökkel azon legyetek, hogy elérjétek a céljaitokat, és hogy élvezzétek az életeteket.

Ha ez megvan, onnantól kezdve senki sem állíthat meg titeket!

„Hálát adtam, hogy láttam egy hullócsillagot” – pozitív gondolkodás négy DIY-praktikával

„Hálát adtam, hogy láttam egy hullócsillagot” – pozitív gondolkodás négy DIY-praktikával

„Tanakodva ültem a földön, a szoba közepén, előttem egy befőttesüveg, mellettem pedig sok-sok színes cetli. A befőttesüvegen ez állt: Hála Bödön” – írta grafikusunk, Fanny, aki különleges cikkben mesélt az élményeiről.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Ajánlott cikkek