Egyéb kategória

Az ősszel automatikusan együtt jár a rosszkedv is? – Tuti tippek levertség ellen

Ismerős az érzés, amikor vége a nyárnak, és hirtelen mintha elfújták volna a jókedveteket? Az ősz beköszöntével sokan levertek lesznek, és erről nemcsak az iskolakezdés, az időjárás is tehet. Nem véletlen, hogy az ősszel általában a szomorú hangulatot azonosítjuk: az elmúlás, a változás évszaka ez, ami mindenkire hatással van. De mit lehet tenni ellene?

vous - 2017.10.01.
Az ősszel automatikusan együtt jár a rosszkedv is? – Tuti tippek levertség ellen

Tény, hogy sokan nem szeretik az őszt: borongós időjárás, szürke hétköznapok, egyre hidegebb idő. Szép lassan már a nyár utolsó emlékei is eltűnnek, a bőr kifakul, a ruhák vasatagabbak lesznek. Épp ezért nem is csoda, hogy sokan ilyenkor hosszú hetekig rosszkedvűen, szomorú arccal járkálnak, még akkor is, ha esetleg nem tudják megindokolni, hogy mi is a bajuk tulajdonképpen.

Simán lehet, hogy az idő tehet minderről, nem véletlen az őszi depresszió elnevezés. De nem kell megijednetek, ez  szimpla rosszkedv, levertség, alvászavar, ingerlékenység képében is megnyilvánulhat, és szerencsére van egy pár dolog, amit tehettek ellene.

Mozgásra fel!

Köztudott tény, hogy a mozgás boldogsághormonokat szabadít fel a testetekben, ezért ha lehangoltak vagytok, különösen érdemes a sportokhoz fordulni! Hiszen attól még, hogy már nincs olyan meleg, rengeteg őszi sport van, amit megéri kipróbálni. Higgyétek el, nemcsak a testeteken fogjátok észrevenni a változást, hanem a lelketeken is, mert sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lesztek. Egy próbát megér, nem?

Forrás:
pexels.com

Irány a természet!

Ha épp nem szakad az eső, nyugodtan menjetek el sétálni egy kicsit, vagy kirándulni a hétvégén egy közeli erdőbe. A természet lágy ölén ugyanis van időtök, hogy kiszakadjatok a mindennapokból, és megtapasztaljátok a békés nyugalmat, pont, amire ilyenkor szükségetek van. Csak nézelődjetek, szívjátok magatokba a csendet, és töltődjetek fel egy kicsit, hogy aztán újult erővel vágjatok bele a mindennapokba.

Társaságban mindig jobb

A rosszkedv legjobb ellenszere, ha minél több időt a szeretteitekkel töltötök. Persze tudom, hogy ilyenkor mindenki legszívesebben begubózna és a négy falat bámulná naphosszat, elmerülve a világvége hangulatban, de higgyétek el, hogy azzal csak rosszabbá teszitek a helyzetet. Szervezzetek programokat, foglaljátok le magatokat, mert a barátaitok tuti, hogy fel tudnak egy kicsit vidítani benneteket, legalább időlegesen. Az pedig már fél siker.

Forrás:
pexels.com

Ha semmi nem segít

Ha tényleg úgy érzitek, hogy akármit próbáltok, marad a rosszkedv, akkor a legjobb, amit tehettek, hogy hagyjátok, hogy egy kicsit kijöjjön belőletek, és megkönnyebbüljön a lelketek. Kapcsoljatok be egy szomorú filmet, és nyugodtan bőgjétek végig az egészet! Persze ugyanez működik a siratós számokkal is, amiből mindenkinek van egy jó pár. Közben nyugodtan előkerülhet egy pár kocka csoki vagy édesség is… Szerintem sokat segít, ha egy kicsit kisírja magát ilyenkor az ember, hogy aztán megnyugodva átgondolja az egészet. 

Nem mondom, hogy rögtön jobb kedvetek lesz, ám ártani nem árt, ha kipróbáljátok ezt a pár trükköt! Szerintem egyébként az idő a legjobb ellenszer, hiszen nem lehet mindig jó kedve az embernek, az is lehet, hogy egy rövidebb időszak ez, és előbb-utóbb magától elmúlik. Ha azonban hosszabb ideig levertnek érzitek magatokat, akkor érdemes szakértőhöz fordulni!

Nektek milyen trükkjeitek vannak a szomorúság leküzdésére?

nő lány napfény

Itt a boldogság tuti receptje! De tényleg, esküszünk: van neki

Feltehetnénk azt a költői kérdést, hogy hol lakik a boldogság, de mi abban hiszünk, hogy ez az érzés egyáltalán nem olyan misztikus, mint amilyennek elsőre tűnik. Persze sok múlik azon, hogy ki milyen álmokat és vágyakat dédelget, illetve hogy ezek a célok valóra válnak-e – de valójában meglepően egyszerű dolgokon múlik az, hogy ki hogyan érzi magát a bőrében: a hormonokon. Nyugi, ez egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre hangzik. Eláruljuk, hogyan hekkelhetitek meg a saját boldogságotokat!

Ajánlott cikkek