Egyéb kategória

Rájöttem: nem hiányzik a párkapcsolat az életemből – Szingliként is lehettek boldogok!

„Életem jelenlegi meghatározó pontja az egyetem. A napjaimat a szokásossá vált egyetemi élethez kapcsolodó teendők töltik ki: kurzusok látogatása, kávézás barátnőkkel, egy-egy fergeteges buli, melynek emléke még ma is vissza-visszaránt a múltba. Ugyanakkor egy valami 'hiányzik' az életemből, ez pedig a párkapcsolat” – kezdi történetét Réka, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be cikkét. A következő sorokban Szilágyi Réka írását olvashatjátok.

vous - 2017.02.15.
Rájöttem: nem hiányzik a párkapcsolat az életemből – Szingliként is lehettek boldogok!

A „hiányzik” szóhoz a legtöbb ember negatív tartalmat társít, ám az egyik reggelen a kávémat szürcsölve – ugyanis annak a híve vagyok, hogy koffein nélkül nem indulhat a nap – rá kellett jönnöm, hogy igazából szeretek egyedül lenni. Kávé az egyik kezemben, a mobil a másikban, épp üzeneteket váltottam egy pasival, akit egy hete ismertem meg, de ő is csak egy volt a többi közül, akit eddigi életem során elfogyasztottam.

A kérdésére, hogy mit csinálok, közöltem vele: kávézom. Erre érkezett az egyszerű, ám számomra az életemet meghatározó válasza:

Tudod, mi tenné még szebbé a reggeli kávé hangulatát? Az, ha én is ott lennék melletted és együtt fogyasztanánk el az életerőt adó italt.

 – meg kell jegyeznem, a pasi még csak nem is volt kávérajongó.

Forrás:
depositphotos
 Bridget Jones babát vár

Bridget Jones babát vár
Forrás:
Alexandra

Mintha hideg vizet öntöttek volna az arcomba, úgy döbbentem rá arra, hogy tulajdonképpen nem hiányzik senki az életemből. Furcsa, hogy egy egyszerű üzenet mennyi mindenre ébresztheti rá az embert. Imádom reggel, mielőtt beindul az igazi élet, egyedül elfogyasztani a kávémat. Nem kell senki mellém eközben, csak egy dolog: a kávémmal való magány. Szeretem a saját magam társaságát, szóval csakis akkor nem bánnám, hogy bárki is megzavarja a reggeli rituálémat, ha jobban szeret, mint én saját magamat.

Tudom, az élet akkor szép, ha van kivel megosztani, ám egy ruhánál is előfordul, hogy a túl sok kiegészítő elnyomja a lényeget, nem? Hiszem, hogy a  kevesebb bizony néha több. Mi lenne, ha megpróbálnánk élvezi az életet úgy, ahogy van? Ha megpróbálnánk minden percből kihozni a legtöbbet, élvezni az apró örömöket, ízeket, színeket, hangokat – még akkor is, ha egyedül vagyunk. Az élet nem arról szól, hogy valaki mellettünk van és fogja a kezünket.

Ne feledjétek, attól még, mert nincs mellettünk egy pasi, a virágok kinyílnak, a fák rügyet bontanak és kár lenne mindezeket nem észrevenni, csak mert egyedül vagyunk.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek