Egyéb kategória

Herpesz és HPV? – Ez történhet, ha nem cserélitek elég gyakran a borotvát

A borotválkozás az egyik legősibb szőreltávolítási módszer, alkalmazzuk is rendre, viszont tudjátok, mi történhet, ha nem cserélitek elég gyakran a pengét? Válasz: borzasztó rossz dolgok történhetnek. Kifejtem!

vous - 2017.01.18.
Herpesz és HPV? – Ez történhet, ha nem cserélitek elég gyakran a borotvát

Nyilván az ember személyes higiéniája is megköveteli, hogy ne több hete használatban lévő borotvával kényeztesse a bőrét, azonban azonkívül, hogy undi, sok nem annyira jó dolog történhet, ha régi pengét használtok. 

borotva szőrtelenítés borotválkozás

Ezért ne használjátok soha a pasitok borotváját!

Borotválunk este, borotválunk reggel, és a nap minden percében borotválnánk, de sajnos nem lehet, mert suliba vagy dolgozni kell menni. Jó, kicsit talán túloztam, de éreztetni szerettem volna, hogy mennyire komolyan vesszük a szőrtelenítést.

Van azonban egy nagy hiba, amit elkövetünk, pedig nagyon nem kellene.

Milyen időközönként kell cserélni a borotvát?

Általában 3–7 használat után kell kicserélni a borotvákat, ennyi a szavatossági idejük az eldobható pengéknek. Értelemszerűen, ha egyszer használatos borotvát vásároltok, azt egyszer használjátok. A „komolyabb” darabokat pedig attól függően, hogy mekkora és milyen szőrzetű területen használjátok.

Ezek a dolgok pedig sajnos megtörténhetnek, ha nem cserélitek a pengét!

1. Baktériumtenger

Ha nem cserélitek a borotvát, akkor elhalt hámsejtek és baktériumok is megjelennek rajta. Ha nem öblítitek el használat után, akkor ez csak fokozódhat.

2. „Nem fog működni”

Tulajdonképpen lejár a szavatossági ideje. Tovább tart majd a bortoválkozás, valamint fájdalmas is lehet, ha régóta használjátok a pengét.

3. Tompa penge

Ha tompa pengét használtok, nagyobb erővel nyomjátok a borotvát a bőrötökhöz, ez megemeli a szőrtüszőket, ami gyulladáshoz vezethet. Súlyosabb esetben akár hegesedést is okozhat.

borotva

A legjobb módszerek, hogy ne kelljen mindennap borotválkoznotok

Nem is arról van szó, hogy télen bundát növesztünk, de ahogy közeledik a tavasz, egyre inkább izzítjuk be a borotváinkat, és minden olyan eszközt, ami eltünteti a nem kívánt szőrszálakat. De nagyon unjunk már a mindennapos szőrtelenítést.

A cikk folytatása ITT!

4. Nagyobb valószínűséggel vágjátok meg magatokat

Bár a borotva pengéje tompa, a nagyobb nyomás következményeképp a bőrötök sérülhet. Többször kell átmennetek ugyanazon a területen, növelitek a bőrirritáció kialakulásának esélyét. 

5. Komoly fertőzések

Attól, hogy nincs látható jele, a penge irritálja a bőröteket. Több mikroszkopikus szakadás lehet a bőrötökön, a régi pengén pedig baktérium – így erősen megnő a fertőzés kockázata. Egyes kutatók úgy gondolják, hogy azoknál a nőknél, akik a szeméremszőrzetüket is borotválják, nagyobb a kockázata a herpesznek, valamint HPV-nek – köszönhetően a mikroszkopikus nyílt sebeknek. 

Ha pedig unjátok a borotvát, kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek