Egyéb kategória

„Hálát adtam, hogy láttam egy hullócsillagot” – pozitív gondolkodás négy DIY-praktikával

Tanakodva ültem a földön, a szoba közepén, előttem egy befőttesüveg, mellettem pedig sok-sok színes cetli. A befőttesüvegen ez állt: Hála Bödön.

vous - 2016.06.30.
„Hálát adtam, hogy láttam egy hullócsillagot” – pozitív gondolkodás négy DIY-praktikával

A Hála Bödön akkor született, amikor egy nehezebb időszak miatt talán a kelleténél kicsit többet panaszkodtam. Ekkor a lakótársammal elhatároztuk: amellett, hogy rendszeresen vezetünk majd egy kívánságfüzetet, megpróbáljuk gyakran megfogalmazni, mi mindenért vagyunk hálásak az életünkben. Mert amikor a mindennapok súlya ránk nehezedik, hajlamosak vagyunk elfelejteni a jó dolgokat, amelyeket naponta átélünk. Úgy gondoltuk, ez majd segít emlékeztetni bennünket. Azt reméltük, ha gyakrabban adunk hálát, megszaporodnak a hálaadásra okot adó dolgok az életünkben.

És ez így is lett. De nem varázslat volt az oka, csak a pozitív gondolkodás. Egyik pozitív gondolat generálta a többit.

Így történt, hogy rájöttem, számtalan dolog van, amiért hálás lehetek. Olyasmik, amiket egyébként természetesnek és magától értetődőnek veszek, pedig nem feltétlenül azok. Ezért elkezdtem mindennap átgondolni, és a színes cetlikre feljegyezni, mi minden történt aznap, ami boldoggá tett, ami megnevettetett, vagy visszagondolva jó érzéssel töltött el. Hálát adtam egy családi hétvégéért, azért, hogy olyan sokan eljöttek a szülinapomra, hogy láttam egy hullócsillagot, hogy megdicsérték a főztöm, és még sorolhatnám. Így naponta rákényszerültem, hogy pozitívan gondolkodjak, és mindig megkeressem a napomban azt, amiért okom lehet a boldogságra. Kezdetben nem egyszerű megfogalmazni, mik ezek, de egy idő után, a gondolkodásmódotok megváltozásával, egyre könnyebben fog menni.

Készítsetek ti is Hála Bödönt!

  • Szerezzetek egy nagy befőttesüveget.
  • A tetejét fessétek valami szép színre. Lefújhatjátok festék spray-vel, így egyenletes színt fogtok kapni.
  • Papírból vágjatok ki egy tetszőleges formát, ez lesz a címke. Írjátok rá: Hála Bödön, és már fel is ragaszthatjátok az üvegre. Vagy vágjatok ki egy vastagabb papírformát, lyukasszátok ki az egyik sarkát, és madzaggal rögzítsétek az üveg nyakához. Erre írjátok a feliratot.
  • Az üveget kedvetekre díszíthetitek a festékekkel.

A hálacetlik

  • Vágjatok fel csíkokra színes papírokat, akkora méretben, hogy könnyen rá tudjatok írni.
  • A cetliket behelyezhetitek az üvegbe összehajtogatva, vagy feltekerve egy apró hengerré.
  • A kis hengereket kössétek át színes madzagokkal.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Ami mindenkinek kell: Varázs Kívánságfüzet

Azon kívül, hogy naponta hálát adunk, fontos, hogy rendszeresen megfogalmazzuk a vágyainkat és a kívánságainkat. A legapróbbtól kezdve a legelérhetetlenebbnek tűnőket is. Ha mindig átgondoljuk és feljegyezzük, mit szeretnénk, egyrészt észben tartjuk őket, másrészt hónapokkal, évekkel később visszaolvashatjuk, hogy mennyire sikerült elérni azt, amit szerettünk volna.

Az egyik barátnőmtől egyszer kaptam egy füzetet. Mivel tőle kaptam, már eleve varázserővel ruháztam fel. Aztán páran összeültünk, és leírtuk, mi mindent kívánunk magunknak és egymásnak arra a nyárra. Aztán amikor ősszel visszaolvastuk, meglepetten tapasztaltuk, hogy a füzet minden egyes kívánságunkat teljesítette. Onnantól kezdve még nagyobb becsben tartottuk.

Azzal, hogy leírtuk őket, a kívánságaink életre keltek, elérhető céllá váltak számunkra, amelyeket képtelenség volt nem teljesíteni.

Nem azért, mert görcsösen akartuk őket onnantól kezdve, hanem mert eldöntöttük, amit ide írunk, az meg fog történni velünk. A borító gyönyörű, csajos dizájnt kapott, és bármit elbírt onnantól kezdve: kívül csillámport, matricákat, belül pedig szabad gondolatokat, idézeteket, inspiráló mondatokat. Azt javaslom, mielőbb készítsetek ti is hasonlót! Én imádom, mert ez is egy alkalom arra, hogy szertartásszerűen összeüljünk a barátnőimmel a kedvenc cukrászdánkban, és egy süti mellett megfogalmazzuk, mi mindent szeretnénk elérni a közeli és távoli jövőben.

Ha hisztek a füzet varázserejében, nem létezik majd számotokra lehetetlen. Ezt tapasztalatból mondom.

Amire szükségetek van:

  • Egy laza, csajos délután, amikor többen összeültök, hogy elkészítsétek a varázsfüzetet.
  • A borítóhoz bármilyen képet felhasználhattok, lehet az a közös képetek is, vagy fotók a kedvenc magazinotokból, vagy a céljaitokról. Vagy dönthettek a letisztult dizájn mellett, ehhez azt javaslom, készítsetek egy Varázsfüzet című címkét, és ragasszátok a natúr füzet elejére.
  • Bárhogy is döntötök, a kreativitásotoknak csak a képzeletetek szab határt. Szóval, ha úgy tetszik, csattogjanak az ollók, szóródjon a csillám. A cél az, hogy a végeredmény álmodozásra inspiráljon.

Mi fán terem a Vendégkavics?

Egy időben gyűjtöttem a kavicsokat. Imádtam a lekerekített formájukat, a natúr színeiket, és főként azt, hogy nincs belőlük két egyforma. Különböznek, mint az emberek, akik vendégségbe jönnek hozzánk. Adjatok hát filctollat a kezükbe, és kérjétek, hogy válasszanak egy kavicsot a kupacból.

Aztán adjatok nekik időt, hogy bármit írjanak, rajzoljanak nektek, és személyre szabják az aprócska követ.

Így mindenki, aki meglátogat titeket, üzenhet, és otthagyhat valamit nálatok. Leginkább egy apró részt a személyiségéből.
A kavicsok már natúr állapotukban is alkalmasak arra, hogy a lakás díszeivé váljanak. Tegyétek őket fadobozba, helyezzetek mellé filceket, és indulhat is az üzengetés. Legyen ez a doboz és a tartalma egyfajta vendégkönyv a számotokra.

A kimeríthetetlen Ötlet Bödön

Sibley Priscille: Csillagpor

Sibley Priscille: Csillagpor
Forrás:
Alexandra Kiadó

Az Ötlet Bödön hasonlóan működik, mint a Vendégkavics. Annyi a különbség, hogy az ötleteket nemcsak a barátaitok, hanem ti magatok is megfogalmazhatjátok. Írjátok színes cetlikre, hogy mi mindent csinálnátok szívesen a szabadidőtökben, vagy kérjétek meg a barátaitokat, hogy ők is javasoljanak nektek programokat. Így amikor tanácstalanok vagytok, húzzatok egy cetlit találomra.

Ha így tesztek, egy percnyi időtök sem marad unatkozni. Az elkészítés hasonlóan történik, mint a Hála Bödön esetében.

Tehát kedves VOUS-lányok! Elő a csillámporos álmokkal, a felvillanyozó vágyakkal! Legyen az a kiindulás, hogy nincs lehetetlen, bármi megtörténhet.

A pozitív gondolatok és az akaraterő visz a legközelebb a céljaitokhoz. Álmodozásra fel!

Ajánlott cikkek