Egyéb kategória

Van élet a greeneryn túl is! – Trendi színek, amik miatt tűkön ülve várjuk a tavaszt

Az óriási „sale” feliratú plakátok lassan eltűnnek a kirakatokból, és már a felugró netes hirdetések is egyre ritkábban figyelmeztetnek a januári leárazásokra. A boltok hamarosan végre megtelnek a legújabb tavaszi darabokkal, amik – ha hihetünk az előrejelzéseknek – szuper színeket hoznak majd az életünkbe. Koktél napunk alkalmából megmutatjuk, mi melyik Pantone-színeket várjuk már tűkön ülve! 

vous - 2017.01.22.
Van élet a greeneryn túl is! – Trendi színek, amik miatt tűkön ülve várjuk a tavaszt

Tavaly év végén robbant a nagy Pantone-bomba: kiderült, melyik lesz 2017 legtrendibb színe. A #greenery, azaz lombzöld elnevezésre hallgató árnyalat egy friss, üde szín, ami valóban feldobhatja a szürke hétköznapokat, pláne a tavalyi visszafogott színek után.

A 2016-os év színei, a higgadtkék és a rózsakvarc, valljuk be, sok izgalmat nem tartogattak. A greenery azonban játékos, fiatalos, még akár az is megszeretheti, aki korábban tartózkodott az erős árnyalatoktól. De mielőtt bárki is azt hinné, hogy a csapból is ez folyik majd, jelentem: nem. A Pantone minden évben, a nagy befutó kihirdetése előtt, elárulja a top 10 trendszínt, ami a 2017-es kollekciókat jó eséllyel inspirálhatja majd. Ideje megismernetek néhányat ezek közül, ha a greenery nem lett a szívetek csücske!

Így viseljétek 2017 színét, a lombkoronazöldet! Sarkadi Nikolett

Viseljétek 2017-ben az év színét úgy, ahogy eddig soha!

„2017-nek jónak kell lennie, még az év színe is gyönyörű! – körülbelül ebben egyeztünk meg nemrég Takács Nórával, amikor arról beszélgettünk, hogy igazán véget érhetne már 2016, mert nem volt egy könnyű év, mindenkire a környezetünkben ráférne egy könnyebb, kevesebb tanulnivalóval érkező esztendő. Most, hogy rábámulok a Pinteresten összegereblyézett, a lombkoronazöldnek szentelt boardomra, összegyűjtöttem, mennyi minden jutott eszembe ezzel a színnel kapcsolatban” – kezdi cikkét Eszter, aminek a folytatását ITT olvashatjátok tovább. 

#niagara – Niagara-kék

Nagy kedvencünk a Niagara-kék, ami leginkább egy farmerszerű kékes, kissé szürkés árnyalat. Nemcsak hétköznapi ruhadarabok esetén, de akár alkalmakkor is jó választás lehet. Élettel teli, fiatalos, és ami a legfontosabb, jól párosítható. Ahogy szinte az összes '17-es szín, úgy ez is a természet utánozhatatlan kincseire emlékeztet minket. Párosítsátok fehérrel, sárgával, de akár rózsaszínnel is!

Nyaka Dóri nemrég megmutatta, melyik színtípusnak milyen kéket érdemes választania. Keressétek a cikket ITT!

Forrás:
Vogue

#primrose yellow – kankalinsárga

Igazi adu ász az idei sárga, a kankalin. A vidámságot és pozitív érzéseket hozó szín nem teljesen új kedvenc, hasonlóan élénk ugyanis, mint az ősz óta hódító mustársárga. A kankalinsárga vérbeli tavaszi fagyiszín, ami nem hiányozhat a ruhatáratokból. Pláne a tél típusú lányoknak! Szerezzétek be a legszebb darabokat, de ha ódzkodtok az élénkségétől, barátkozzatok meg vele egy táska vagy egy kiegészítő formájában. 

Forrás:
Vogue

Nézzétek meg, hozzátok melyik sárga árnyalat passzol legjobban! A cikkért kattintsatok IDE!

#flame – lángvörös

A Pantone jellemzése szerint a flame egy pirosalapú narancssárga szín. Látványos, szenvedélyes és igazán nőies választás. Ősz és tél típusú lányoknak kifejezetten ajánlott beszerezni a szerelem egyik árnyalatát, de a tavasz és a nyár típusúak is megtalálhatják a maguk kedvencét. Viseljétek magatokon mind ruhák, mind smink formájában, a végeredmény szuperdögös lesz!

Forrás:
Vogue

Kíváncsiak vagytok, a piros melyik árnyalata áll legjobban? Egy korábbi cikkünkben elolvashatjátok!

#kale – kelkáposztazöld

A kale, azaz kelkáposztazöld fantázianevet viselő top szín nem új a kedvencek között: a mezei nevén khaki szín szinte minden évben feltűnik a boltok polcain. Ősszel a terepmintának és az őszi parka kabátoknak köszönhetően tért vissza, reméljük, tavasszal több ruhadarabon is megtalálhatjuk majd. Egyszerűen kombinálható bézzsel, barnával, fehérrel, de akár kankalinsárgával is!

Forrás:
Vogue

#pink yarrow – rózsaszín cickafark

Sokan tartanak a rózsaszíntől, pedig ez a csajos szín így vagy úgy, de minden évben hódít. Míg tavaly a visszafogott, pasztelles verziója, a rózsakvarc uralta a trendeket, addig idén egy brutál verzióját láthatjuk majd. A rózsaszín cickafark nevet viselő élénk pink árnyalat kötelező szín nyáron. Felejtsétek el a tévhiteket, a pink nem csak a kislányok színe!

Forrás:
Vogue

Takács Nóra már megmutatta, melyikek az ő kedvenc rózsaszín ruhadarabjai. Lemaradtatok? Ide kattintva pótoljátok!

További színek a 2017-es palettáról:

  • greenery – lombzöld 
  • islandparadise – felhőkék
  • pale dogwood – sápadt rózsaszín
  • lapis blue – lápiszkék
  • hazelnut – mogyoróbarna

Szavazzatok! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek